Et råd for Gobi-lesingen, ut fra egen erfaring - take it or leave it: Ikke les alle fem på en gang. Innimellom fragmenter og historiefakta (som i mitt tilfelle ofte måtte sjekkes nærmere) var det godt å falle tilbake på ei rettfram fortelling iblant. Ta med deg litt annet enn Gobi på ferie. Et par rimelig tynne pocketutgaver av ikke-historisk/-fragmentarisk litteratur?

Når det gjelder plass og vekt i kofferten har jeg endret vaner gjennom en del år. Et minimum av klær og desto flere bøker, ut fra følgende resonnement: Noen bøker behøver ikke å bli med hjem igjen. Trenger jeg ekstra bekledning, kjøper jeg på feriestedet. Jo mer shopping, desto flere bøker må jeg ofre. Det fungerer bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Du har virkelig perfeksjonert dette med ferielektyre, Marit. Ypperlig! Interessant å merke seg at lesebrett ikke er et alternativ – som det heller ikke er for meg.

Det du sier om Gobi-serien er kanskje bakgrunnen for at Merethe Solstad synes bøkene er tunge å komme gjennom. Jeg følger ditt råd; har flere «tradisjonelle» romaner liggende på vent og gir dem plass i kofferten.

Takk skal du ha. Jeg er likevel usikker på om jeg klarer å legge igjen bøker på ferieøya …

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For å forsterke rådet, kan man jo sitere både Pietro og hans opphavsmann, som du har gjort her i tråden:

Hold ikke den samme tanken for lenge. Del den opp og la det komme noe
annet innimellom.

God ferie!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hmmm....Kanskje derfor jeg alltid har 3-4 bøker på gang samtidig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Strålende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.