Lørdag 18. mai, kl. 18.30

Ca. ett døgn til fristens utløp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Uansett hvordan denne avstemmingen ender, har jeg fått 3 bøker til på leselisten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilke er det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Canterburyfortellingene, Dekameronen og Familien Moskat. Gleder meg til alle 3. Så får avstemmingen bestemme hvilken som er først.
De resterende 4 har jeg lest forholdsvis nylig med stor glede.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ser ut for å gå mot enno ei avstemming der det blir vanskeleg å plukke ut kva bøker ein ikkje skal stemme på.

I forkant av denne forslagstråden så gjekk eg og tenkte på om eg skulle foreslå Dekameronen, den har også blitt foreslått av andre enn meg i eit par tidlegare runder. Men den ligg litt for tett inntil Canterbury-forteljingane, det får vente til seinare.

Derfor tek eg heller og resirkulerer eit av mine tidlegare forslag som den gangen kom ganske høgt dersom eg hugsar rett, nemlig Familien Moskat av Isaac Bashevis Singer, nobelprisvinnar frå 1978. Det er ein krønike om ei jødisk familie i Warszawa frå rundt 1910 og til 1939, og eg forestiller meg at det er litt "Buddenbrooks-format" over forteljinga.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg foreslo Dekameronen tidligere, og mener fremdeles at det er et godt forslag. Faktisk så påstår forskerne at Canterbury-historiene er bygget på Dekameronen etter at forfatteren hadde lest den underet besøk i Italia.

Familien Moskat leste jeg for ikke så lenge siden, og den er veldig bra. Jeg har ikke lest Buddenbrook, og hadde dere ikke allerede lest den så skulle jeg ha foreslått den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er Dekameronen ditt forslag?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper innlegget ditt innebærer at du foreslår Dekamaronen nå. Den leser jeg gjerne!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ei bok som ser svært interessant ut. Kan gjerne tenke meg å lese den. Men er den ikkje svært lang? Etter det eg kan sjå, er den rundt 800 sider?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har forsøkt å finne sideantall. En utgave var på 873 sider, en annen veide 1,3 kg, så litt lesestoff er det jo!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg registrerer at det er forslag om å lese Giovanni Boccaccio’s «Decameronen» som felleslesning frem til sommeren. Som du sikkert vet så består Decameronen av fire bind - på nærmere 1000 sider med illustrasjoner. Jeg tror den utgaven du sikter ble utgitt mellom 1970 og 2000. Uansett, boken har mange sider og inneholder fortellingene som ble fortalt av ti unge mennesker i løpet av ti dager, da de i 1348 hadde flyktet fra Firenze som var hjemsøkt av pest. Det blir 10 fortellinger hver dag - 100 fortellinger på 10 dager, 100 fortellinger som skal konsumeres over en lesetid på noen få uker. Nå er jeg ikke medlem i boksirkelen, men jeg har lest Decameronen, og lesetiden virker i knappeste laget. Fortellingene er lettleste, men jeg ble fort «mett» av dem.

For min del gjaldt Malvis Gallant’s kloke ord: «Stories are not chapters of novels. They should not be read one after another, as if they were meant to follow along. Shut the book. Read something else. Stories can wait.» - denne gangen også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har forstått at det er et omfattende verk. jeg hadde egentlig tenkt til å foreslå leseperiode fra nå til høsten dersom denne går av med seieren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leseperiodenes lengde blir stort sett tilpasset de enkelte bøkenes lengde, f.eks. 100-150 sider pr. uke. En bok på 800-900 sider bør vi nok bruke 6-7 uker på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk, Ava! Der kom du jommen meg med svar på det spørsmålet jeg stilte her for bare et øyeblikk siden (jeg vet ikke om du har sett det.) Et hvert fall et delvis svar, spørsmålet er fortsatt om forslaget innebærer at vi skal lese alle bøkene?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå så jeg spørsmålet ditt! :)
Det finnes en kortversjon på norsk av Decameronen. Den ble utgitt av Den norske Bokklubben i
1980 og inneholder 33 av fortellingene samt vakre illustrasjoner. Leser du denne så har du fått et godt innblikk i temaene (temaet) i de andre historiene også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor mange sider har bokklubbutgaven, og hvor kan man kjøpe den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Decameronen 33 historier - sideantallet er 160 - og jeg ser at flere utgaver av boken er til salgs på antikvarnet.no. Formatet på sidene er ca A4.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg sikret meg et eksemplar. Hjertelig takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig, Lillevi.
Jeg har verket som ble utgitt i 1930- årene (fire røde bind). Bøkene ble sett på som svært «vågale» da de ble utgitt. For min del leste jeg Decameronen over lang tid. Skulle jeg ha lest verket sammenhengende hadde jeg nok avbrutt lesinga, og satt det bort for godt. Historiene er fornøyelige, erotiske, lettleste og forutsigbare, - og det holdt lenge med en i gangen.
Utgaven du kjøpte, med et utdrag på 33 historier, fikk jeg som gave etter at hele verket var lest.
Hvis denne utgaven hadde vært tilgjengelig før jeg kjøpte og leste hele verket - hadde jeg også endt om med den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Eli HagelundHeidi BHeidiTove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81