Hei! Har to kusiner på 16 og 17 som fortsatt leser barnebøker, ala en pingles dagbok og verdens verste ferie. De er smarte og modne sosialt, klima- og samfunnsengasjerte osv., men har ikke gått videre på akkurat lesefronten. Har dere tips til noen spennende bøker som har litt mer voksent innhold, men som fortsatt ikke er tungt og vanskelig å lese? Har lyst til å introdusere dem til den store verden som finnes av spennende bøker der ute :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Min datter på 17 er veldig glad i bøkene av John Green og Rainbow Rowell.
Veronica Roths serie Divergent er også god for denne aldersgruppen.
Og hva med Hunger Games? Kjempespennende!

Ellers vil jeg foreslå Idas dans, som er en veldig god bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jentene er samfunnsengasjerte og modne, skriver du – da vil jeg tro bøkene til Aina Basso er midt i blinken. Selv har jeg bare lest Inn i elden, om hekseprosessene i Finnmark. Boken er basert på reelle hendelser – gripende og engasjerende, velskrevet og tankevekkende.

Ungen har jeg satt på ønskelisten.
Basso skriver for ungdom, men bøkene er like godt egnet for voksne.

Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Himmelen begynne her av Jandy Nelson synes jeg selv var fin da jeg leste den for mange år siden. En annen bok som er veldig fin er Appelsinpiken av Jostein Gaarder. En annen bok/serie jeg vil tipse om er Odinsbarn av Siri Pettersen. Håper tipsene du får kan gi leseglede og lykke til :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du får introdusere dem for "Sagaen om Isfolket" av Margit Sandemo. Da har de minst 47 bøker liggende å vente på seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Wonder, eller Mirakelet av Palacio er jo en svært bra ungdom/voksenbok. Er jo laget film av den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, så den nettopp, det var en god ide!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ungdomsbøkene til John Green kan anbefales. De finnes lett tilgjengelig både på norsk og engelsk. The fault in our stars (Fanden ta skjebnen) kan være en god begynnelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt tenkt, skal sjekke det ut!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ellen E. MartolTerje N Abuslandkjell kIngeborg GJan Erik  OlsenWenche VargasStine SevilhaugKjartanBeathe SolbergDolly DuckStig JohanCtinaHeleneAjiniakraMonica CarlsenBertykntschjrldLilleviTove Obrestad WøienHeidiTorill Elisabeth RevheimIngunn STanteMamieIdaTralteEmilie GeistMartine (@martineleser)Soffa86AnjaMarit HøvdeAtmanMaren Hjelle AuneIngrid Urdal StøleJulie StensethAnneWangLinn Charlotte EdstrømBenedikteKristin F. JørgensenAlice NordliEster S