Et verk som aldri hadde blitt utgitt hvis forfatterne ikke hadde vært gift med landets førstedame. Skriveøvelser blir normalt ikke utgitt i bokform og det burde heller ikke dette verket blitt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Hei Jan-Olav,

Takk for ditt synspunkt på boken "Trist som faen" av Ari Behn. Selv om du har rett til din egen mening, virker det som om du ikke har tatt deg tid til å faktisk lese boken før du kom med dine nedlatende kommentarer.

Det er faktisk en vanlig praksis for forfattere å publisere samlinger av skriveøvelser eller tidligere upublisert materiale. Mange forfattere gir ut slike bøker for å gi leserne en innsikt i deres skriveprosess og utvikling som forfatter. Det er også verdt å merke seg at Ari Behn allerede hadde etablert seg som en anerkjent forfatter før han giftet seg med landets førstedame.

Ditt kommentar virker mer som et forsøk på å angripe Behn og hans ekteskap med en kjent person enn å gi en faktisk kritikk av boken. Hvis du ikke liker boken, er det selvfølgelig din rett, men å bruke forfatterens personlige forhold til å diskreditere verket er både uprofesjonelt og smålig.

Vennlig hilsen,
bokhater1

Godt sagt! (1) Varsle Svar

La meg begynne med å slå fast at det jeg skrev om boka til Ari Behn IKKE er et angrep, hverken på kongefamilien eller de de velger som livsledsagere. Og i hvertfall ikke om Martha som er min favoritt i den familien pga den måten hun står fram på som egetindivid. Som alle har skjønt nå så aner jeg ikke når de ble gift (eller skilt for den slags skyld). Men det virker som alle har hengt seg opp i min flåsete måte å lure på hvorfor den ble utgitt. Så legger meg flat der på hvordan jeg formulerte meg.
Når det gjelder at det er vanlig å ‘publisere samlinger av skriveøvelser og tidligere upublisert materiale så er vel det mest sant om noen som har et langt forfatterskap bak seg. (Uten å være bombastisk. Det er sikkert mange eksempler som kan legges frem).
Å koble boken til bekjentskap var dumt av meg. Ingen problemer med å se det.
I tillegg skriver han ikke dårlig, men det er da virkelig mange som skriver bra som ikke blir utgitt og da skjønner man ikke alltid bakgrunnen for kriteriene når en bok skal utgis.
Håper dette kan legge debatten ned. Kritikken var ment om boka og intet annet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå ble vel denne boka utgitt noen år før han trådte inn i kongehuset?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hørt flere nevne det med kongehuset og det er sikkert helt rett. Det jeg spekulerte i var hvorfor han fikk gitt ut uferdige tekster og da tenkte jeg at det kunne være en grunn.
Og det er ikke det at han skriver dårlig, men det virker som han har hatt flere ideer og så klarte han ikke å avslutte teksten og den fisler ut i ingenting. Det er som en maler som maler aktstykker i sin utdannelse og så etterpå gir de ut som selvstendige verk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken ble utgitt et par år før det var kjent at forfatteren hadde et forhold til prinsessen. Fikk, så vidt jeg husker, gode kritikker.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noen kritikker. Dette er hva jeg selv synes. Og det kan godt stemme at det var før prinsessegiftemålet. Det var egentlig noe jeg bare antok. Trodde det måtte være en grunn til at den ble utgitt da jeg ikke synes den var god nok litterært.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der kom du meg i forkjøpet, gitt. Sakser fra Wikipedias artikkel om forfatteren:

Ari Behn fikk sitt litterære gjennombrudd i 1999 med novellesamlingen Trist som faen. Den fikk flere gode anmeldelser og solgte i over 100 000 eksemplarer;[18] pr. mars 2001, da det ble kjent at han og Märtha var sammen, hadde han solgt 30 000 eksemplarer.[19]

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Thealeser42Cathrine PedersenConnieBookiacTone SundlandRobinHanne Kvernmo RyeHege LAnne Lise JohannessenLøvåsenTor Arne MyklebustRandiAgnete M. HafskjoldTanteMamieUnni MereteKirsten LundHarald KBertyIngunnJTor Arne DahlBerit B LieRandiAWenche VargasEivind  VaksvikKaren RamsvikSynnøve H HoelHeleneReadninggirl30Daffy EnglundLilleviVannflaskeEvaLars MæhlumPiippokattaBente NogvasiljehusmorTone Maria JonassenTine SundalTone H