Da ble det to bøker på førsteplassen, begge av nobelprisvinneren (2018) Olga Tokarczuk.

Tråd for andre valgomgang finner dere her

På de neste plassene kom (antall stemmer i parentes):

Og dagen varer lenger enn et århundre (5)
Tjenerinnens beretning (5)
Charlotte (3)
Et funn (3)
Smertens ministerium (2)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Hei Kjell
Jeg valgte å lese "Og dagen varer lenger enn et århundre" i det siste.
For en leseropplevelse. Tenker det må være årets bok for meg. Tusen takk for at du minte meg om at denne eksisterer, som nevnt hadde jeg den allerede i hyllen og valgte derfor å ta den fram. Fikk tidlig på følelsen at den ikke ville vinne. Nesten litt synd det da, for den boken er et mesterverk! Bare en ting å si om den: Les!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den fristet meg også. Står på huskelista for bibliotekslån.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal det bli dødt løp en gang til? I så fall mener jeg vi har blitt enige om at lederen av lesesirkelen, Kjell K, har dobbeltstemme. Spennende avstemning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan nok bli uavgjort denne gangen også. En måte å kanskje unngå det på er at andre enn de som stemte på de to bøkene i første omgang, stemmer på én av bøkene nå.

Dersom det blir dødt løp, avgjør jeg konkurransen med dobbeltstemme. Ok?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg innrømmer at jeg trakk min stemme fra «Før plogen din over de dødes knokler» fordi jeg ønsket denne omkampen. Artig at det nå står mellom to bøker av samme forfatter, Olga Tokarczuk. Jeg synes hennes «Løperne» virker mest fristende av de to.

Uavhengig av hvilken bok som vinner skal det bli spennende i stifte bekjentskap med denne nobelprisvinneren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For meg er "Løperne" den mest aktuelle...av den enkle grunn at den var til låns på biblioteket. Om den andre går ut som vinnar, var det ikkje sikkert dei greidde å skaffe den i tide...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt bibliotek har ganske lange ventelister på begge. Jeg har ført meg opp. Jeg kommer uansett i gang senere enn startdatoen - er på ferie i varme strøk :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg låner den på BookBites - leser på nettbrett :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er veldig spennende, ja.
Akkurat nå så frister "Før plogen din over de dødes knokler" mest, for jeg kjøpte "Løperne" på engelsk og tyvstartet litt. Jeg opplever den som vanskelig å komme inn i. Har lest en del sider, men får ikke riktig fatt på hva det går i. Jeg har lyst til å hoppe over på "Før plogen din over de dødes knokler" jeg da :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har eit par andre, men kanskje mindre aktverdige, argument for at eg helst vil lese "Før plogen din ..."
1 - Den ser ut for å vere kortare enn Løperne. Skulle forfattaren ikkje falle i smak så er det mindre ulempe med kortare bok.
2 - Det ser ut for at den norske omsetjinga av Løperne berre er å få i mjuke permar. Sjølv likar eg best stive permar, og " .. plogen ..." er til sals med slike.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Magnus FinnsetSynnøve H HoelHarald Khenrik erfjordTanteMamieGroKaroline in WonderBjarne AashaugGladleserTrygve JakobsenmartinekhAnneWangBjørg L.Anne Berit GrønbechSilje HvalstadTonesen81Erika NStine SevilhaugTine SundalIngrid Urdal StølemgeNinaandreas h. o.svarteperSaraHegeFrank Rosendahl SlettebakkenMyStoryINA TORNESReadninggirl20RandiABjørn SturødGitte FurusethTorAneToveKaroline RøyskattLene AndresenSverreEli Hagelund