skriv bildebeskrivelse her
Neste bok ut blir Kraften (The Power) av Naomi Alderman! Mange har sikkert lest denne allerede, men hvis ikke er du hjertelig velkommen til å være med å lese den nå!

Boken finnes i alle fall på norsk og engelsk. Den er utgitt både i tykkperm, Pocket, lyd, og finnes bl.a. i Bookbites som e-bok. Hvis du ikke finner den der, spør biblioteket ditt om de kan skaffe den!

Passer det med leseperiode 20. mars -17. april?

Diskusjonen vil foregå i denne tråden. ALLE kan være med! Ingen påmelding, ingen forpliktelser. Gi deg gjerne til kjenne her hvis du bil med =)

Du kan lese det formatet og det språket du foretrekker.
Diverse info på nettside: https://dystopisklesesirkel.wordpress.com/

Vil du få e-poster om avstemninger, valgt bok etc.? Gi en lyd til dystopisklesesirkel@gmail.com
For generelle ting rundt lesesirkelen, dystopier, forslag til nye bøker eller ting som skjer etter at denne boken er ferdiglest etc., bruker vi denne diskusjonstråden: https://bokelskere.no/tekst/288884/

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Hei alle sammen! Nå er leseperioden over! Jeg kom meg ikke gjennom boken. Noen ganger bare sier det bom stopp med lesing, selv om jeg ikke aktivt har noe i mot boka... Så beklager, jeg rakk det ikke!

Men jeg er veldig spent på å høre hvordan deres leseopplevelse var! :D Er det noen som vil oppsummere handlingen, med spoilers? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste boka senhøstes i fjor, og likte den veldig godt. Kommer til å følge med i denne tråden framover :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vanligvis foretrekker jeg å lese på engelsk, men denne hadde biblioteket mitt på BookBites (gratis e-bokapp), så da blir det norsk!

Da jeg hørte om denne første gang tenkte jeg på Gerd Brantenbergs bok Egalias døtre fra way back (1977?). Den handler om at samfunnet er helt snudd opp ned, altså at damene er de maskuline, røffe, som leder familie, styrer seksualitet, skaffer inntekt, går med løse klær, og ikke trenger pynte seg. Mennene er primær omsorgsperson for barna, for damene har jo båret barna i ni måneder, det skulle bare mangle at mennene tok over. Menn må også gå med "PH", altså en penisholder, sånn at utstyret ikke slenger fritt. Det er nemlig veldig uanstendig. Egalias døtre er satirisk og humoristisk. Jeg velger stort sett å lese så lite som mulig om bøker før jeg leser dem, så jeg er spent på tonen og detaljene i Kraften. Om det kan måle seg med Gerd ;)

Har du noen tanker om boken alt nå?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei! Jeg leser sammen med dere selvom jeg ikke har meldt meg inn i lesesirkelen deres. Har nå lest ca. en tredjedel av boken.

Jeg stusset litt på mannsnavnet Tunde, det er ikke et navn jeg har hørt før. Da jeg googlet det viste det seg at det er et nigeriansk navn som kan gis til både menn og kvinner. Hvorfor har forfatteren valgt et sånt navn? Prøver hun å få frem at Tunde er nøytral og står på både mennene og kvinnenes side?

Lurer også litt på navnet Allie velger seg, Eva. Valgte hun det etter den første kvinnen på jorden? Er det noen som leser boken på engelsk som kan fortelle om hun heter Eva eller Eve der?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Virker ikke som noen leser originalen og kan svare på dette med Eva og Eve. Jeg søkte på Wikipedia og fant dette:

Allie Montgomery-Taylor is a young girl who uses her power to kill her abusive foster father. She retreats to a convent where she becomes a religious figure named Mother Eve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra at du blir med! Felleslesingen er åpen for alle :-)
Du har kommet lenger enn jeg har, og det er interessante tanker du har gjort deg. Jeg skal ha det du skriver om Tunde i bakhodet underveis – kanskje vi får svar på spørsmålene dine etter hver?

Jeg leser også på norsk, så kan ikke svare på hva hun heter i den engelske utgaven – men Eva er vel uansett ikke et vanlig navn på engelsk? Men i boka (s. 34 i min lånte e-bok) står det jo:

Noen spør Allie hva hennes historie er, og hun vet at hun ikke kan oppgi sitt virkelige navn. Hun kaller seg Eva og stemmer sier: Godt valg, den første kvinnen; et glimrende valg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den siste delen av sitatet ditt gikk meg hus forbi, så takk for at du leser litt mer nøye enn meg.

Jeg har lenge hatt Egalias døtre på leselisten, og nå som jeg har litt ekstra lesetid fikk jeg endelig lest den. Så takk for at du minnet meg på den, Ajiniakra. De to bøkene er veldig forskjellige, men det er et interessant og tankevekkende tema å lese om. Så langt foretrekker jeg Egalias døtre fremfor Kraften, liker spesielt godt hvordan Brantenberg har lekt med språket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så kjekt at du ble med på lesingen!
Jeg sliter litt med å komme ordentlig i gang. Boken er rett og slett ikke interessant i begynnelsen, synes jeg. Alt er bare sånn bla bla bla, vi skjønner alt, det må bare skrives for å være med. Nå har jeg kommet til Eva og det der, og det tar seg litt opp! Skal prøve å komme gjennom. Jåper Eva får laget en slags religion, det hadde vært gøy å lese om :-)

Jeg og stusset på Tunde, men sjekket det ikke. Spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ligger litt foran i løypa og har allerede lest ut boken.
Jeg vet ikke hvorfor men før jeg begynte å lese var jeg innstilt på at boken ville være litt mer alvorlig og ikke fullt så lettbent og thriller-aktig. Mulig at jeg hadde for høye forhåpninger, og at det ødela litt for leseopplevelsen. Savnet mer dybde i karakterene, synes dessverre de ble litt for enkle og klisjeaktige. Synes ikke det var helt troverdig at alle kvinner i hele verden ble så ekstremt voldelige. Hadde satt pris på å få et innblikk i hvordan de kvinnene som ikke ønsket å bruke kraften sin til vold levde. Hva valgte mødre som oppdro små barn å gjøre med kraften sin? Når forfatteren har valgt å skrive en roman med så mange fortellerstemmer synes jeg de burde vært mer ulike, og gjerne fra folk i forskjellige deler av samfunnet og med ulike standpunkt med tanke på hvordan de ønsket å bruke kraften sin. Boken vil helt sikkert bli til en innbringende Hollywood-film, men som roman skuffet den altså litt til tross for at den var underholdende og grei lesning.
Gleder meg til å lese kommentarene deres etterhvert som dere også får lest ferdig boken.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du skriver i det siste innlegget ditt at

Hadde satt pris på å få et innblikk i hvordan de kvinnene som ikke ønsket å bruke kraften sin til vold levde. Hva valgte mødre som oppdro små barn å gjøre med kraften sin?

Mens jeg leste, tenkte jeg at romanen er bygd opp som en historiebok, der de store linjene og begivenhetene trekkes opp, og at det er derfor vi ikke får vite noe særlig om vanlige mennesker.

Når det er sagt, hadde jeg nok for store forventninger, jeg også, og må innrømme at interessen og entusiasmen dabbet av etter hvert. Vaklet mellom en treer og en firer på terningen. Konseptet trekker opp, og jeg landet til slutt på en svak firer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har bare kommet litt over halvveis foreløpig, men er enig med deg i at karakteren kunne hatt mer dybde. Også interessant det du skriver om mødre med små barn.
Når det er sagt, leser jeg boka som at det er selve kraften som spiller hovedrollen og at de ulike karakteren mer er bifigurer.
Kommer sikkert tilbake med flere synspunkter når jeg har lest den ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har kommet til kapittelet Allie (s. 24 i e-bokutgaven på eBokBib).
I dagens corona-virkelighet er det ganske spesielt å lese en dystopi om stengte skoler og en form for karantene – dette at guttene må holdes atskilt fra jentene. Det gir det liksom en ny dimensjon.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei! Har bestilt boka, og ser fram til å lese den. Har fått gode kritikker, ser jeg, men jeg har ikke lest disse så nøye. Får boka om en uke. Leste Egalias døtre for mange år siden...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har heller ikke lest noe om denne på forhånd, og Brantenbers Egalias døtre har jeg heller ikke lest.

Har bare så vidt kommet i gang med Kraften (skal begynne på kapittelet Tunde s. 14), men liker veldig godt det lille jeg har lest foreløpig. Synes språket flyter godt, og boka virker spennende! Spørs om denne ikke blir lest ut lenge før leseperioden er over :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingeborg GIrakkandreas h. o.Berit B LieLibraritas vLailaBjørn BakkenThomas KihlmanJohnny Olseningar hTorill Elisabeth RevheimIngunn SVannflaskeSiljeHegeIna Elisabeth Bøgh VigreJulie StensethalpakkaHelena EMarit Aamdaltuhamrekjell kMarianne AugustaEli SeimSigrid NygaardRufsetufsaIngvild SErlend Rødal Vikhagenmoiraerlend kongsvollIdaEivind  VaksvikEllen E. MartolRandi BorgenNeraIda CharlotteSteinVildeMarianneKjetil Audsen