[ Slettet av bruker ]

Viser 5 svar.

Joseph Roth hører sammen med Zweig til mine absolutte favoritter, men hvem kan vel ane at en bok med tittelen «Oostende» skulle handle om dem? Roth skrev en rekke bøker på kort tid, både skjønnlitteratur og reportasjer. På norsk kan de være vanskelig å finne. Bøkene er utgitt på en rekke forlag over et langt tidsrom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, den "Oostende" boken var en meget fin utgivelse. Jeg så ikke den komme.
Har ikke sans for "historiske romaner" i det hele tatt, så trodde jeg kom til å forakte denne, men der tok jeg feil; boka er basert på hva som faktisk finnes av informasjon, kanskje den beste boka som har vært utgitt i de senere år, i mine øyne.
Når vi taler om om Roth, "Radetzkymarsjen" - har ikke været i salg siden slutten av 70-tallet. Og Stefan Zweigs' "Evige Øyeblikk" likeså.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, denne boka er lett å gå glipp av, forlaget burde vært tydligere.
Og du har rett i at Joseph Roth er neglisjert i forlagsbransjen. Jeg har lest mesteparten av hans utgivelser på engelsk eller tysk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka så veldig interessant ut. Et godt eksempel på en bok jeg neppe hadde kommet over om jeg ikke hadde lest om den her inne. Det er bare noen få uker siden jeg leste "Verden av i går", så kjenner derfra godt til Stefan Zweig og hans erfaringer fra blant annet mellomkrigstiden og utbruddet av 2. verdenskrig.

Takk for tipset!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

minner meg på at jeg vet for lite om belgiske badebyer -
muligens byer i Belgia i det hele tatt.
takk for nyttig tips..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandHarald KJulie StensethEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorVannflaskeSiri HelsethTom-Erik Falla