Hvor er Tassen? Pulsen stiger ved hvert forsøk Mor Tassen gjør for å finne ham. Tunga henger formelig utav munnen på leseren før luken blir åpnet......NEI - Tassen var ikke bak gardinet heller! Leseren ville vært sønderknust om det ikke var for at det åpenbarer seg en NY sjanse når man vender over til neste side! Og igjen, og igjen, dingler leseren (som gjerne blir lest for framfor å lese selv) mellom skuffelse og enorm spenning!

Om huden og kroppen var mer utviklet hos leseren, ja om man var en "voksen mann" under samme omstendigheter ville svetten ha piplet! - og man ville kanskje risikert posttraumatisk lidelse av den positive sorten om det finnes noe slikt. Men i sine spede år, tåler en slike rystelser!

Og endelig - til slutt BLIR Tassen funnet! Ja, det er som om man kan puste etter lang tid under vann, blir gjenfødt (om man visste hva det betød), får kake, og har bursdag på samme tidspunkt - endelig er Tassen der!

Opplevelsen av denne thrilleren er selvsagt sterkt avhengig av hvor god den behjelpelige personen (eller "hjelperedskapet" ) som leser høyt er til å innleve seg i hver eneste setning ved toneleie; ja inn-i-mellom må det faktisk hviskes og om det gjøres rett; da står tilhørerens (som også er leseren, om ikke bokstavelig, han/hun er enda ikke lesekyndig, men kan gispe, gape og utøve vokaler med imponerende decibel) ører på slike stilker at man kunne brukt dem som linjaler, og øyner uten øyelokk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

EckhoffAnne-Stine Ruud HusevågTone SundlandHarald KHanne MidtsundLibraritas vIngunn SLeseberta_23Marita LoeJohnny OlsenRisRosOgKlagingTorill Elisabeth RevheimtuhamreMarit HåverstadVersionMarianneMarit AamdalNaitsAndreas BokleserLene AndresenLilleviErikBjørg L.BabynemiAjiniakraIdaGro Anita MyrvangGjeddakbsSolMari Nordø LommelunSynnøve H HoelMonica CarlsenSten E. MoeLinda SolheimEgil KristiansenAnne Berit GrønbechJulie StensethVidar RingstrømHilde H  HelsethMonaBLKaroline in Wonder