«Hurtigruta ankommer urbane Bodø på formiddagen og ligger ved kai noen timer til klokka 15. Bodø fikk hard medfart av tyske bombefly under krigen. Derfor er det mye femtitall i arkitekturen, men nå skyter samtidsarkitekturen opp for fullt: Høye hoteller og bygg i glass og betong gir byen en ny skyline som vitner om modernitet og fremskritt. Det kan være at den skygger for utsikten til dem som bor bak, men har du penger, har du alltid utsikt til utsikter.
Nede i havna er det kommet et marmorpalass av et kulturhus med det strålende navnet Stormen. For Bodø er vindenes by med nordavind fra alle kanter. Slutter det å blåse, faller alle mann forover og slår seg fordervet. Er det østavind og februar, blir du kjent med ditt eget skjelett. Det råder en vind-vind-situasjon i byen, spør du meg.
I samme kulturkvartal finner du Stormen bibliotek, et herlig sted der du kan sitte og lese deg så bort at du nesten ikke finner tilbake.»

Det var det jeg gjorde når jeg leste boken til Ola Bremnes, På Gyngende grunn, jeg leste meg bort. Eller med, det var som å være med på denne reisen Ola Bremnes skriver om. Selv om jeg hadde gledet meg til å lese boken, er jeg overrasket over hvor godt jeg likte den. Jeg er glad for at jeg har kjøpt den, og kan ta den frem og lese den flere ganger.

Mer om boka i dette blogginnlegget

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLisbeth Kingsrud KvistenChristinaTheaErlend Rødal VikhagenLars MæhlumJulie StensethMari Nordø LommelunMartineBjørn BakkenIngunn SOlav Østebø OlsenTonesen81Morten JensenHilde H  HelsethHeleneVibekeEileen BørresenLeseaaseLilleviIdamoirasusannaTrygve JakobsenHauk1Torill Elisabeth RevheimAnniken RøilmgeErlendHanne MidtsundKristiningar hsveinArmalAkima MontgomeryJBAndreas BokleserSolgunnSimen "Boktimmy" Ingemundsen