Du vil i så fall ikke ha vært den eneste som har gitt Tassen terningkast 1, men dog med en annen begrunnelse :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg må bare presisere at selv om jeg er enig med deg, er det på ingen måte noe angrep på Marte's anmeldelse av "Helsesista" - det er det at jeg skjønner dilemmaet med å gi terningkast til en bok som ikke er beregnet på sin egen aldersgruppe.
Ettersom jeg så den uforskammede 1-terningkastet av "Hvor er Tassen" har jeg, tross mine ord nedenfor, tatt meg den frihet å nettopp gi terningkast 6, samt å anmelde, nettopp den Tassen-boken, som jeg husker så vel; dette som en motvekt til den urettferdige og kyniske behandling denne klassikeren har fått her. Kall det en "prøve hvordan det føles å bite i seg sine ord"-utfording, om du vil. Jeg kunne nok falt på 1'ern om jeg aldri hadde lest boka før nå, i 2019, og ikke tidligere, men dette er jo ikke tilfelle. Så min anmeldelse er jo partisk, det må innrømmes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ha, ha, ha! Morsomt - og sannelig kom det litt av hvert ut av mitt enkle spørsmål.

Også jeg vil understreke at mine innlegg ikke er noen kritikk av Martes omtale. I utgangspunktet lurte jeg på om boken kunne være aktuell for et av mine barnebarn. Siden jeg jeg syntes det var et sprik mellom teksten og terningkastet, etterspurte jeg begrunnelsen for terningkastet. Det har jeg fått! Takk til deg, Marte.

Artig at du tar Tassen i forsvar og gir han oppreisning i en festlig og tankevekkende omtale.

Og plutselig havnet vi inn på et par omfattende temaer; hva er en god bok (somniferum), og hva avgjør hvor terningen lander. Jeg går ikke inn i disse spørsmålene nå; vi har jo også diskutert dem tidligere. Et lite generelt tips bare – begrunn gjerne terningkastet ditt, spesielt hvis det ikke harmonerer helt med det du skriver. Mange her bruker bokelskere som hjelp til å finne gode bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, der er et tydelig eksempel på noen som leser Tassen fra en voksens, subjektive øyne.
Det blir helt feil.
Fra en 3 årings øyne er de helt super - ihvertfall fra mine, i 1984

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteKristine Louise