Sonja Holtermann "Frostgraven"

Ira Torgrimsson, del 2. En barnehjemsgutt forsvinner sporløst i Oslo. En mann blir bundet til et tre og henrettet med et skudd i brystet. En tenåringsjente blir dopet, voldtatt og blir liggende i koma. Alt henger sammen, og når journalist Ira Torgrimsson undersøker et narkotikabeslag, begynner hun uvitende å nøste opp gamle hemmeligheter som ender i en kamp på liv og død.

Dette er Sonjas andre bok, og etter den lovende debuten så jeg frem til denne. Igjen er det journalisten Ira Torgrimssen som er hovedpersonen i boka. Hun har fått ansvaret fosterstesønnen Kevin siden forrige bok. Nå oppdager hun at hun er gravid, men vet ikke med hvem!
Denne boka har to historier som går parallelt. En i fortid og en i nåtid. I den eldre deler møter vi Preben, og handlingen foregår under 2. verdenskrig, og tiden etterpå. I delen fra nåtiden, blir Ira personlig involvert i. Disse to sakene blir etter hvert flettet sammen.
Forfatteren har tatt flere steg fremover siden debuten, dette er ei god bok. Etter hvert som jeg leste, gikk sidene av seg selv. Jeg likte spesielt godt historien fra krigen, og det som skjedde rundt den beryktede fangeleiren Falstad, og også at Ira samtidig har en tendens til å være der det skjer.
Denne boka anbefaler jeg glatt videre, det er ei bok som holder spenningen oppe til siste side, med greie, korte kapitler. Boka er både lest og lyttet til.
Boka er fra egen bokhylle.
Terningkast 5

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtothea