Hei! Jeg leser sammen med dere selvom jeg ikke har meldt meg inn i lesesirkelen deres. Har nå lest ca. en tredjedel av boken.

Jeg stusset litt på mannsnavnet Tunde, det er ikke et navn jeg har hørt før. Da jeg googlet det viste det seg at det er et nigeriansk navn som kan gis til både menn og kvinner. Hvorfor har forfatteren valgt et sånt navn? Prøver hun å få frem at Tunde er nøytral og står på både mennene og kvinnenes side?

Lurer også litt på navnet Allie velger seg, Eva. Valgte hun det etter den første kvinnen på jorden? Er det noen som leser boken på engelsk som kan fortelle om hun heter Eva eller Eve der?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Virker ikke som noen leser originalen og kan svare på dette med Eva og Eve. Jeg søkte på Wikipedia og fant dette:

Allie Montgomery-Taylor is a young girl who uses her power to kill her abusive foster father. She retreats to a convent where she becomes a religious figure named Mother Eve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra at du blir med! Felleslesingen er åpen for alle :-)
Du har kommet lenger enn jeg har, og det er interessante tanker du har gjort deg. Jeg skal ha det du skriver om Tunde i bakhodet underveis – kanskje vi får svar på spørsmålene dine etter hver?

Jeg leser også på norsk, så kan ikke svare på hva hun heter i den engelske utgaven – men Eva er vel uansett ikke et vanlig navn på engelsk? Men i boka (s. 34 i min lånte e-bok) står det jo:

Noen spør Allie hva hennes historie er, og hun vet at hun ikke kan oppgi sitt virkelige navn. Hun kaller seg Eva og stemmer sier: Godt valg, den første kvinnen; et glimrende valg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den siste delen av sitatet ditt gikk meg hus forbi, så takk for at du leser litt mer nøye enn meg.

Jeg har lenge hatt Egalias døtre på leselisten, og nå som jeg har litt ekstra lesetid fikk jeg endelig lest den. Så takk for at du minnet meg på den, Ajiniakra. De to bøkene er veldig forskjellige, men det er et interessant og tankevekkende tema å lese om. Så langt foretrekker jeg Egalias døtre fremfor Kraften, liker spesielt godt hvordan Brantenberg har lekt med språket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så kjekt at du ble med på lesingen!
Jeg sliter litt med å komme ordentlig i gang. Boken er rett og slett ikke interessant i begynnelsen, synes jeg. Alt er bare sånn bla bla bla, vi skjønner alt, det må bare skrives for å være med. Nå har jeg kommet til Eva og det der, og det tar seg litt opp! Skal prøve å komme gjennom. Jåper Eva får laget en slags religion, det hadde vært gøy å lese om :-)

Jeg og stusset på Tunde, men sjekket det ikke. Spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ligger litt foran i løypa og har allerede lest ut boken.
Jeg vet ikke hvorfor men før jeg begynte å lese var jeg innstilt på at boken ville være litt mer alvorlig og ikke fullt så lettbent og thriller-aktig. Mulig at jeg hadde for høye forhåpninger, og at det ødela litt for leseopplevelsen. Savnet mer dybde i karakterene, synes dessverre de ble litt for enkle og klisjeaktige. Synes ikke det var helt troverdig at alle kvinner i hele verden ble så ekstremt voldelige. Hadde satt pris på å få et innblikk i hvordan de kvinnene som ikke ønsket å bruke kraften sin til vold levde. Hva valgte mødre som oppdro små barn å gjøre med kraften sin? Når forfatteren har valgt å skrive en roman med så mange fortellerstemmer synes jeg de burde vært mer ulike, og gjerne fra folk i forskjellige deler av samfunnet og med ulike standpunkt med tanke på hvordan de ønsket å bruke kraften sin. Boken vil helt sikkert bli til en innbringende Hollywood-film, men som roman skuffet den altså litt til tross for at den var underholdende og grei lesning.
Gleder meg til å lese kommentarene deres etterhvert som dere også får lest ferdig boken.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har bare kommet litt over halvveis foreløpig, men er enig med deg i at karakteren kunne hatt mer dybde. Også interessant det du skriver om mødre med små barn.
Når det er sagt, leser jeg boka som at det er selve kraften som spiller hovedrollen og at de ulike karakteren mer er bifigurer.
Kommer sikkert tilbake med flere synspunkter når jeg har lest den ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

tuhamreSimen "Boktimmy" IngemundsenHildaknut erikIda SHilde H  HelsethLeselenaLisbeth Kingsrud KvistenrubbelMartinenJan Erik  OlsenMonica CarlsenHeleneLibraritas vJulie StensethIngrid Urdal StøleTrygve JakobsenAnMaBertyGro Anita MyrvangTorill Elisabeth RevheimvaskeklutDolly DuckPrunellaTor GeirIngvild SkartveitHarald KJanne BrovoldStine SevilhaugHeidi Nicoline ErtnæsMarie WIngunnJTina ChristinaKathrineToveKay Nilsentove NessRisRosOgKlagingJohnny OlsenTanteMamie