Camilla Sandmo "Definisjonen av umulig"
Sårt, morsomt og direkte om sommeren alt forandrer seg - om umulig forelskelse, verdensrommet og invaderende sommergjester. Hanna tilbringer ferien hos bestefar på Vårøya. Som vanlig har hun med seg stjernekikkert på stranda og drømmer om å bli astronaut. Men ingenting er som det skal denne sommeren. Selv vennskapet med Olivia trues av Hannas store hemmelighet, den hun helst vil legge igjen på fastlandet. For er man ekte venner hvis man bare møtes hver sommer? Kan man bli forelsket i en gutt som har et annet syn på verden? Og hva er egentlig vitsen med stjerner hvis man ikke lenger kan se dem?

Dette er forfatterens andre bok etter debuten i 2017, og mitt første møte med hennes forfatterskap. Dette er ei typisk ungdomsbok for de i fra alder 13 år og oppover, som handler om vennskap og forelskelse. Hanna gjør som hun har gjort hver sommerferie, hun tilbringer den hos den "gale" bestefaren sin på Vårøy. Der jobber hun i kiosken sammen med bestevenninne sine, mens hun drømmer om å bli astronaut. Men ting endrer seg denne sommeren, og kan hun finne kjærligheten, med en som er så annerledes enn henne?
Boka har et lett språk som passer fint i en ungdomsbok, og ungdom vil helt sikkert kjenne seg igjen i boka. Kanskje det var litt enkelt å se hvordan det ville ende til slutt, men jeg både humret og koste meg mens jeg leste. Det er en varm, underholdende og humoristisk roman, som jeg gjerne anbefaler til leseglade ungdommer, og jeg leser gjerne mer av denne forfatteren.
Boka er et leseeksemplar sponset av forlaget.
Terningkast 5-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ConnieKaramasov11Hilde H HelsethMads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeIngebjørg