Hvilke originaloversettelse av Macbeth vil dere anbefale?

Jeg har sett filmen, jeg har lest gjendiktingen av jo Nesbø, og jeg prøver å streve meg gjennom den engelske originalen (med noen kommentarer som hjelper leseren på de mest vanskelige områdene).
Jeg har bestemt meg for at det er på tide å lese den originale Macbeth på norsk, men ser det er mange forskjellige oversettelser.
Hvilke oversettelse vil dere anbefale?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg leste engelsk, norsk og nynorsk utgave parallelt og likte gjendiktningen til Edvard Hoem best (nynorsk). Ellers finnes det en del skoleutgaver på engelsk med forklaringer til ord og uttrykk underveis og også noen bøker med hele teksten på både engelsk og norsk, som underletter lesingen. Biblioteket kan være behjelpelige med å finne den rette utgaven til deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for anbefaling:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Markus IngebretsenAnniken RøilBjørg RistvedtMetteHarald KJosteinReadninggirl30Kirsten LundNina Solåsandreas h. o.Pia Lise SelnesMarita LoeRufsetufsaKarin  JensenNinaRolf IngemundsenIngunn STanteMamieAndreas BokleserBookiacAnette SsiljehusmorAgnete M. HafskjoldMarianne AugustaAjiniakraEivind  VaksvikTine SundalTheaHanne MidtsundInge KnoffAud Merete RambølCathrine PedersenLilleviGro-Anita RoenHilde H HelsethIdaHilde Merete GjessingKarin BergGunn Kari  PlatheMartin