God fredagskveld. Jeg har denne fredag siden jeg for øyeblikket har mye fritid klarte å lese en del. Jeg hadde hundre sider igjen av Fordi det bittert, og fordi det er mitt hjerte av Joyce Carol Oates, jeg leste i tillegg en mindre bok Noe skal skje av Therese Aasvik og tilslutt Lille linerle Myriam H. Bjerkli som var litt av pageturner, herlighet jeg ble ordentlig tatt på senga av denne krimbok ordentlig forfriske. Jeg begynte også på Familien Moskat av Isaac Singer, men der har jeg ikke kommet kjempe langt. Det produktivste dagen når det gjaldt lesning i år altså det må jeg si.

Og tilslutt hva leser dere?Håper alle får en god helg :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Etter å ha fullført Ut av ensomheten av Benedict Wells - som eg likte godt (synest han fekk fram kva familie betyr når sorga tek tak) - så starta eg på krimboka Dvalen av Camilla Grebe. Situasjonen min gjorde at eg kunne lese nesten utan avbrot i fleire timar i dag, så dermed las eg heile boka.
Den hadde rimeleg mykje spenning mellom permane, men sjølve hendinga verka noko oppkonstruert på meg. Litt usannsynleg, nesten...

Når eg no i ettermiddag skulle finne ei ny bok, så lurte eg litt på Singer sine bøker om familien Moskat. Dei står på vent i bokhylla. Ventar kanskje litt, er redd det er tungt stoff..kva meiner du
Jostein??
Uansett, det manglar ikkje på gode alternativ, trur eg.
God helg, det vesle som er att av den :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sidan du spør;
Nei, eg tykkjer ikkje den er tung. Litt omstendeleg, kanskje.
Var du med og las Buddenbrooks i lesesirkelen for nokre år sidan (eller i ein annan samanheng kva tid som helst, for den del)?
Eg tykkjer det gir meining å samanlikne desse to bøkene. Moskat glir for min del litt lettare enn det Buddenbrooks gjorde.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ler litt nå fordi jeg tenkte også litt på Buddenbrooks når noen i dag spurte meg om hvordan jeg vil beskrive boka og de var akkurat den boka det minnet meg litt om. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøkene du har lest hørtes interresante ut. Jeg leser selv Singer nå og kan si at det tyngre lesestoff, men det er godt lesestoff så det er verdt å ta dykke ned hans verden og roman. Håper du får en god søndag :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg har gått laus på Where The Crawdads Sing. Ei bok som har teke Amerika med storm. Tok meg litt tid før eg blei fenga , men no når eg er kome inn i handlinga er eg ganske oppslukt. Opplever dette som ein spanande kombinasjon av krim, oppvekst roman og naturskildring (+ein god del interessant info om ymse dyr og innsekt).
På lydbok lytter eg til The Seven Housbands of Evelyn Hugo og storkoser meg med denne. Spennende plott og dyktige innlesarar.
Elles fortsetter min nye, kjære Nintendo Switch å være ein seriøs konkurrent når det gjelder å disponere fritida.
God helg!!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hørtes ut som variert helg, håper du får en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God helg alle leseglade. Jeg har endelig klart å lese ut Vindens Skygge av Carlos Ruiz Zafon. Ingen høydare for min del, terninkast to-tre. Har virkelig slitt for å lese den ut, så jeg er fornøyd med å komme i mål. Hvis jeg leser noe mer i helgen, så blir det i boka Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai av Mary Ann Shaffer, den har jeg så vidt begynt på. Har sett filmen, så gleder meg til å lese boka.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så morsomt og se hvor forskjellige man ser bøker nok engang. Jeg likte og liker boka kjempe godt. Alltid kjekt å lese bøker man har sett filmene og man lurer på får man samme følelser som man fikk da man så filmen? Ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helg, lørdagsfri og gode greier :-) Uka som snart renner ut, renner ikke ut i ingenting, for den bragte oss nyheten om Toni Morrisons bortgang. Jeg har som tidligere skrevet, et godt forhold til Morrisons forfatterskap, tenker på henne som den beste av de beste. De ulike prisene mottatt vitner om enorm anseelse hos de aller fleste. Kanskje hun får hvile i fred med Barack Obama sin medalje rundt halsen...?

Har lest ferdig fotballboka til Peter Crouch, som forteller om hans opplevelser hos klubber som Liverpool, Portsmouth, Southampton, Stoke, Tottenham og mitt eget Queens Park Rangers. Nå har jeg atter en gang skifta fokus, og har kommet et stykke i Sjøen Om Vinteren av Sivert N Nesbø. Ingen bok mettet av handling, heller ei feelgood-bok så langt.

Jobben kaller for de fleste nå framover, så kanskje det blir færre lesetimer. Likevel, les som du har livet kjært ;-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja det var trist å høre om Toni Morrison død. Isabel Allende la ut et innlegg med hedres til Toni det var virkelig rørende å lese. Jeg har hørt en lydbok Sangen om Salomon fra Morrison, men jeg tar gjerne imot tips om du har lest noen flere som du kan anbefale meg? Håper du får en fin helg med noen lesetimer :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser en av mine favorittbøker om igjen nå, Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafon. Den er virkelig bra. Ellers er det litt forskjellig, går gjennom mye i bokhyllene mine, har litt kjøpestopp for tiden. Været er som det er, men blir nok litt uteliv også.
God helg til dere alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For et sammentreff denne uken leste jeg også en av min favorittbøker som er Vindens skygge. Jeg likte så godt, klarte å drømme meg bort. Kos deg med bok og helga :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Endeleg helg. Det har vært ei travel veke, men eg fekk likevel tid til å lese ein del i Familien Moskat, blir truleg ferdig med bind 1 i kveld, og gjeng direkte vidare til bind 2. Grei familiekrønike så langt, artig med innsyn i eit for meg framandarta miljø.

Lille linerle las eg tidlegare i år, og tykte også at den var bra sjølv om temaet er rimeleg fråstøytande.

Utover lesing, så blir det nok å ta med bikkja på tur, det er meldt brukbart ver i helga. Kanskje ein såpass lang tur at ein treng matpakke? Vi får sjå. God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Min bok er 500 sider, er det kanskje begge bindene? Fordi det står ingen informasjon innholdsfortegnelse. :(

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er sikkert rett. Eg har ei bokklubb-utgåve på to bind, høvesvis 259 og 350 sider, altså 609 sider til saman.
Bind 1 inneheld del I - IV
Bind 2 inneheld del V - X
Kvar del er inndelt i kapittel, og stort sett er kapitla inndelt i nummererte underkapittel.
Systematisk herre, denne Singer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja interresant lærer jeg masse om mat som jeg ikke engang har tenkt over og språket jiddisch. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig kult med at det finnes bind en og to det visste jeg faktisk ikke. Ja tematikken i Lille linerle er skummelt, men dessverre skjer det også i virkeligheten med noen. Håper du får fine turer med hund og god lesning, ha en god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei. Jeg holder fortsatt på med serien de syv søstre av Lucinda Riley og har nå kommet i gang med bok nr tre skyggesøsteren. Jeg har blitt helt hekta og har ligget og lest stort sett i hele dag. Jeg liker utrolig godt måten hun skriver på og det er gøy og følge søstrene. Fortsetter jeg å lese i dette tempoet kommer jeg til å bli ferdig med den i løpet av helgen. Heldigvis har jeg nr 4 klar i bokhyllen. Håper dere har hatt en fin sommer og at dere får en riktig god lesehelg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hørtes ut som du har funnet en serie du virkelig liker, veldig bra, håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GroRufsetufsaToneAtmanDolly DuckHeidiAnne Lise JohannessenEli HagelundTatiana WesserlingThea EmilieRandi Annie FramnesJakob SæthreJohnny OlsenJulie StensethLibraritas vGodemineMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundGladleserAkima MontgomeryHarald KHege LTjommiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudQuijoteErikMarit HåverstadBertyErlend Rødal VikhagenAnjaBjørg  FrøysaaHegeMartine (@martineleser)ingar hThomas KihlmanMartin AasbrennSiljeTine SundalØyvind Bjørnerud