Roar Sørensen <<magellans kors="">>
En norsk politimann, Stein "Stingo" Olsen, har flyktet fra et trøblete liv i Norge og bosatt seg på Filippinene. Han er i ferd med å ta sitt eget liv da en kvinne på flukt ramler inn døren og trygler om hjelp. Det siste hun rekker å fortelle Stingo før hun dør i armene hans, er at noen har planer om å myrde landets president.
Dette var Sørensens debut som krimforfatter, og hvilken solid debut! Spenningen varer fra første til siste side. Forfatteren skriver utrolig bra, og en føler seg tilstede og lever seg inn i personene i boka. Sørensen klarer på en troverdig måte å beskrive det som skjer, det er så man føler smerten, lukter etc. Boka gir et aktuelt bilde av Filippinene, der det florerer med korrupsjon, narkotika, prostitusjon og fengsel. Og ikke minst, stranda nordmenn som lever et heller dårlig liv med alkohol, stoffproblemer og helseplager. Politimannen Stingo framstår som en troverdig karakter, miljøet er macho, og boken er fylt med action til siste side.
Boka ble lest både som papir- og lydbok, og jeg anbefaler den sterkt videre, dersom du ikke har lest den. Jeg angrer på at jeg ikke lest noe av Roar sine bøker før, men jeg er allerede i gang med bok nummer to om Stingo. Det skal bli spennende å se hvordan forfatteren klarer å følge opp denne strålende debuten!
Her lander terningen på en god femmer.</magellans>

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne Jensen