Veldig god bok, som forteller om hvordan det er å være jøde i Norge. Om Senders egen familie, og hvorfor hun selv konverterte til jødedom. Om DMT og deres historie i Norge. Om det å være minoritet i Norge. Jødehat og diskriminering mot jøder får mye plass, og belyses fra ulike vinkler. Interessant her er også det siste kapitlet i boken, der Sender skriver om da hun oppholdt seg i palestinske områder, og Jerusalem aldri ville bli det samme igjen. Konflikten mellom at palestinerne er fattigere og mer sårbare og stenges inne bak en inhuman mur, og på den andre siden Israels behov for å forsvare sine innbyggere mot brutal terror, og at Israel som land utvikler forskning og teknologi og produkter som hele verden er helt avhengige av. Ikke minst har Sender mye erfaring i det å fremme et minoritetsreligiøst standpunkt i den norske offentligheten, og har deltatt i den viktige religionsdialogen i ulike fora.
Alt i alt bør du etter å ha lest denne boken ha større forståelse for hvordan det er å være jøde i Norge, og du får også en mulighet til å se flere nyanser i en av verdens mest polariserte debatter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline