Lasse Gallefoss "Krigernes fred"

Annen verdenskrig er over, og seierherrene styrer landet. Under okkupasjonen var Storm Steinset dobbeltagent for motstandsbevegelsen. Organisasjonen han spionerte for, er fortsatt hemmelig, så kollegene ved Oslo politikammer tror han var nazist. Når flere politimenn som jobbet for tyskerne blir funnet drept med samme torturmetoder de selv benyttet under krigen, havner Storm på drapsmannens dødsliste. Men han blir også involvert i saken som etterforsker. Storms makker er politiets yngste fullmektig, Robert Rødberg, som alltid har drømt om å bli en helt. Under krigen vervet han seg til de norske styrkene, men havnet aldri i kamp. Så kom freden, og freden tilhører krigerne. Nå får Robert en ny sjanse til å kjempe for Norge. Jakten på morderen tar Storm og Robert inn i hemmelighetene i Norges nye maktsirkler. En ny krig står i fare for å bryte ut, en krig der hemmelighetene fra den forrige kan få deg drept.

Dette er Lasse Gallefoss debut som forfatter, etter å ha skrevet flere filmmanus. "Krigernes fred" er en spennende, historisk kriminalroman der forfatteren blander fiksjon og historie på en fin måte. Personene i boka virker troverdige, uten forfyllede etterforskere og seriemordere. Handlingen er lagt til åra etter krigen, og vi ser tydelig at forfatteren har lest seg opp på historie fra etterkrigstiden.
Denne boka har ligget en stund i min lesehaug siden jeg var litt skeptisk til denne type krim, men jeg ble positivt overrasket og er glad jeg ga den en sjanse. Jeg klarte ikke legge boka fra meg når jeg først hadde begynt på den. Dette er en solid debutbok som forfatteren har all grunn til å være stolt av. Her får vi nesten 500 sider med spenning, og boka står like godt som krim som historisk roman, og liker du å lese om krigen i tillegg, er boka perfekt.
Denne boka anbefaler jeg sterkt videre. Gir du den en sjanse, så vil du ikke angre. Absolutt en bra debut bok. Boka er fra egen bokhylle.
Terningkast 5

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Enig! Leste denne i fjor, og tror jeg også ga den en femmer. Meget god bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

June PlutonikaHanne MidtsundDemeterLisbeth Kingsrud KvistenKristinReadninggirl20GodemineBertyellinoronilleLailaChrissieJulie StensethBerit RConniemoiraMarianne  SkagekatrineTrygve JakobsenKay NilsenAliceInsaneLibraritas vLeseberta_23Amanda ADolly DuckSolgunnTorill Elisabeth RevheimtuhamreLilleviTerje MathisenKjell PIngunn SLine DahleArne SjønnesentonjekarinaTine SundalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJorund KorbiHarald AndersenMarianne AugustaBjørg L.