En herlig helg i vente for sikkert flere her. Noen har kanskje fått tatt ferie eller nyter det fine været som har vært de siste dagene ute. Denne helgen reiser til Kroatia til Split noe som jeg har gledet meg lenge til. Jeg har planer om å lese videre i The Nix av Nathan Hill og tatt med meg i kofferten Scherlock Holmes en samling som jeg har kommet over.

Hva leser dere denne helgen og eventuelt hvor?

Håper alle får en flott langhelg og koser seg med bøker og været :) . Håper at været også kan være fint i Norge. :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Har begynt å lese Eksperimenter med berømte vitenskapsmenn i serien Verden og Vi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørtes interresant ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka på nattbordet er fortsatt "Transitt" av Rachel Cusk. I dag leser jeg en kronikk om den såkalte "virkelighetsdebatten" hvor Cusk blir drøftet blant flere andre forfattere: Er hennes bøker "diametralt motsatte prosjekter" til Knausgård sine. Noen sier ja, andre sier nei. Ihvertfall er Cusk tilsynelatende mer opptatt av et "du" enn hva Knausgård blir tillagt å være. Så oppfatter vi nok et ganske tydelig "jeg" mellom linjene i "Transitt" også. Her er det absolutt rom for mange interessante analyser. Jeg vil gjerne lese dem. "Virkelighetslitteraturen" som begrep ble forresten erklært død av Gry Strømme, som skrev kronikken. Og jeg har fortsatt stor glede av Cusk, selv om jeg nok synes hun er litt distansert. Det er greit for meg. Hennes persongalleri er interessant, og består av alle mulige mennesker hun møter i forbifarten, og de speiler ofte den slags "usikkerhet" om hva som gjelder nå, og hvordan kom vi dit. Jeg liker det, akkurat som jeg liker Facebook sin bruker "Humans of New York" som lar alle mulige mennesker komme til orde med sin egen historie.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg vurder å lese trilogen til Cusk, er den å anbefale? Håper du hadde en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, de anbefaler jeg, har den tredje til gode da. Takk i like måte, det var en fin helg, men lite lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da setter jeg den på skal leselisten. Ha en god kveld videre :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I pinsa er eg i Frankrike. Kom nettopp til hotellet etter å ha sett fotballdamene vinne 3-0 over Nigeria. Herlig stemning på stadion. Og medan eg venta på kamp så fekk eg lest ein god del av Eksil og kongerike, ei novellesamling av fotballspelaren Albert Camus. Endeleg, på fjerde forsøk, ei Camus-bok som eg liker godt. Så dagen har vært ein opptur på alle frontar.

Når denne er unnagjort så bli det meir fransk på leselista, då gjeng eg i gang med krimboka Camille av Pierre Lemaitre. Og innimellom så blir det å bla litt i lesesirkelboka The Old Man and the Sea også.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Så gøy med fotball kamp og litt litteratur :) håper du hadde en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortell gjerne etter hvert, hva du oppfatter som
interessante / konstruktive etc. trekk ved en Camus
som altså må ha prøvd tre ganger uten helt å lykkes?

I (forlags?)omtale hos Goodreads heter det
" six stories, written at the height of Camus' artistic
powers, all depict people at decisive, revelatory moments
in their lives." /

"jakten på et meningsfullt liv, alt mens en underliggende
følelse av å være i eksil preger hovedpersonene."

Ikke så dårlig valgt spørsmålstilling i utgangspunkt?

( bare fotball-vinklingen som manglet,
"livet er rundt og kan ha skummel skru"? )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha lest ferdig "Hvitekrist" av Tore Skeie som omhandler Olav Haraldsson, også kjent som Olav den hellige, fikk jeg lyst til å lese en historisk roman fra vikingtiden. Så da er jeg begynt på "Sølvhammeren" av Vera Henriksen. I tidsrom strekker denne romanen seg fra året 1008 til slaget ved Nesjar i 1016.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Historie er så spennende og gøy, nettop blitt ferdig med studiet mitt i historie og jeg elsker å lese om historien, dette skal jeg også sjekke ut. Håper du hadde en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke har lest "Jomsviking" av Bjørn Andreas Bull-Hansen, så kan jeg absolutt anbefale den. Handlingen foregår i tidsrommet 993-1000 e.Kr.
Hvitekrist har jeg på lista mi, og den skal leses.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gøy med tips, tusen takk :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tipset. Jeg setter den på ønskelisten min.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sol og regn arm i arm, det er indre Hardanger om dagene. Lesing blir det mye av etter arbeidstid og disse dagene fram til neste arbeidsdag. Har nå lest meg gjennom boka Klassen av Marte Spurkland. Det er ei bok som satte følelsene i sving! Vi følger på nært hold en lærer og 7 av hennes elever gjennom det siste året på VGS. Vi får følge deres ulike situasjoner hjemme, i egne miljøer og selvsagt på skolen. Dette er fakta og ikke fiksjon, og jeg kjente flere ganger at det bobla innvendig. Jeg er selv "en slags" samtalepartner for ungdom, og enkelte gjøren og utsagn var rein tilbakeskuelse fra samtaler jeg har hatt. Navnene er fiktive (tror jeg), uansett gir jeg læreren Anette verdens beste skussmål for hvordan hun både som lærer, venn og "støttekontakt" følger opp disse ungdommene. De har det ikke enkelt i sine hverdager!

Ei lita diktsamling jeg gjerne kommer tilbake til heter Nokre Gutar Kjem Ikkje Heim I Kveld av Mona Vetrhus. Hun skriver om savnet etter bl.a broren sin som omkom i ei bilulykke i nabokommunen min, Kvinnherad.

Ellers har jeg starta på avslutningen av boka Havlandet av Per Arne Todal. Ei flott skrevet bok om havene rundt oss og fjordene innafor. Historie og samtid side om side - vi får servert fakta og tanker om hva vi egentlig driver med bl.a i et miljøperspektiv. Denne har fått hvile siden februar pga så mye info at jeg trengte ei pause. Mang en post it-lapp stikker opp fra sidene i boka!

Ei suverèn helg ønskes alle!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hørtes ut som en innholdsrik helg :) håper du hadde en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen tilbringes hjemme, i Norge, med litt varierende pinsevær så langt. Med andre ord: rom for lesing :) Jeg er straks ferdig med å lese 'Alice i eventyrland'. Gjensyn med en fin historie, og en nydelig bok illustrert av Tove Jansson. Jeg leser også Tove Janssons 'Sommerboka' akkurat nå. I tillegg er jeg så vidt i gang med denne periodens bok i dystopisk lesesirkel her på Bokelskere, 'De kommer til å drukne i sine mødres tårer av Johannes Anyuru'.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sommerboka hørtes bra ut, håper du hadde en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne uka har lesningen min hoppet fra det ene til det andre, og det liker jeg!

Jeg ble ferdig med Seierherrene av Roy Jacobsen. Etter å ha tatt meg med gjennom 1900-tallet, på en omfattende reise i både klasse og tid, så overtok Ingvar Ambjørnsen nøyaktig der Jacobsen sluttet: Arbeiderklassens paradis på 90-tallet, til boligblokkene utenfor Oslo. (Utsikt til paradiset, første boken om Elling). Overgangen var ikke gjennomtenkt, men kunne nesten ikke ha passet bedre.

Roy Jacobsen er en av mine favoritter, Elling var fornøyelig og rask lesning.

Og så over til en helt annen verden (og klasse). Fikk begynt på Indecent av Corinne Sullivan i går kveld. Jeg trengte en skikkelig sommer-bok nå, og jeg tror jeg fikk det: Boarding School, rike New yorkere, bortskjemte tenåringer, drama, etiske dilemmaer... Chick-lit på alle plan. Noen ganger passer det perfekt.

God helg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hørtes ut som en flott helg du hadde forrige helg, håper du hadde det gøy :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vært borte fra lesehelgene i noen uker - jeg har vært en del på reise, og det har i det hele tatt vært ganske travle uker i det siste.

Men i kveld har jeg lest ferdig Fagre nye verden (tittelen på den nye oversettelsen) av Aldous Huxley. Denne hadde jeg ikke lest før, men den kan virkelig anbefales! Morsom, interessant, tankevekkende. Meget god!

Nå er jeg trøtt, og orker ikke lese mer i kveld. Men i morgen starter jeg enten på Toni Morrisons Elskede eller Are Kalvøs Hyttebok frå helvete. To vidt forskjellige bøker, så får jeg se i morgen hva som frister mest av humor eller alvor :)

Pinse og langhelg igjen - denne gang i hjemtraktene - så nå skal det bli god tid til lesing.

God tur til Split, Readinggirl, der er det flott :-) Og god helg til alle dere andre bokelskere :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Tusen takk for det, det var en flott tur, håper du koste deg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg måtte inn å sjekke "Elskede". Den så jo meget interessant ut, så der fikk jeg ei bok til på leselista mi. Takk for det :) Den finnes som ebok også, ser jeg.
"Hyttebok frå helvete" er helt suveren, så gled deg til den!

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Toni Morrison er kanskje min største forfatterstjerne, og i kategorien favorittbøker fins så klart Elskede :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tine SundalMayBeathe SolbergBjørg L.Readninggirl20Inger-LiseTonesen81Synnøve H HoelSimen "Boktimmy" IngemundsenVibekeLinnRandi Annie FramnesAnniken LHarald KMathilde PedersenWenche VargasJulie StensethRune SkntschjrldTralteRisRosOgKlagingLene Regine KjølaasKathleen Rani HagenGitte FurusethcamillaSaraAgnete M. HafskjoldTone SundlandTorill Elisabeth RevheimmoiraMonaBLTine Victoria Halvorsen Tronierandreas h. o.Thomas KlakeggAtmanNinaPangLeserKarin BergRandiAEllen E. Martol