Jeg har ikke lest noen av de andre Elling-bøkene, men blir her kjent med en mann i 50-årene som har en hel verden i hodet. Denne verdenen blir enda større og enda mer utfordrende når den plutselig også inkluderer en helt ny verden: Facebook.
Vi ser det hele gjennom Ellings øyne og tanker, og hjernen hans spinner for fullt rundt store og små ting.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Anbefaler sterkt de andre bøkene om Elling også da du likte denne! Selv om ‘Ekko av en venn’ helt fint kan leses uavhengig av de andre :-) Denne var nydelig, og det er de andre også. Morsomme, men med et underliggende alvor. Det jeg liker spesielt godt med de andre bøkene er vennskapet som etter hvert oppstår mellom Elling og Kjell Bjarne, rett og slett rørende. Relasjonen mellom Elling og moren er må jo også nevnes. Så fint, men så trist.. Man får også vite mer om barndommen hans og ulike hendelser i livet som til slutt har ført han til hans endelige stoppested, sokkelleiligheten, (jeg håper likevel på en bok til, eller to!) Ellers er jo Ellings observasjoner, monologer og de ulike scenarioene han ser for seg sentrale i de andre bøkene også, men her også med litt flere ytre aktører. Elling er for meg en veldig levende karakter som man rett og slett blir glad i. Jeg håper der ikke er slutten for han helt ennå. Herlig å få ta del i hans verden!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, jeg kommer nok til å lese de andre også etter hvert. Jeg leste et intervju av Ingvar Ambjørnsen nå nettopp, og jeg fikk inntrykk av at det kommer en bok til. Han sa at han visste hva som skjedde videre, så da er det vel bare for han å få det ned på papiret :)

I går ble jeg ferdig med "Himmelrike og helvete" av Jon Kalman Stefansson, og jeg kommer nok til å lese de to neste i den trilogien.

Nå er jeg startet med en liten murstein innen litteraturhistorien: "Moby Dick, eller Hvalen". Lest 10 %, og det ser meget lovende ut!

Men Elling er jeg nok ikke helt ferdig med, nei.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende! Da er det bare å glede seg. Stefansson er også en forfatter jeg har fått øynene opp for nylig. Akkurat ferdig med 'Fiskene har ingen føtter' - og jeg er meget begeistret! Skal etter planen lese bok nr 2 også, men kjenner jeg trenger noe litt mer lettfordøyelig i mellom-derav Elling. Hørt mye bra om trilogien, så den skal jeg ta fatt på etter hvert. Hans nyeste bok har også fått gode kritikker.

God lesning!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

CarolineTone SandvikTrygve JakobsenHarald KPär J ThorssonGVLene AndresenGrete AmundsenBoktimmyJulie StensethReadninggirl20Jostein RøysetKarianne KrogstadBjarneTor Arne MyklebustBjørg L.edgeofawordVildeIdamgeTanteMamieNils PharoLinnTor Arne DahlMariaRos-MariMari Nordø LommelunEli SeimBjørn  BakkenBjørn Erik Strand-HanssenKristine LouiseAnne-Stine Ruud HusevågMarianne KesselelmeTuridHegeFrode TangenThomas KlakeggJan Erik  OlsenNatalie