En nydelig bok om livet til den fiktive personen William Stoner. Boka handler om noe mer enn livet til selve hovedkarakteren. Den er en fortelling om kjærlighet til litteraturen, og Stoner selv kan nok være et symbol på denne kjærligheten.

Det er også en bok om hvordan det som skjer langt borte, ute i den store verden, påvirker alle mennesker på en eller annen måte:
"Han så sykdommen i verden og i hans eget land i årene etter første verdenskrig, han så unge menn reise i krigen, i ivrig marsj mot en meningsløs undergang, som et ekko av et mareritt."

Dette er en bok som det er vanskelig å få til å høres god ut ved å fortelle om handlingen. Den må nesten bare leses for å forstå hvorfor den har fått så mye oppmerksomhet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ei bok det er vanskelig å legge fra seg! Jeg vil også anbefale ei annen bok av John Williams, den som heter Butcher`s Crossing. Sånn i utgangspunktet kan den se ut som en vanlig cowboyroman, men, monn det... Williams vil noe med bøkene sine!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den boka har jeg tenkt å lese. Jeg snakket faktisk med en kollega om den i dag. Takk for tipset! Fantastisk at John Williams omsider ble "oppdaget". Det får meg til å tenke at det nok ligger MANGE litterære skatter begravd der ute, og mange som sikkert aldri blir oppdaget.

Nå holder jeg på med "Knut Hamsun. Reisen til Hitler"; dette virker som en meget interessant, nyansert og solid bok.

Men jeg har lagt "Butcher's Crossing" til på leselista mi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone Sundland