Du er ikke aleine om å være misfornøyd med juryens liste; bare se her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Vel, jeg tenker det er greit å være uenig, men at det er mange måter å si ifra på. Å kalle juryen supperåd og generelt være frekk; vel, det funker ikke for meg. Kanskje Tomas Espedal skulle tatt seg et retorikk-kurs. Men hvis det kun er oppmerksomhet rundt kåringen han er ute etter, så oppnår han vel kanskje det til en viss grad.

Uansett legger jeg merke til at juryleder Vidar Kvalshaug sier at når de har vurdert bøker, så har de blant annet tenkt over om kvinner og nynorsk er representert. Når man skal stemme over de beste bøkene, er det da riktig å kvotere inn bøker bare fordi de er skrevet av et annet kjønn, eller at de er skrevet på en annen målform? Det blir litt "Nei, denne er ikke så god, men den er jo skrevet på nynorsk, så da tar vi den med." Jeg vet ikke hva som er riktig, jeg bare undrer meg.

Nå skal det sies at min favoritt er boka til Tore Kvæven, og den ER skrevet på nynorsk :) En av de absolutt beste bøkene jeg har lest.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Espedal er jo kjent for sine "spissformuleringer" ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror ikke bøker kommer med - blir utvalgt - bare fordi de er skrevet på nynorsk eller av en kvinne, men i og med at der er skrevet så mange gode bøker (utvalget er stort), så er det mulig å ha 2 tanker i hodet samtidig, nemlig å passe på at man ikke bare velger for eksempel bokmålsbøker fordi det er det man selv leser. Noen av de beste bøkene i senere tid er utgitt gjennom Samlaget, og det blir derfor naturlig også å bestemme seg for at de bør være representert. Det blir selvsagt feil å kvotere viss det var eneste grunn; Hun kommer med fordi hun er kvinne, den kommer med fordi den er på nynorsk. Men slik tror jeg ikke det er.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa