Hvordan skal jeg beskrive denne boka? Den har elementer av både krim og fantasy, men den handler nok først og fremst om oppgjør med nostalgi fra 60-årene. Hovedpersonen er en journalist som reiser rundt i USA i forbindelse med etterforskning av et drap tilknyttet et fiktivt rockeband. Men på reisen besøker han flere gamle venner fra ungdomstiden på 60-tallet, og jeg sitter igjen med inntrykk av at disse møtene har større plass i boka enn selve etterforskningen.

Jeg begynte å lese boka fordi i ett år nå har vært stor fan av The Beatles (etter å ha sett Carpool Karaoke med Paul McCartney på Youtube juni 2018) og derfor hadde lyst til å lese en krimbok som var relatert til 60-tallet og rockeband. Spesielt fortellingen om det fiktive rockebandets historie og beskrivelsene av konsertene hadde jeg glede av og beskrivelsene synes jeg er veldig levende skrevet. Du kan nesten høre for deg musikken! Fangirlen i meg satte pris på alle referansene i boka til klassisk rock, og særlig til The Beatles. Jeg skulle egentlig ønske at krim-elementet var mer fremtredende, men jeg kom kanskje til boka med feil forventninger. Men alt i alt hadde jeg stor glede av boka. Også artig at den er skrevet av forfatteren av Game of Thrones.

Jeg vil anbefale boka til folk som er spesielt interessert i hippie-kulturen på 60-tallet (for den handler mye om denne tiden selv om hovedhandlingen er lagt til begynnelsen av 80-tallet) og som ikke har noe imot å lese en lang bok på ca. 400 sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad Wøienedgeofaword