Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

«Dette er ikke bare en roman for deg som interesserer deg for
kvinnekampen. Den gir et glimrende bilde på vår nære fortid, og de
aller fleste kan ha glede av å fornemme hva foreldrene våre (eller
besteforeldrene) måtte gjennom for at vi skulle få det mye mer
rettferdige samfunnet som vi har i dag.»

Jeg er en av de kvinnene Kjersti Ericsson skriver om. En av de foreldrene og bestemødrene som kjempet for et mer rettferdig samfunn. Kjersti Ericsson var et ideal for oss. Jeg fikk min første datter omtrent på samme tid som din mor, Tine. Når jeg tenker tilbake, er det nesten ufattelig hvor store endringer som har skjedd i løpet av de siste femti – seksti årene; økonomisk, sosialt og holdningsmessig. Selv om vi ennå ikke har full likestilling mellom kjønnene, har kvinner i dag uendelig flere rettigheter enn for et par generasjoner siden; rettigheter som den gang var utenkelig – og som de fleste i dag tar som en selvfølge. Disse rettighetene har ikke kommet av seg selv, de er kjempet frem.

Du gir en fin omtale av boken, en omtale som setter mange tanker i sving hos meg. Jeg kan for eksempel nevne at jeg var den andre sykepleieleven som fikk fortsette min utdannelse på Ullevål sykepleieskole – selv om jeg fikk barn. Før den tid var det slik at hvis du ble gravid under utdannelsen, måtte du slutte. Da jeg ville søke plass i sykehusets barnehage, anbefalte forstanderinnen meg å sette barnet mitt på et barnehjem til jeg var ferdig med utdannelsen. Femti år siden – og en totalt annen tid.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Veldig kjekt å høre din historie, takk for at du deler :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Elisabeth GadeLibraritas vEmilieskElin SkjerengMarit HåverstadDemeterJoannBjørg Marit TinholtKnut SimonsenSverreTorill Elisabeth RevheimKirsti Vettran NederhoelLeseaaseEli HagelundSimen "Boktimmy" IngemundsenLailaReadninggirl20Frode TangenGitte FurusethDolly DuckVannflaskeEivind  VaksvikTore Halsakjell kConnieAlice NordliMartinenRandi BorgenAnniken RøilHildaAnneWangEmil ChristiansenWenche VargasLisbeth Kingsrud KvistenNadjaMarie ØstvoldBjørg L.Eirin EftevandAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLeselena