Dystopisk lesesirkel bok nr. 19 er Hilsen Ruth, av Ingrid Tørresvold. Vi leser den i juni 2020.

Lesesirkelen, og denne samlesingen, er helt uforpliktende å være med på. Ingen påmelding eller registrering. Bare les samtidig, og delta i samtaler og diskusjoner i denne tråden! =) Gi gjerne en lyd om du er ny, så vi vet at du er med.

Foreslår leseperiode 28. mai (fordi vi ikke klarer å vente helt til 1. juni!) til 25. juni.

Denne boken vet jeg lite om med vilje, for jeg vil ikke ødelegge leseopplevelsen! Men det lille jeg vet er at det foregår en global krisesituasjon, og det virker som at boken fokuserer på det lille i det store. Hvis det gir mening for deg. Som er veldig relevant akkurat nå. Takk til Monica for forslag! :D

Mer informasjon om lesesirkelen og tidligere bøker: skriv lenkebeskrivelse her
Har du andre bokforslag eller andre ting generelt om lesesirkelen? Vi har en diskusjonstråd her der vi gjerne hører fra deg: https://bokelskere.no/tekst/288884/

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 29 svar.

  • dult *
    Er det noen her? :)
Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva tenker dere rundt tanten til Ruth?

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg leste boken merket jeg meg ikke henne så mye. Jeg tror at jeg prøvde å unngå å tenke på relasjonen fordi den var vanskelig. Men jeg får inntrykk av at de var nære.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja. Er det ikke også mulig, tilmed sannsynlig, at tanten hadde stor innvrikning på Ruth?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ca halvveis, men leser ganske sakte, vil ikke race gjennom. Vil ha tenkepauser :-) Mye av boken foregår i mitt gamle nabolag på Linderud i Groruddalen i Oslo. Det gjør det ekstra rart å lese om det som skjer. Jeg ser for meg senteret og folkene som bor der. Ser for meg et Linderud der mange barnefamilier har dratt. Dette er på ingen måter en skummel bok, men den hverdagslige beskrivelsen av en verden i endring er uhyggelig!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest ca 1/3 del nå. Så langt, så bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Samme her – er litt over halvveis, og porsjonerer ut boka for å få den til å vare. Så moro at du er godt kjent der handlingen utspiller seg, det må jo gi dystopien en ekstra dimensjon! Enig med deg av at kontrasten mellom det dagligdagse og den underliggende katastrofen skaper en særdeles grøssende stemning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oooh jeg er ferdig :-D Gleder meg til å prate om den! Hva med dere?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ferdig jeg også – har vært på hytteferie uten særlig dekning, derfor sent svar :)
Nå er det lenge siden jeg leste Elling, men ser i motsetning til Ingar og Kay
ikke parallellene til disse Ambjørnsen-bøkene …
Og i motsetning til Ingar, synes jeg boka er god. Tror nettopp det er kontrasten mellom katastrofefølelsen pga varmebølgen og Ruth temmelig spesielle tanke- og væremåte, som appellerer til meg. Og det at forfatteren god til å «show, not tell». Mulig at tidspunktet for utgivelsen også har spilt en rolle under lesingen. Som jeg skrev i et tidligere innlegg

Har sansen for den noe underlige jeg-personen Ruth og særlig det at det fortelles mye om hverdagen hennes, mens hetebølgen hele tiden spøker i bakgrunnen og skaper spenning. Minner en god del om tiden vi er inne, der mange er opptatt av koronaen, samtidig som livet går sin skjeve gang.

Ga den en femmer på terningen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med deg!

Jeg setter pris på den realistiske fortellingen. Sære folk er ofte så heldig i bøker og på film. De har ofte sin egen heiagjeng, sin gruppe og tilhørighet, og er relativt fornøyd med livet. I virkeligheten ville det være kjempevanskelig å omgås Ruth. Hun lyger, gjør ting du ikke skjønner hvorfor, skjønner ikke sosiale regler, og er uforutsugbar. Og jeg synes forfatteren viser veldig godt både hvorfor det kan være vanskelig å være rundt Ruth, og hvordan det er for Ruth selv, hvordan hun opplever situasjoner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble ferdig for lenge siden, og kan bidra med noen betraktninger sjøl om leseperioden ikke er helt over.

Da jeg leste om denne boka i media syntes jeg den så spennende ut, og heiv meg derfor med når det ble felleslesning. Jeg må innrømme at jeg ble skuffa, jeg synes ikke det er ei spesielt god bok. For meg var det ei ikke engasjerende bok om ei dame med en litt vanskelig psyke. Katastrofesettingen med det veldig varme været som gjorde at folk rømte byen synes ikke jeg ga noe tillegg/løft. Men i motsetning til flere andre som har tatt lesinga med ro, så pløyde jeg gjennom den lettleste boka på en dag, mulig at det var feil taktikk?

Jeg er enig i Elling-vibrasjonene. Lenge siden jeg leste de bøkene (har ikke lest de siste). Men jeg husker det som mye bedre bøker, med en varm humor som jeg synes er ganske fraværende her. Rent tilfeldig leste jeg boka om Eleanor Oliphant nesten rett etter at jeg leste denne boka. På grunn av humoren syntes jeg at den også var mye bedre om et trøblete sinn enn det denne boka var.

De fleste anmelderne har hatt en en annen opplevelse enn meg, og i alle fall i starten er de andre fellesleserne også positive. Er spent på å høre om det holdt seg gjennom hele boka!

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er egentlig litt usikker på om dette kan kalles en dystopisk roman, men det blir kanskje en annen diskusjon.

Jeg likte boka sånn passe godt, men jeg er helt enig med deg i at Elling-bøkene er bedre, og Ambjørnsen har en unik evne til å gå inn i hodet til Elling; det er nesten så man lurer på hvordan han får det til.

Vil du anbefale Eleanor Oliphant-boka? Jeg kom over den her inne; jeg hadde aldri hørt om den før.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg anbefaler i alle fall Eleanor-boka. Den er mer strukturert som standard fiksjon, med en gåte som skal forklares, ting blir mer avklart, og den er mer hjertevarm og urealistisk :-)

Hva er det med Hilsen Ruth som minner om Elling, men gjør at du foretrekker Elling?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må si jeg får noen Elling-assosiasjoner når jeg leser denne boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har ikke fått startet selv ennå, men så rart, det var ikke vibbene jeg forventet! :-) Funker det?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg synes det funker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg slenger meg med på denne. Ser ut som en interessant liten bok.
Leser på kindle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da er jeg i gang med Hilsen Ruth av Ingrid Tørresvold. Leser på Kindle, og der er det ikke sidenumre, men skal begynne på kapittel 6, som begynner: «Når jeg står».
Liker boka veldig godt så langt. Har sansen for den noe underlige jeg-personen Ruth og særlig det at det fortelles mye om hverdagen hennes, mens hetebølgen hele tiden spøker i bakgrunnen og skaper spenning. Minner en god del om tiden vi er inne, der mange er opptatt av koronaen, samtidig som livet går sin skjeve gang.

Nysgjerrig på hvordan dette utvikler seg og ender!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg sjal starte i morgen! :-) Litt forsinka. Men lenger oppe nevnes Elling-lignende, og du skriver at Ruth er underlig. Har nylig lest Eleanor Oliphant-boken. Har dere lest den, kan den minne i type?
Hvis ja: wuhu! :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har tatt meg en liten pause, så jeg ikke leser den ut altfor fort :-)
Har ikke lest Eleanor Oliphant, så det vet jeg dessverre ikke - men du kan jo melde tilbake etter hvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hiver meg med jeg også! Må avslutte ei bok først, men kommer nok i gang ganske raskt etter 28.mai.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvordan gikk det, har du lest den? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er med :) Jeg fant den ikke på biblioteket, så det ser ut til at den må kjøpes. Blir spennende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hett tips: Fant den som e-bok via biblioteket! Den er på kulturfondordningen, som betyr at bibliotekene ikke trenger å kjøpe den inn. Så alle norske bibliotek skal ha den som e-bok i sitt e-boksystem nå! :D Hvis man liker sånn lese på skjerm greier da =)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så dette svaret litt sent. Kjøpte boka på ebok. Er klar til å starte :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, supert om vi kan begynne den 28.mai så klarer jeg kanskje å lese ut et par av alle bøkene jeg holder med på først. Og leseperiode fram til 25. juni bør holde, det er en tynn flis av en bok, bare 150 sider.
Gleder meg til denne :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LailaGunn DuaasRoger MartinsenMonaBLKathrinekntschjrldReadninggirl20Heidi HoltanHarald KYvonne JohannesenMalinRandiAFrank Rosendahl SlettebakkenEivind  VaksvikBente L.PacoBerit RTine Victoria Halvorsen TronierAndreas BurøMargrethe  HaugenVibekeTine SundalAlice NordliVersionMarianneBerit B LieJarmo LarsenRufsetufsaBente NogvaMonica StubkjærLinda RastenNora FjelliAnn EkerhovdBeathe SolbergIngunnJReidun SvensliSusan StensrudDolly DuckAnne Berit GrønbechTonje SivertsenAjiniakra