Leseutfordringen for 2020 har kommet! Er det flere enn meg som har tenkt å prøve seg på den neste år? Det er varierte og interessante punkter, hvorav flere refererer til at vi går inn i et nytt tiår. Her er lista:

2020 Challenge - Regular prompts
1. A book that's published in 2020
2. A book by a trans or nonbinary author
3. A book with a great first line
4. A book about a book club
5. A book set in a city that has hosted the Olympics
6. A bildungsroman
7. The first book you touch on a shelf with your eyes closed
8. A book with an upside-down image on the cover
9. A book with a map
10. A book recommended by your favorite blog, vlog, podcast, or online book club
11. An anthology
12. A book that passes the Bechdel test
13. A book with the same title as a movie or TV show but is unrelated to it
14. A book by an author with flora or fauna in their name
15. A book about or involving social media
16. A book that has a book on the cover
17. A medical thriller
18. A book with a made-up language
19. A book set in a country beginning with "C"
20. A book you picked because the title caught your attention
21. A book published the month of your birthday
22. A book about or by a woman in STEM
23. A book that won an award in 2019
24. A book on a subject you know nothing about
25. A book with only words on the cover, no images or graphics
26. A book with a pun in the title
27. A book featuring one of the seven deadly sins
28. A book with a robot, cyborg, or AI character
29. A book with a bird on the cover
30. A fiction or nonfiction book about a world leader
31. A book with "gold," "silver," or "bronze" in the title
32. A book by a WOC
33. A book with at least a four-star rating on Goodreads
34. A book you meant to read in 2019
35. A book with a three-word title
36. A book with a pink cover
37. A Western
38. A book by or about a journalist
39. Read a banned book during Banned Books Week
40. Your favorite prompt from a past POPSUGAR Reading Challenge

2020 Challenge - Advanced prompts
1. A book written by an author in their 20s
2. A book with "20" or "twenty" in the title
3. A book with a character with a vision impairment or enhancement (a nod to 20/20 vision)
4. A book set in the 1920s
5. A book set in Japan, host of the 2020 Olympics
6. A book by an author who has written more than 20 books
7. A book with more than 20 letters in its title
8. A book published in the 20th century
9. A book from a series with more than 20 books
10. A book with a main character in their 20s

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Hvordan går det med dere som følger denne utfordringen? Selv er jeg godt i gang, og har lest bøker som tilsvarer 28 av de 50 punktene (se link til liste i tråden).

Det er noen punkter jeg sliter med å finne bøker til:
11: An anthology
22: A book with a robot, cyborg or AI character.
25: A book with "gold", "silver" or "bronze" in the title.

Her har jeg prøvd å kikke i listene på Goodreads, googlet osv. Finner ingenting. Tar gjerne i mot tips på korte, lettleste bøker, helst på norsk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du godtar novellesamling som god nok for punkt 11 har Ingvild Rishøy noen nydelige samlinger som er korte og lettleste: Ingvild Rishøi. Ellers er Alice Munro et godt alternativ her, men samlingene hennes er jo lange.

For punkt 25 kommer jeg kun på Sølvstolen hvis du godtar barnebøker som et lettlest alternativ, eller Stillitsen (The Goldfinch), men sistnevnte er igjen en lang bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for svar :) Jeg tror jeg tar tipset ditt om en novellesamling av Ingvild Rishøi. Må tenke videre på de andre punktene. Heldigvis er det et halvt år igjen å finne ut av det på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom forresten på ei veldig god bok med gull i tittelen; Gulldronning, perledronning. Den er i tillegg tynn og så god at jeg leste den ut på en dag. Den kan absolutt varmt anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tipset! Den så ut som en bok jeg vil lese i sommer :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De to jeg har lest (Historien om fru Berg og Vinternoveller) var begge såre og nydelige, håper de faller i smak hos deg også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv liker jeg listene fordi de utfordrer meg. Begynte i går å lese "Lonesome Dove", en helt fantastisk bok og Pulitzer-vinner jeg neppe engang hadde hørt om eller plukket opp på egen hånd om man ikke skulle lese en western til denne lista. Det er fint å ha noen kategorier som gjør at man må tenke litt utenfor boksen.

Ellers har jeg ikke planlagt alle bøkene, tar det ofte litt som jeg kommer og satser på at bøker jeg vil lese passer på lista. Men for noen kategorier må jeg planlegge lesinga og det er gøy, det også.

Foreløpig har jeg lest én bok - Dragonfly in Amber, den andre Outlander-boka, som jeg i realiteten begynte på i vinter men ikke ble ferdig med før nyttår. Fullførte den i går og putta den i lista. Den funker på flere punkter - A book with three words in the title, A book with at least a four-star rating, A book with a main character in their 20s, A book published in the 20th century, osv. Men jeg er streng med meg selv og kan ikke bruke samme bok på flere, så jeg må velge mellom en av dem.

Har satt den opp på alle foreløpig - tror jeg skal gjøre annerledes enn i fjor, i år skal jeg føre opp alle bøker på alle punkter der den passer, og så se mot slutten av året om det er noen punkter som ikke er fylt / fordele bøkene utover så det kun blir én på hvert punkt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så moro med flere som bruker denne lista til å velge bøker for 2020. Jeg planlegger heller ikke alle bøkene ved årsskiftet. Det må være rom for å finne bøker underveis i året også synes jeg. Det dukker alltid opp noe man har lyst å lese :) Jeg pleier å ta utgangspukt i de uleste bøkene jeg har, og noen bøker jeg har lyst å lese, og så tar jeg det videre derfra. Takk for tipset om Lonesome Dove. Til western-sjangeren har jeg valgt meg ut en Morgan Kane-bok. Ikke den første som ble gitt ut, men den første boka hvis man tar hensyn til tidslinjen i bøkene. Slukte alt av bøker som ung, så også denne serien. Skal bli morsomt med et lite gjensyn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vurderer å prøve meg på denne. Vet ikke om jeg får fullført alle punktene, men i hvert fall kan jeg prøve :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, gjør det! Det er moro, og man bestemmer jo selv rammene. Jeg kan godt bruke én bok til flere punkter på lista. Normalt sett leser jeg ikke 50 bøker i året, så det må jeg nesten gjøre hvis jeg skal klare å bli ferdig. Jeg har merket at jeg leser mye mer variert nå, etter å ha fulgt denne leserutfordringen noen år. Det viktigste er at man har det moro med det underveis :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er min foreløpige liste for 2020:
Popsugar 2020.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt magisk! Men, jeg har ikke mulighet til å komme i nærheten av å komplettere en slik liste. Til det, har bussjåfører alt for få pauser. Veldig artig liste! Må se om jeg kan finne ei bok med en mørkegrønn buss på coveret. Den skal jeg lese!

Men, ærlig talt! Er det mulig å fylle den lista der med vakker kunst? Hadde jo vært helt konge om noen kunne poste de punktene de allerede har fiksa i sitt liv. For meg ser dette ut som et livsprosjekt.

Nå har jeg telt, og selv om jeg har lest et tusentallsbøker i mitt liv, så har jeg bare klart 21 av disse punktene i løpet av et helt liv! Ja...dette er for hardcore readers, jeg er nok desverre bare en hardcore gamer som leser litt på si.

Er det mulig å fylle den lista med virkelig bra litteratur? Bøker som ikke bare blir en lidelse å lese? I så fall, post den! Så skal jeg kanskje jobbe med den i 3 år. Vel og merke, om det er dypt, klokt, frivolt, kjærlig, tungt, ekte, frikst, annerledes, dystert, positivt nytenkende og grensesprengende og alle de andre gode adjektivene jeg har glemt. Da skal det leses!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser ikke 50 bøker i året, så det er flere av mine bøker som matcher flere punkter. Ellers hadde jeg ikke kunnet delta! Halve moroa (for meg) er å lese om bøker, og finne ut hvilke som kan passe til de forskjellige punktene. Men, det skal også være rom i løpet av året til å lese bøker man har lyst å lese som ikke passer inn på denne lista. Goodreads, og gruppen for Popsugar sin leseutfordring der, er til god hjelp. Her poster folk forslag til bøker i alle kategoriene. Det er plass for å lese både nytt og gammelt, flere (alle) sjangre, tykke bøker, tynne bøker, klassikere, bestselgere osv. Jeg begynte med det for å prøve å lese mer variert enn det jeg hadde gjort noen år. Det funket!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg klarte å fullføre PopSugar sin leseutfordring i 2018. Det var gøy.
Ja, det er mulig å finne bøker til alle punktene, og overraskende nok ble det mange gode leseopplevelser av det både i 2018 og 2019, også i sjangre jeg ikke ville valgt selv, og bøker jeg ellers aldri ville tenkt på. Nå i år 2019, kommer jeg nok ikke til å bli helt ferdig, og grunnen er at jeg dropper noen få punkter som jeg ikke gidder å anstrenge meg for å finne bok til. Har klart å plassere 47 bøker, men alt i alt har jeg lest over 50 bøker dette året. Julen vil jeg heller bruke til å lese det jeg har lyst til enn å prøve å finne en "LitRPG book", en bok med Zodiac tegn og en bok med handling fra "a university camp". Disse dropper jeg i år med god samvittighet, tar det ikke mer alvorlig enn det. Og så starter jeg på PopSugar 2020 med godt mot, og så får vi se når året ebber ut om jeg har fått plassert bøkene som jeg har hatt lyst til å lese i løpet av året.
Det er uansett gøy å være med. På Facebook har vi en gruppe som for PopSugar - no pressure hvor vi kan diskutere bøkene og valg av bøker.

Godt nytt leseår til dere.

(mine lister:
2019
2020

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er fint med et avslappet forhold til lista. I fjor kom mange av bøkene på plass siste halvår. Det er noe med å få tid til å lese det man har lyst til å lese. Takk for linkene til listene dine, de skal sjekkes ut :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GroRandiTone SundlandHilde H  HelsethTine SundalAnniken RøillillianerTone HHanne MidtsundSyntaksfeilAnne-Stine Ruud HusevågLena NDolly DuckAnitaBerit B LieEgil StangelandHarald KKristine LouiseKariAnneWangVannflaskeRandiAOddgullIngunn SSilje UlsteinReadninggirl20Erlend Rødal VikhagenSynnøve H HoelRisRosOgKlagingMarie ØstvoldMonica CarlsenCazaTanteMamieLisbeth Kingsrud KvistenEllen E. MartolTonesen81MonaBLKaren RamsvikHeidi LJarmo Larsen