Byindianere finnes de?

Amerikanske indianere lever vel på prærien eller reservater? Nei, skriver Orange, USAs urbefolkning lever i stor utstrekning som en ukjent minoritet i storbyene. Og der har de det ikke godt i denne romanen. Det er sterk kost om brutte familier, fattigdom, rusmisbruk og tidlig død. Dette er likevel en gripende fortelling om ungdom, men også eldre, som søker sine slektsbånd og kulturelle røtter. Det er mange personer å følge, men forfatteren har laget en liste foran i boka med kort omtale av de viktigste karakterene vi blir kjent med.

Jeg leste originalutgaven, There There. Den preges av korte setninger og et klart, lettilgjengelig språk. Nesten utrolig at dette er en debutroman.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Faktisk er ulykkelige indianere bosatt i reservatet og nederst på rangstigen, arbeidsløse og alkoholiserte, et av temaene i "Black Cherry Blues" av James Lee Burke, som jeg leser nå. Skal lese Tommy Orange også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir felleslesing av Powpow av Tommy Orange denne månedenen i lesesirkelen her på Bokelskere (LS2014)
Bli med å lese? :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er planen, ja. Nå har jeg bestilt den på biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla