Heisann :-)

Nå er det tid for en statusrapport for oss utfordringsdeltakere igjen!

Status her hos meg pr utgangen av juli er 29 punkter krysset - 21 igjen.
De beste bøkene jeg leste i juli var
Eleanor Oliphant har det helt fint som jeg krysset punktet for debutroman med, og
Oryx og Crake som ble min cli-fi. Begge disse anbefales.

I går startet jeg på
Leksikon om lys og mørke - En bok hvor forfatterens for- og etternavn starter med samme bokstav.
Ellers er planen for august å få krysset
En bok med salt, søtt, bittert, eller krydret i tittelen: Her planlegger jeg å lese Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte av Joyce Carol Oates
En bok med kjærlighet i tittelen, her tror jeg det blir Eat, Pray, Love.

Jeg bør vel klare en til, men får se litt hva jeg rekker.

Hvordan går det med dere andre? Noen som har lest noe bra fra college- eller klostermiljøet, for eksempel? Eller fra verdensrommet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Hallo alle sammen :)

Status her, i begynnelsen av august, er at jeg har 13 uleste punkter på lista. To av de er 'i arbeid', dvs. jeg leser de akkurat nå: 'Himmelblomsttreet' av Gert Nygårdshaug (pkt. 41, A "cli-fi" book) og 'Vindens skygge' av Carlos Ruiz Zafón (pkt. 50, A book set in an abbey, cloister, monastery, vicarage or convent). Jeg synes jeg ligger godt an til å komme i mål med lista til nyttår.

Det har føltes som om juli var en dårlig lesemåned. Mår jeg ser over bøkene jeg har lest, så ble faktisk 5 bøker avsluttet i juli. Det er slettes ikke verst.

Planen for august er å lese ut de to bøkene jeg holder på med nå. I tillegg følger jeg det lokale bibliotekets leseutfordring, og må finne meg en bok enten om Egypt, eller av en egyptisk forfatter. Jeg har også sett for meg å lese 'Vegetarianeren' av Han Kang: "En gåtefull roman om en kvinne som slutter å spise kjøtt og ønsker å bli forvandlet til et tre."

Jeg tar gjerne i mot tips til bok for pkt. 20 'A book set in space'. Har ikke klart å finne en (nett, liten) bok om dette temaet i år ('Haikerens guide til galaksen' er lest for flere år siden).

..og gjerne tips til pkt. 42 'Choose your own adventure'. Gjerne liten og lettlest.

Lykke til med videre lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wow, du har kommet langt da!

Wilbur Smith har skrevet en del fra det gamle Egypt. Jeg Leste Vismannen Taita, den var absolutt lesbar. Ellers handler Naken i Hijab om Egypt, hvis du liker denne typen litteratur bedre.

Choose your own adventure leste jeg Historien om enten Jørn eller Torgeir Bråten, Jeg likte den ikke så kjempegodt, men det kan det jo selvfølgelig hende at du gjør..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tips :-)
Jeg må tilstå at jeg bruker metoden hvor én bok kan dekke mer enn ett punkt på lista. Jeg får lest rundt 40 bøker i året, så da må det nesten bli sånn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest 24 bøker i år og har vel klart å presse nesten alle inn i lista, muligens på kreativt vis. Problemet er at jeg leser serier, som fantasy-serier, og veldig ofte passer hver bok inn på ett punkt i lista, men ikke flere. Så da får jeg ikke lagt inn alle bøkene fra serien.

Jeg leser mange bøker samtidig, og har flere hvor jeg har lest 60-80 prosent på Kindle som jeg har som mål å få fullført. En av dem fullførte jeg i dag, "Good Omens", som havna rett på favorittlista. Den har jeg ikke lest så lenge, mens noen av dem jeg har begynt på har jeg holdt på med i månedsvis uten å få satt meg ned og lest helt ferdig.

Jeg blir stadig distrahert av å få lyst til å lese andres bøker enn de som passer inn i lista, og har vel kommet fram til at dette ikke skal bli en tvangstrøye, samtidig er det frustrerende å kanskje ikke klare å bli ferdig.

Håper å bli ferdig med i august:
Diana Gabaldon - "Outlander" (har vel 15-20% elns igjen av boka, så blir jo ferdig om jeg bare bestemmer meg for det) som er til punktet "A book inspired by mythology, legend, or folklore".

A book published posthumously: Robert Jordan / Brandon Sanderson: "A Memory of light" (RJ døde før denne siste og et par av de andre bøkene i hans monumentale serie "Wheel of time" var ferdigstilt. Han hadde dog skrevet en god del utkast/notater og også fortalt sin kone hva som skjedde med flere av karakterene, dette ble utgangspunktet for Sandersons ferdigstillelse)

Sliter spesielt med å finne bøker til disse punktene, og tar gjerne imot ideer:

A book by two female authors
A book with a title that contains “salty,” “sweet,” “bitter,” or “spicy”
A book with “pop”, “sugar” or “challenge” in the title
A retelling of a classic (hva innebærer det? Skal det være en bok inspirert av/med samme plot som en klassiker, eller skal det være en modernisert klassiker, altså at det primært er utført oppdatering av språket osv.?)
A book written by a musician (fiction or non-fiction)
A book you see someone reading on TV or in a movie (primært fordi jeg ikke ser så mye på TV eller film, og kan ikke huske spesifikke karakterer som leser på skjermen, unntatt Rory i Gilmore Girls. Så må muligens finne en liste over bøkene det er bekreftet at hun leser)
Two books that share the same title (1)
Two books that share the same title (2)

TILLEGG: det finnes faktisk en slik Rory Gilmore-liste her. Flere av bøkene har jeg lest (men ikke i år), andre har jeg på lista mi, så det kan sånn sett gå i orden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tips til bøker:

A book with a title that contains “salty,” “sweet,” “bitter,” or “spicy”
- Her har jeg funnet fram til Jamie Ford 'Hotellet på hjørnet av bitter og søt'. Har ikke lest den ennå.

A book with “pop”, “sugar” or “challenge” in the title
- Fant inspirasjon på Goodreads, og endte opp med 'Mary Poppins' av Pamela Lyndon Travers.

A retelling of a classic (hva innebærer det? Skal det være en bok inspirert av/med samme plot som en klassiker, eller skal det være en modernisert klassiker, altså at det primært er utført oppdatering av språket osv.?)
- Denne slet jeg med å finne noe til, og fant også her inspirasjon på Goodreads sin Popsugar-gruppe. Det menes visst at handlingen til en tidligere bok er vevd inn i historien til den boka man leser. Jeg valgte 'Timene' av Michael Cunningham. Den vever sammen sin historie med Virginia Woolf sin 'Mrs Dalloway'.

A book written by a musician (fiction or non-fiction)
- Jo Nesbø, 'Kniv'

Two books that share the same title (1)
Two books that share the same title (2)
- Etter en del googling og annet, så endte jeg opp med å finne en tittel lik en bok jeg hadde lyst til å lese, nemlig krimmen 'Vannmannen' av Merete Junker. Den andre boka ble da en ca 50 siders bok som het 'Vannmannen' (som i stjernetegn), en beskrivelse av personer født i vannmannens tegn. Fant denne på nasjonalbiblioteket, og leste den online.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ulysses av James Joyce er muligens et litt for ambisiøst prosjekt, i grunn... :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kunne også blitt brukt som retelling, Odyseen og Ulysses. Men da er du på et høyt ambisjonsnivå (men fine bøker)!!

Jeg er ikke med på leseutfordringen, men jeg vil tro at retelling a classic dreier seg om bøker som alluderer eller lager et nytt perspektiv på en klassiker. Et annet eksempel er Jane Eyre og Wide Sargasso Sea, eller Hjalmar Söderbergs Doktor Glas og enten Bengt Ohlssons Gregorius eller Kerstin Ekmans Mordets praktik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RufsetufsaToneAtmanDolly DuckHeidiAnne Lise JohannessenEli HagelundTatiana WesserlingThea EmilieRandi Annie FramnesJakob SæthreJohnny OlsenJulie StensethLibraritas vGodemineMonica CarlsenBeathe SolbergKirsten LundGladleserAkima MontgomeryHarald KHege LTjommiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudQuijoteErikMarit HåverstadBertyErlend Rødal VikhagenAnjaBjørg  FrøysaaHegeMartine (@martineleser)ingar hThomas KihlmanMartin AasbrennSiljeTine SundalØyvind BjørnerudKatie Lier