I "The book of negroes" møter vi 11 år gamle Aminata som bor med sin mor og far i en liten, fredelig landsby i Afrikas indre rundt år 1750. SÅ blir livet hennes brutalt snudd på hodet da moren blir drept, og Aminata blir kidnappet og tvunget til å marsjere mot kysten. Der blir hun solgt som slave og reiser over Atlanterhavet, til USA, med et slaveskip. Vi følger Aminata gjennom hele livet, i hennes fortvilende fangenskap, hennes kjærlighet og barn som blir tatt fra henne og hennes inderlige drøm om å bli fri og komme hjem til Afrika.

Boken er godt skrevet og forteller en viktig historie. Jeg tror ikke jeg kommer til å lese den igjen fordi fortellingen er på mange måter veldig tragisk, men den er absolutt verdt å ha lest! Oppi all elendigheten greier Aminata (nesten) hele tiden å holde motet oppe og utnytte de mulighetene som byr seg på beste vis.

Boken er en skremmende reise i et av menneskehetens histories svarte kapitler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGBeathe SolbergMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemine