Moren til Jaquie og Opal sier at edderkoppnettet er et symbol på et hjem og på en felle. Opal oppdager "edderkoppføtter" i kroppen sin den dagen hun og Jacquie rømmer fra Ronald (onkelen). Hos Ronald blir Jacquie forsøkt voldtatt, altså et hjem og en felle.

Side 221
«Jacquie knelte foran minibaren. I hodet hørte hun moren si: «Et edderkoppnett er et hjem og en felle.» Og selv om hun aldri helt hadde forstått hva moren mente med det, hadde hun funnet mening i det i årenes løp, og tillagt det større betydning enn moren antagelig hadde hatt til hensikt. I dette tilfellet var Jacquie edderkoppen, og kjøleskapet var edderkoppnettet. Hjemme betydde drikke. Og å drikke var fellen. Eller noe i den dur. Poenget var La være å åpne kjøleskapet. Og det gjorde hun ikke heller.»

Noen mener også at dette kan symbolisere overgangen fra barn/ungdom til voksen. Orvil finner disse edderkoppføttene den dagen han skal være med på powwowen, noe som kan være et slags overgangsritual for han.

Men jeg susset også på dette, og jeg klarte ikke å se noen klar symbolikk eller mening bak. Det jeg skriver over her, er andre sine tolkninger.

https://www.gradesaver.com/there-there/study-guide/symbols-allegory-motifs

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Torill Elisabeth RevheimTine SundalHarald KLibraritas vPangLeserAlice NordliSusan StensrudmgeIdaJulie StensethMarie MKay NilsenDolly DuckKristiningar hTine Victoria Halvorsen TronierCamilla RødjesveinSverreMarita LoeAjiniakrathomas von sonnenbergJeanetteKristin F. JørgensenRandiReadninggirl20Vigdis VoldMalinHeidi LGrete AmundsenMariaCarine OlsrødSimen "Boktimmy" IngemundsenHelge Thime-IversenMarie HolterBechenHeidiFrisk NordvestVibekeDaffy Englund