Vestlandet har brakt oss en flott fredag med nydelig vær til å sitte ute og lese. Jeg har i dag startet Vanvittig skyldig som jeg kjøpte meg forrige helg av Liane Moriarty som jeg kjøpte forrige lørdag. Dette er ganske guilty pleasure litteratur tenker jeg, men helt greit underholdning. Denne uken har jeg lest ferdig sommerboken av Tove Jansson som jeg likte også veldig godt, men mindre guilty pleasure, mer kvalitet.

Håper alle får en flott helg med bøker og også uten så klart :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Hei. Denne helgen har jeg lest ferdig de syv søstre og begynt på stormens søstre av Lucinda Riley. Har ikke vært så mye tid til lesing, men jeg benytter en hver sjanse til å lese. Jeg var litt skeptisk til ny forfatter, men jeg er positivt overrasket, og nå gleder jeg meg til fortsettelsen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hyggelig å oppdage nye forfattere, det er noe av det kjekkeste og i tillegg enda bedre om man liker det, håper du får en fin søndag og god lesning videre :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser William Maxwell:" Som svaler kom de" etter anbefaling forrige lesehelg og den er koselig og rørandes, er midt i Roberts historie nå...
Og i varmen, tro det eller ei men jeg ligger på alle fire og renser helleganger i hagen.perfekt syssel for å bli brun på ryggen for ellers sitter jeg med nesa i en bok = brun foran, hvit bak!
God helg i sommervarmen. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Flott med bøker som rører en, ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er noe med sommeren og Guilty pleasures. De går litt hånd i hånd. På torsdag leste jeg ferdig I Let You Go av Clare Macintosh. Jeg vil karakterisere det som en Guilty pleasure-thriller. Deilig underholdning, og til tider skikkelig spennende.

Ellers har jeg akkurat lest ferdig Anorektisk av Ingeborg Senneset. Kjøpte og startet på den for over et år siden, men den gangen syntes jeg at den ble for tung. Nå passet den bedre. Sterk bok, virkelig. En riktig så poetisk bok, i tillegg til at den er full av innsikt om både psykisk helse og utfordringer og paradokser ved det offentlige helsenorge.

Tidligere i uken var jeg en liten tur på Sørlandet, og begynte å klø etter å lese litt Gaute Heivoll igjen. Fant Sang for sekstiåtte forrædere på tilbud, så den ligger nå klar på kindle-en min.

God helg videre, alle sammen!

PS: Jeg leser under parasollen. Ti hakk for varmt for min smak disse dagene!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er nok noe i det du sier :) . Parasollen hørtes bra ut, det har jeg dessverre ikke ,derfor blir noe av dagen også inne for å ikke bli solbrent eller noe. I dag var jeg en tur innom bibliotek i byen og jeg klarte ikke å dy meg å lånte så masse bøker. Blant annet Lille Linerle, Kudos, Fordi hjertet er bittert og fordi det er mitt hjerte, Det lille bakeriet på strandpromenaden, og flommens år. Veldig spent på alle disse bøker nok ganske variert i sjanger og skrivestil. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg må prioritere "Russland blir til. Fra vikinger til Ivan den grusomme" av Halvor Tjønn. Det er fordi jeg låner den på overtid. Håper virkelig at Tjønn kommer med flere bind, som lovet. Den som har vært lojal til TV-serien "Veronica Mars" vil vite at det kommer flere sesonger til slutt, etter at du har gitt opp håpet. Men det var Russland nå, som går trått pga varmen og forpliktelser i hus og hage. Alt skjer samtidig i denne varmen. Det er faktisk ikke mulig å tenke så mye, men i Russland lever de under mongolenes styre, som vel var brutalt, men ikke invaderende. Mongolene var, relativt sett, fåtallige og kunne ikke invadere landet og holde det over tid. Nei, de kom i form av raske besøk på hesteryggen og styrte etter en slags terrorfrykt på avstand. De brydde seg lite om andre folks bakgrunn, liv og oppfatninger, så lenge man anerkjente mongolenes overherredømme og betalte skatt. Selv om de slaktet og brente innbyggerne og byene da de kom, var livet etterpå bedre enn det for eksempel var under nazismen. Jeg så for øvrig en ganske svak dokumentar om Cambridge Analytica i går, som i grunnen var heltrist, med en helt annen form for overherredømme. Det var CA som hjalp Trump med å vinne valget, med en målrettet innsats rettet mot bestemte grupper i vippestater, gjennom Facebook. Så jeg kom til å tenke på han som sa "Herre, drep meg, men ikke med graut". Ønsker alle bokelskere en fin helg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Veldig interresant med Russland og hvordan ting har skjedd i landets historie. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er fremdeles i feriemodus, og nyter turer i fjell og mark med litt lesing på kveldene. Har akkurat funnet frem ‘Mi briljante venninne’ av Elena Ferrante. Den og resten av serien har jeg av uvisst grunn hatt liggende ulest lenge, gleder meg til å endelig ta fatt på den. Jeg er ofte begeistret for gode oppvekstromaner, så jeg tror denne vil være midt i blinken.

God helg, nyt finværet!:)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg liker både serien som er skrevet og tvserier, vil virkelig anbefale det. Håper du koser deg med dette , ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så kjekt at du likte tv-serien, tenkte å se den så snart jeg er ferdig med boka :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har hatt en ganske dårlig leseperiode i det siste, har ikke tall på hvor mange bøker jeg har gitt opp etter 1 time (hører lydbok). Nå har jeg forhåpentligvis kommet over kneika, har hørt 2,5 timer av "Klassen" av Marte Spurkland. Dokumentarisk om en 3.klasse på en videregående skole på østkanten i Oslo. Den minner om "tante Ulrikkes vei" syntes jeg, den elsket jeg og "klassen" liker jeg også veldig godt hittil. I helgen skal jeg høre på lydbøker med en kosete katt i armkroken. Og drikke mye vann.

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Håper du finner noe kjekt å lese og koser deg med katten, ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nesten for varmt til å lese om dagen :-) Men neida, har brukt uka til å lese Tara Westover sin oppvekstskildring i en mormonerfamilie. Flere av dere har allerede lest boka, kan jeg se, men til dere som har lyst til å lese "enda en sånn type bok", ta dere for denne - som er relativ fersk. Galskap innen religionens verden samtidig som ungene i familien litt etter litt klarer å trekke seg ut - det etter mange harde kamper både mot en far, og seg sjøl. Nå er jeg halvveis i 84 Charing Cross, en brevveksling mellom forfatteren Helene Hanff i New York og et antikvariat i London (derav boktittelen). Ikke den lengste boka dette, som jeg helt tilfeldig fant i ei utendørs kasse for bøker i bokbyen Tvedestrand forrige uke. Den har tidligere blitt anbefalt meg av en av brukerne her på bokelskere.no.

Husk mye vann i varmen :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Religion i seg selv og hvordan folk i religionene har sine egne samfunn er interresant i seg selv, håper du får fin helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

84 Charing Cross Road er ei nydelig lita bok, kos deg med den:) Filmen er forresten også veldig fin hvis du skulle få lyst til å se den etterpå (med Anne Bancroft og Anthony Hopkins i hovedrollene).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er boka unnagjort, Den var jo ikke så lang, men derimot fornøyelig. Og den fortalte noe om samtida den var henta fra, det både i USA og England. Filmen kan hende dukker opp en gang, hvor er jeg ikke i stand til å se... Lov å håpe :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan se den på Amazon Prime, det sjekket jeg nå nettopp fordi jeg fikk lyst til å se den selv. Har sett den på kino tidligere. Søt og god film.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er dårlig på sånt. Hvor kan en hente fram filmen? Frangangsmåte?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sjekket om den filmen var tilgjengelig i Norge for streaming via Netflix, det var den ikke. Da må du i så fall gå via en VPN-tjeneste, og det tror jeg er ulovlig et eller annet sted. For å streame tilgjengelige filmer og serier, må du bare google HBO/Netflix/C-more osv og melde deg på som en abonnent, det tror jeg er selvinstruerende. Du må ha Smart-TV eller en hdmi-kabel fra PC til skjerm, eller en dings som jeg har fått, men ikke bruker foreløpig. Chromecast, tror jeg at det kalles. Vel, håper det var verdt noe selv om du ikke får sett 84 Charing Cross Road på denne måte foreløpig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ojsann, her er det mye fremmedspråklig! Til informasjon, Karin, så er jeg selverklært elektronikk- og datakløne, og verken snakker eller skriver dataspråk, he-he! For tida klarer jeg meg helt suverent med NRK på dataen - som jeg bruker i stedet for tv`en, som igjen betyr at jeg fikser det aller enkleste, som å logge meg inn her :-) Altså, det er ikke forklaringen din det er noe galt med, hint-hint :-) Takker og bukker uansett :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg forstår poenget ditt. Det er ikke noe problem, enten er du interessert eller så er du ikke. Men hvis du ser NRK på data, så streamer eller strømmer du faktisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå holder jeg på med "The Outsider" av Stephen King; den er meget bra! Har nettopp lest "Eg får aldri sjå verda igjen" av Ahmet Altan. Likte den godt. Fikk den anbefalt her inne.
Etterpå tror jeg kanskje det blir en roman av Regine Normann, "Krabvaag". Har ikke lest noe av henne, så tror jeg skal prøve meg på debutromanen. Ja, og så har jeg jo "Hvitekrist" liggende; jeg er begynt. Den skal leses ferdig, for den virker meget god!

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liane Moriarty er ei av dei få "feel-good" forfattarne eg har sansen for. Den gode typen "guilty pleasure" - perfekt når ein berre vil bli underhaldt. Og - eg blir ikkje skuffa heller, eg veit liksom litt kva eg har i vente :-)

Eg har lese så sinnssjukt mykje bra den siste tia - mellom anna Mnem av Simon Stranger - at det meste elles blir litt platt samenlikna ... så å finne ny bok å bli betatt av er ikkje enkelt og dei siste få bøkene eg har lese har vore sånn heilt ok... men ikkje noko eg kjem til å Hugse. Denne veka las eg bla Safranhuset, som mange liker. Heilt ok. Men ikkje noko meir. Klarte ikkje engasjere meg skikkeleg. Så ... eg kjenner eg er i humør for noko enkelt og lite krevande, men med meir "driv" enn Sfranhuset. Så eg har gått laus på "The Woman in the Window" - noko eg sjølv anser som ein "guilty pleause" innen psykologisk thriller-sjangeren. Ei bok med fortellerstemme ein ikkje kan stole heilt på, ei bok med litt for mange "twister" og tilfeldigheiter. .. men perfekt underhaldning slik humøret mitt er no!

Ellers er det FOR VARMT!!!!! Eg trivs ikkje så godt i varmen, orkar ikkje sitte ute å lese ... blir dårleg i hovudet :-( Men - planen er å dra å bade, være mest mogleg utandørs i dag med piknikk, bading, og lesing mellom plasketurane! Og så blir det sannsynlegvis meir lesing i kveld - for varmt til at eg trur vi orkar sitte på tv-rommet å sjå film... :-P Har varmepumpe nede som vi har på kjøling - men dessverre er soverom og tv-rom oppe og der er det badsstu

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ja enig i det angående Moriarty. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjorde unna siste rest av Shakespeare sin The Winter's tale her om dagen, og er godt i gang med Jeanette Winterston sin versjon, Et gap i tiden. Etter å ha kome meg vel halvvegs i denne vil eg påstå at ho har gjort ei god gjendiktning. Vonar resten blir minst like bra.

Utover det så har eg vært ute og gått i sånn der natur i dag. I morgon så blir det nok gangsperre, så då er det berre å halde seg i ro i lesestolen. Dvs eg må nok flytte litt på den alt etter kvar det er best skugge utandørs.

God helg!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Å være i natur når været er fint er så utrolig herlig for kropp og sjel. Kult å lese Shakespeare og andre sine versjoner av andre sine verk. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I Rogaland er det over 30 grader og strålende sol. Deilig og fantastisk lese vær. Har akkurat fullført En gatekatt ved navn Bob og er godt i gang med Uglen. Ønsker alle en strålende fin helg! :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

En gatekatt ved navn ved navn Bob har jeg også lest og likte denne veldig godt. Uglen har jeg også lest for noen år siden husker jeg. Ha en god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er på ferie nord på Vestlandet, og her har det vært over 30 grader i dag. Slik fortsetter det gjennom hele helgen. I morgen tenker jeg å besøke et bruktbokmarked, så da blir det sikkert kjøpt litt. Kanskje en hel pose bøker til kr 50. Ellers er det godt mulig jeg prøver badevannet.
God helg til alle :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Veldig kjekt med litt gode temperatur og sol, håper du finner noe fint på bruktbokmarked, ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

andreas h. o.Akima MontgomeryLibraritas vJulie StensethSynnøve H HoelMartine (@martineleser)Eileen BørresenTone SundlandKarin BergJohnny OlsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMonica CarlsenSigrid NygaardMarianne MLesevimsaGladleserThomas KlakeggEli Svendsen Heie HaugerudAlice NordliJohn LarsenFinn Arthur JohansenLinnOlaugGjermund  HaugeTonesen81AtmanElin SkjerengHelenemoiraTorill Elisabeth RevheimErikAnniken RøilToveRita KathrineVannflaskeTine SundalHilde H  HelsethMcHempettTine Victoria Halvorsen TronierBjørg  Frøysaa