Kristin Remøe "Hvit Gudinne"

I romanen «Hvit gudinne» møter vi Roland Gregersen, en vellykket foredragsholder i slutten av 30-årene, som er bosatt sammen med sin kone og to små tvillingssønner i Sandefjord.
Vi møter også Irma, en sterk og selvstendig kvinne som lykkes i det meste, og alle de tilsynelatende vellykkede venninnene hennes.
Men bak den vellykkede fasaden er ting slett ikke like rosenrødt. For bak fasaden skjuler det seg utroskap. Sykdom. Bedrageri og underslag. Og drap …
Heller ikke Roland er den sjarmerende mannen han gir seg ut for å være, og når Irma og Roland møtes får dette skjebnesvangre konsekvenser for dem begge. Men kan hun være hans hvite gudinne?

«Hvit gudinne» er Kristin Remøes andre bok. Før denne har hun gitt ut novellesamlingen «Kjærlighetssmykket" og nylig kom hun med bok nr. 3, spenningsromanen «Gullkrabbene», en bok jeg likte.
«Hvit Gudinne» er en blanding av spenningsroman og psykologisk thriller. Utad virker det som om begge hovedpersonene, Irma og Roland, har vellykkede liv. Men alt er ikke som det skal være. Roland er ikke den sjarmerende mannen han utgir seg for. Farmoren hans dør, og nå er han på jakt etter sin nye, Hvite gudinne. Vil han finne henne?
Irma er på evig jakt etter den store kjærligheten. Vil hun få oppleve den?
Når de to møtes får det store konsekvenser for dem begge. Boken inneholder både utroskap, sykdom, bedrageri, underslag og drap. Vi får sett hva som kan foregå i menneskesinnet, og vi får selvfølgelig drap ... Boka er bra skrevet med gode personskildringer som gjør at en føler en blir kjent med personene. Forfatteren har klart å lage en bok der en hele tiden sitter og lurer på hva som skal skje, om alt er så perfekt som det ser ut som. Romanen begynner ganske rolig, men tar seg opp etter hvert og blir vanskelig å legge fra seg før den er lest ut.
Det er absolutt ei leseverdig bok, og mye av det som skjer i boka kunne dessverre også skjedd i virkeligheten. Dette er en annerledes spenningsroman, og etter å ha lest mye krim de siste ukene, var det greit med noe annet, men boka vil nok passe for krimelskere også.
Boka er fra egen bokhylle.
Terningkast 4

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarenTonesen81BenedikteEllen E. MartolTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethIngunn SOleMorten MüllerTanteMamieHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit Tinholt