Linn Skåber og Lisa Asiato "Til ungdommen"

Ungdomstiden er spennende, fin, morsom og noen ganger både vanskelig og rar. Foreldrene står på sidelinjen og prøver å forstå, men det er ikke lett. Det er brytningstid. Man står midt imellom. Sammen med andre og helt alene.
Linn Skåber har intervjuet ungdommer og spurt dem om livet, kviser, fred og savn. Om det å være litt barn og litt voksen. Hva er det beste med å være ungdom? Verste? Hva burde vært annerledes? Hvorfor er de voksne så kjipe? Hva er du redd for?
Materialet har hun brukt til å skrive fiktive monologer der hun forsøker å si noe om denne fine og håpløse tiden – fra barn til voksen.
Linn Skåber er godt kjent fra TV. Nå har hun debutert som forfatter med denne ungdomsboka, som består av en samling monologer. Med seg har hun Lisa Asiato som har laget vakre illustrasjoner til tekstene. Tekstene er skrevet etter samtaler med ungdommene. Her fortelles det om mobbing, kjærlighet, ensomhet, lykke og ulykke, skilsmisse, rasisme og døden i 31 forskjellige historier. Skåber skriver meget bra og poetisk. Dette er ei bok jeg kommer til å ta frem igjen. Boka bør leses av voksne også, og ikke bare ungdommen. Ei vakker og fin bok som jeg anbefaler sterkt videre.
Boka er et lesereksemplar fra Pitch Forlag. Takk for boka.
Terningkast 5

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  Vaksvik