Når jeg blar i min ønskeliste, finner jeg mange gode bøker, bøker jeg mer enn gjerne vil lese og diskutere sammen med dere.
Fuglene var hans har jeg i foreslått i hvert fall to ganger, så den får jeg belage meg på å lese alene.
Nye stemmer i Norge er alltid spennende, Ikkje ver redd sånne som meg. Interessant av en uredd og reflektert ung kvinne.
Siden vi ikke har hatt såkalte barnebøker i lesesirkelen, og jeg setter Tove Jansson meget høyt, vil jeg slå et slag for Sent i november. Tove Janssons bøker rommer dype innsikter, verdifulle for mennesker i alle aldrer. Derfor benevnelsen «såkalt barnebok».
Så har vi den lokkende Leseren, også en ny sjanger her i lesesirkelen.

Og sånn kunne jeg fortsette!
Er det mulig å gå litt utradisjonelt til verks denne gangen? Se om jeg får respons på noen av disse titlene før jeg velger en hvilken bok skal foreslå?

Ja, så var det Island da.

Har dere noen synspunkter?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Sidan du spør ...
Eg ser ikkje bort frå at eg ville like alle forslaga du set fram dersom eg les dei, men sånn ved første augnekast så fenga dei ikkje. Derfor så tok eg meg friheita å snoke i bokhyllene dine, dei med lesetilstand Skal lese og Ønskeliste. Eg festa meg ved desse to:

Og været skiftet og det ble sommer og så videre av Pedro Carmona-Alvarez
Urenskning av Sofi Oksanen

Eg vil heller ikkje legge skjul på at ein viktig grunn til at eg festa meg ved desse to er, bortsett frå at eg trur det er gode bøker, at eg alt har dei ståande i bokhylla.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du er vel alle tiders! Og været skiftet og det ble sommer og så videre er mitt forslag. Tenk at jeg kunne overse den (kanskje det var det ikke-nordiske navnet, forfatteren er norsk-chilensk). Jeg ser at både mottakelsen blant oss bokelskere og anmeldelsene spriker, så det kan bli interessant.Det er noe eget, lokkende ved tittelen. Boken fikk P2-lytternes romanpris i 2012.

Jeg var nær å ha den hyllene selv. I høst bodde jeg på et hotell i København, like ved et bibliotek som solgte den for en 10-tier. Jeg var innom flere ganger, men aldri var det noen tilstede som kunne ta imot betaling, og Vipps eller lignende har jeg ikke.

Takk for ypperlig service, Jostein!

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Fuglene var hans skaffet jeg etter ditt forslag ved forrige korsveg, så den står i hylla og venter. Men den hører vel til eldre litteratur, slik vi har satt grensene her.
Sent i november er ingen barnebok slik jeg ser det - ingen av Mummi-bøkene kan vel settes i båser.
Den islandske boka ser interessant ut ...

EDIT: Seint ei lørdagsnatt finner jeg ut at Sent i november også diskvalifiseres av 1975-grensa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har så rett. Jeg ble visst litt revet med her; har oppdaget at begge bøkene er for gamle, jeg også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Grete AmundsenKristin F. JørgensenmoiraThomas KlakeggEivind  VaksvikAnne Berit GrønbechJohn LarsenAstrid Terese Bjorland Skjeggerudkjell kMarianneNorahSverreBoktimmyLibraritas vBenedikteEster SGunillaBjørn  BakkenJan Erik  OlsenMette-MedgeofawordBerit B LieGjermund  HaugeLene AndresenGVHildaHauk1Ingunn SBerit RErikVilde Gran JohansenIngunn ØvrebøThereseIdaAnniken RøilMarianne KesselLine DahleEmilie Siljuberg KlevenCarolineFrode Kinserdal