Jeg har en norsk litteraturhistorie i åtte bind som ble utgitt på slutten av 1990-tallet.
Er det utgitt noe tilsvarende om den nyere norske litteraturen, f.eks et bind 9?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Det er òg verdt å nemna det store, banebrytande verket til Jan Inge Sørbø: «Nynorsk litteraturhistorie.» Det vart utgitt 2018 av Samlaget i eit band på 638 tekstsider. Framstillinga går fram til 2017. Øvst på siste side står det: «Den største nynorskforfattaran som har levd og skrive, er:». Resten av sida er blank.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har et bokverk om Norges litteraturhistorie, Etterkrikslitteraturen i tre bind. Redaktør er Øystein Rottem og omhandler perioden 1945 til 1998. Verket er gitt ut på Cappelens forlag. Da dette verket ikke går lengre enn til 1998, er det vel egentlig ikke dette du er ute etter, men nevnt likevel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Øystein Rottem har skrevet de tre siste bindene i min åttebinds litteraturhistorie. Kanskje de også er utgitt som eget verk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et bind 9 er ikke gitt ut. Forfatteren, Edvard Beyer, døde i 2003. Det ser ut som at det er lite om perioden fra 1995 og frem til i dag, men jeg fant dette ettbindsverket som tar for seg den norske litteraturen fra norrøn litteratur til vår samtidslitteratur (oppdatert frem til 2011), skrevet av Per Thomas Andersen:
Norsk litteraturhistorie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar
Jeg har en litt eldre utgave av P.T. Andersens litteraturhistorie. Litt dumt og kostbart å kjøpe den nye utgaven bare for å få med de siste årene. Hadde vært fint om det kunne utgis supplementsbind med noen års mellomrom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

FragmenterCarolineTone SandvikTrygve JakobsenHarald KPär J ThorssonGVLene AndresenGrete AmundsenBoktimmyJulie StensethReadninggirl20Jostein RøysetKarianne KrogstadBjarneTor Arne MyklebustBjørg L.edgeofawordVildeIdamgeTanteMamieNils PharoLinnTor Arne DahlMariaRos-MariMari Nordø LommelunEli SeimBjørn  BakkenBjørn Erik Strand-HanssenKristine LouiseAnne-Stine Ruud HusevågMarianne KesselelmeTuridHegeFrode TangenThomas KlakeggJan Erik  Olsen