God november helg. Sprøtt at vi bare har rundt litt over en måned av dette året igjen egentlig. Denne uken har jeg startet på boka løperne Olga Tokarczuk. Jeg liker egentlig hvordan tekst er skrevet og jeg liker at man føler seg som i sin egen tid om det ga mening. Hele tiden hopper man fra det ene til det andre, det står liksom aldri stille. Og en mister fort interesse for ting. Jeg synes teksten gjenspeiler vår tids ånd på mange måter. Liker også hvordan referanser er brukt i forhold til religion og reising. Så langt synes jeg boka er bra skrevet.

Har dere lest noen av nobel litteraturprisen vinneren fra 2018?Likte dere det?

Hva leser dere?

Ha en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Hei. Denne helgen har det vært veldig liten tid til å lese, men fikk skvist inn to timer når jeg satt på toget. Jeg holder fortsatt på med dyrene i Afrika av Erlend Loe, Truls til fjells og så fikk jeg endelig henta Tatovøren fra Auschwitz av Heather Morris på biblioteket. Har sikkert venta på den i 3 mnd. Så måtte bare begynne på den også. Men skal fullføre de to andre også. Er godt i gang. Håper dere har hatt en fantastisk fin helg. Ha en god uke=)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så herlig å få bøker man har ventet lenge på. Jeg selv har ventet evig på noen bøker som også skal ta rundt tre måneder. Håper du hadde en fin helg :) og ha en fin uke du også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

en kjedelig bok på ca 112 sidr. Alle skruer løs. Ikke så bra...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mhm, det var kjipt. Håper du får en fin uke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tårene står i øynene på meg nå...jeg er i ferd med å avslutte folkene på Innhaug nå og det er mye sorg nå...
Jeg leser den på BookBites og tidligere denne uken forsvant den plutselig, da var visst lesetiden over, så måtte jeg låne på nytt og da var det venteliste. Heldigvis var det ikke lenge ventetiden...
Kawakami leser jeg litt i innimellom.
God søndagskveld!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Åh sorg etter å fullført noe godt. Håper du får en god søndagskveld :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært på biblioteket i dag og lånt med meg en ny ladning 'godteri', så nå er jeg klar for helgen.

Den første jeg har startet med i dag er Våre sjeler om natten av Kent Haruf. En for meg helt ukjent forfatter, men en bok som jeg fant da jeg lette etter posthumane utgivelser, for å fylle et punkt i leseutfordringen jeg holder på med. Og for en bok! Den er liten og lettlest, men helt nydelig. Jeg kommer sikkert til å lese den ferdig i kveld, og dette er en forfatter jeg vil lese mer av, brennsikkert! Anbefales!

Blant de andre bøkene jeg tok med meg i dag er Verdens fineste - 55 romantiske reisemål. Denne så så fin ut! Så den vil jeg starte med etter Haruf.

Jan Grues bok seiler rett inn på TBR-lista! Alltid mange gode lesetips i helgetråden!

Ønsker alle en riktig god lesehelg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å, så kjekt å få nye anbefalinger, tusen takk for det. Håper du koser deg med den boka du tok med deg. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt med dager hvor nesten bare jobben trenger fokus, og en etterpå kan slappe av på sofaen med ei god bok. De erotiske novellesamlingene til Anais Nin inneholdt noe for enhver smak, for å si det sånn, men jeg gikk lei når halve boka var unnlest. Det var åpenbart at dette var skrevet av en rutinert forfatter selv om innholdet i stor grad handla om ulike former for sex. Kanskje "metningsnivå" er et godt ord..?

Nå er jeg i gang med ei spenningsbok som heter Størst Av Alt, ei bok som i stor grad handler om en rettsak mot ei ung jente. Malin Persson Guilito er forfatter, og boka blei kåra til den beste krimboka i Sverige i 2017. Svenske rettssaker og rettssaler ligner på norske, så en kan kanskje lære noe av det også. Starten har vært veldig bra!

En rolig lørdag, en mer travel fotballsøndag med reising - deretter er neste arbeidsuke i gang. Torsdag kommer en av politikerne jeg har størst respekt for, Oddny Irene Miljeteig, til Odda for å snakke om boka si som handler om hennes liv. Gleder meg!

God helg og uke, alle og enhver!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mye å ta hånd med andre ord. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Husker Størst av alt som en veldig god bok! Det har også blitt laget en serie av boka, den går på Netflix. God helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synd jeg ikke har Netflix da :-) Er nok mest bokmann enn film- og seriemann :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God helg - og god november :) Jeg leser videre på et par av bøkene fra forrige uke; Grensen og The sun and her flowers. I tillegg leser jeg boka 'Jeg lever et liv som ligner deres' av Jan Grue. En av de nominerte til Nordisk Råds litteraturpris 2019. Det er en utrolig fin bok å lese. Boka handler om det å leve med en medfødt muskelsykdom, samtidig som han etterhvert utdanner seg, jobber og får familie.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Veldig varierende bøker/litteratur, så gøy. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den skal jeg lese, har hørt ham snakke for en stund siden, og så glemte jeg bort boka hans i alt mylderet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal også i gang med "Løperne" i helgen. Men først skal jeg avslutte Franz Kafkas "Slottet", som i hvert fall er springende nok. Var nok mer fornøyd med "Prosessen" og "Forvandlingen". Liker Kafkas skrivestil, som minner om handlingsmønsteret i drømmer og mareritt.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Håper du koser deg med Løperne. Det er interresant å høre, men av og til varier forfatteren sin bøker i ettertid på kvalitet synes jeg. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Åsne Seierstad sin bok "To søstre", som er litt kjedelig, selv om historien er dramatisk nok. Så det beror på hva som ellers dukker opp, om jeg leser ferdig eller ikke. Så venter Lars Saabye Christensen. Fint vær i Trøndelag, men pliktene er innendørs denne helga. Med langhåret hund og andre rotekopper blir det mye uorden, særlig om høsten. Så god helg til alle som leser og alle som må rydde.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg synes to søstre var ganske spennende, men smak er så forskjell da. Hva er som gjør den kjedelig lurer jeg litt på? Jeg synes selv historien er godt fortalt språklig og forfatteren stiller gode spørsmål og får frem interresante tanker. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, det er flere gode sider ved boka, men jeg synes ikke Åsne Seierstad forstår mennesker i krise. Siden Hisham er nevnt akkurat der jeg holder på, kan han være eksempel. Han kommer fra krig når han er 13 år og lever et liv uten retning, som det står. Hun får frem alle de ytre betingelsene, og hva han liker å holde på med, men følelsen av utenforskap kommer dårlig frem. At han dropper ut av høyskolen i Volda er ikke rart. At han søker mening i Koranen er heller ikke rarr. Jeg savner den innsikten hos Seierstad. Hun er nøytral, og politisk korrekt. PK er ikke et skjellsord for meg heller, men det er noe i den beskrivelsen av grunn forståelse som treffer henne også. Det virker som om han burde tatt imot og sagt tusen takk, men så lett er det faktisk ikke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Interresant å høre disse tankene. Dette har jeg ikke tenkt over da jeg leste boka. Håper at du uansett får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AnjaJohnny OlsenHilde H  HelsethKaren RamsvikMorten BolstadMarianne  Skageanniken sandvikVivianReadninggirl20Karin  JensenAnne Lise JohannessenKirsten LundBeathe SolbergTanteMamieingar hBjørn SturødKaroline in WonderGrete AmundsenHarald KSverreCtinaLaila StenbrendenLama Diehl-DahlLibraritas vSol SkipnesRandi Annie FramnesReidun SvensliPer HellemTone Maria JonassenJakob SæthreAlice NordliThina NordtveitStine_JTonesen81Anniken RøilLena Risvik PaulsenKareteTorill Elisabeth RevheimElisabeth SveeHilde  K