Søndag 1. mars 2020.

Da håper jeg alle har hatt glede av å lese "Drep ikke en sangfugl).
Her kommer tråd for nye forslag:

Kategori:
Nyere nordisk litteratur (utgitt etter 1975).

Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.

Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå og velge (ny tråd etter
forslagsfristens utløp) bok, men alle kan delta i diskusjonen under og etter felleslesingen.

Begrunn gjerne forslaget, og helst med lenke til boka.

Forslagsfrist for Nn10:
Søndag 8. mars, kl. 18.00

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 19 svar.

LS 2014. Forslag Nn10 (trådheving

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et døgn igjen å stemme på neste bok i lesesirkelen :)
Lager en liste i morgenkveld med bøker å stemme på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du forslag til månedens bok i lesesirkelen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foreslår Brit Bildøens Tre vegar til havet

Det er en kort liten sak på 150 sider, som har fått gode anmeldelser. Den handler om enkeltmenneskets møte med byråkratiet, og består av tre historier. «Kva skjer med eit menneske når ho mistar trua på fellesskapen? [...] ei sterk forteljing om avmakt, galskap og raseri» skriver forlaget bak på min pocketutgave.

Jeg har lest flere av hennes tidligere romaner, og synes hun skriver et vakkert og lavmælt nynorsk selv når hun skriver om de store følelsene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk ikke lenken over til å fungere. Tre vegar til havet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, det var snilt. Redigerte det i mitt opprinnelige innlegg også, så nå skal den virke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig spennende valg. "Tre vegar til havet" er en veldig god roman som jeg virkelig kan anbefale. Jeg føler ekstra med hovedpersonen i denne romanen (har selv 3 adopterte barn).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

LS 2014. Forslag Nn10 (trådheving)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har mange bøker på ønske- og leselistene mine, men ser at flere er eldre og vanskelige å få tak i (vi har jo bibliotekene).

Etter litt frem og tilbake med meg selv, lander jeg på Heim av Johan B. Mjølnes.

Heim har fått svært gode omtaler her på Bokelskere. Jeg tror dette er en interessant bok, godt egnet for diskusjoner, uten at den ser ut til å være spesielt tungt tilgjengelig.
Jeg siterer Randi A:
"En viktig og lærerik roman som jeg håper mange vil lese - og ikke minst så er den en vakker roman. Den gjorde et sterkt inntrykk på meg."

Uansett utfallet, jeg håper mange, nye og gamle, blir med!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hadde ikke hørt om denne, men nå havner den på leselista mi. Godt forslag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har telt på knappane...hadde litt vanskeleg for å bestemme meg for kva bok eg skulle velje..men, trur eg går for ei som eg har lest før: Søsterklokkene av Lars Mytting...Ei god bok som kanskje litt for mange har lese då, men...

Elles så ser eg no at gruppa har vorte svært redusert. Rart, sidan medlemstalet er stadig aukande. Det er iallfall triveleg når mange deltek i diskusjonane.

Då må både du og andre ha ein god dag vidare! :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tror det med størrelsen på gruppa kan være noe å reflektere over. Jeg er en av dem som ikke har deltatt så mye. Jeg vet ikke hvor mange som deltar aktivt på Bokelskere sine sider, men det må da være mange fler enn oss 12 (?) som er listet opp som deltakere i disse felleslesningene. For min del så opplever jeg at det er mange tunge og spesielle bøker som ender opp med å bli valgt. Bøker som jeg kvier meg for å lese, fordi det da ikke blir så mye tid til å lese andre bøker i tillegg. Og det vil man jo - ha tid til å lese flere bøker :)

Den siste boka fikk mye engasjement, det var bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fint at du deler hva du tenker om bøkene vi leser. Noe å reflektere over når man skal komme med forslag- samtidig er jo utvalget av bøker et resultat av hva den enkelte foreslår fra gang til gang. Jeg husker ikke hva den enkelt har vært med å foreslå, men alle som er med i lesesirkelen kan foreslå hva de ønsker å lese. Eneste løsningen jeg kan se er å være med å bidra med et variert utvalg av bøker, og spre ordet.
Kom gjerne med en spenstig forslag :)

Her er hva vi har valgt fram og leste i det siste - bokoversikt - viss det kunne friste flere til å være med :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Midt i alt oppstusset omkring koronaviruset nå om dagen velger jeg å foreslå Som pesten av danske Hanne-Vibeke Holst, som jeg kom over på Mammut-salget. Den er litt av en murstein, men jeg skal i alle fall lese den, aleine eller (helst) sammen med andre vettuge lesere!

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg kunne tenke meg å lese "The Hills" av Matias Faldbakken.

The Hills ble nominert til Brageprisen i kategorien skjønnlitteratur i 2017 og Ark-bloggen omtaler boken som romankunst . Bakgrunnen for å velge denne er enkel - den ble forslått i en annen lesesirkel jeg er med i. Vi leser andre typer romanen i denne lesesirkelen enn hva vi pleier å gjøre her i LS2014, men denne gangen passer Faldbakkens roman inne i begge lesesirklenes tema, altså nyere nordisk litteratur. Det kunne vært gøy å få to lesesirklers vinkling på boken. Dette ble min personlige grunn, så får vi se om dere også kunne tenke dere å lese denne :)

Matias Faldbakken (f. 1973) er både forfatter og billedkunstner. Han er sønn av forfatteren Knut Faldbakken. Rosa99 har skrevet en lang omtale av romanen, se her: "The Hills"

Klassekampen mener romanen er djevelsk morsom :) og her er bokanmeldelsene til
VG og DN

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg foreslår:
Jan Kjærstad: Berge, En bok som går rett inn i den politiske virkeligheten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har denne på leselisten min jeg også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne MidtsundRufsetufsaBjørg  Frøysaaleser42ConnieLailaSigrid NygaardEivind  VaksvikAnn EkerhovdmgeAnniken RøilTone Maria JonassenTorHarald KKaren RamsvikMarielleIngeborg GBjørn SturødAstrid PedersenMonica CarlsenRandiAJohn LarsenAnette SVibekeGrete AmundsenHeleneBerit RMcHempettritaolineMangosaft45ingar hReadninggirl30Odd HebækBjørg L.TanteMamiekriraFride LindsethKristin_anniken sandvikKari-Anne