Jeg lurer veldig på tittelen på boken. er det noen som har ideer eller får assosiasjoner?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Det er ikkje lett å finne ut av kva tittelen viser til, nei.
Det nærmaste eg kjem, er å setje den i samanheng med dette sitatet frå side 33, der hovudpersonen sit og funderer over verdshistoria i eit geologisk tidsperspektiv:

Alt kom fra havet. Til og med fjellet jeg satt på, fjellene jeg så rundt meg, hadde reist seg opp fra et hav sydende av fremtid, for slik å danne de landmassene som krevdes for at livet skulle kunne innta den stadig mindre giftige lufta ovenfor. Alt jeg så, alt jeg var, hadde på et eller annet tidspunkt vært under vann.

"Alt etter havet" viser kanskje til evolusjonshistoria, og der den teknologiske evolusjonen ser ut til å ha tatt overhand i framtidsvisjons-delen av boka.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Love it!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt resonnement.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er jeg ferdig med boka også, men har fortsatt ikke blitt noe klokere på tittelen. Tror gretemor kan ha rett i at den henspeiler på hendelsen på havet mot slutten. Fin bok, og jeg synes det er helt greit å plassere den i dystopisjangeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Reagerer litt på at et bilde av den sovjet-russiske maleren Arkadij Plastov har engelsk tittel –«Harvest» – i en bok av en norsk forfatter men, men … Her er det ihvert fall, maleriet. skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lurer på det samme som deg. På slutten av boka skjer det noe helt spesielt ute på havet, har noen tanker om at tittelen har noe med følgende av denne hendelsen. Alt etter havet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fin tittel, synes jeg. Men nei, ingen ideer eller assosiasjoner så langt. Skal ha det i bakhodet mens jeg leser den ferdig :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vBoktimmyTrygve JakobsenCecilieTorill Elisabeth RevheimellinoronilleedgeofawordDolly DuckPilarisKjerstiNeda AlaeiGrete AastorpSisselMarteEmilieskEster SKarin  JensenLesevimsaKay NilsenGitte FurusethOle Jacob OddenesAnniken LMartinenHilde H  HelsethMarit HåverstadBjørg L.Ingrid Urdal StøleJan Erik  OlsenTerje SteiroIngunn SPia Lise SelnesHeleneSverreAnneTLeseaaseBjørg Marit TinholtJ.G. RobertsJulie StensethDun AenghusDaffy EnglundHelena E