Denne helgen skal jeg komme meg videre med biblioteksbøker, først ut er Korset och halvmånen - En bok om de religiösa minoriteterna i mellanöstern og etter/innimellom den The House on Cold Hill. Har 16 bøker til låns nå, 2 på Strömstad og 2 i Fredrikstad, resten lånt på Sarpsborg og en av de 2 reserverte har kommet inn, henter den antagelig idag etter at jeg har sett ferdig dagens 2 episoder av Antiques Road Trip på DR1. De viser 2 episoder hver hverdag mellom 10.30 og 12.00. I tillegg til å jakte på gode kjøp som blir solgt på auksjon på slutten av hvert program (til et godt formål) er hver av de to deltagerne innom et museum hver i hvert program, så du lærer noe spennende fra britisk historie også.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg er også fast gjest på biblioteket. På mandag skal jeg innom for å levere bøker og lydbøker og hente Hamlet. Å lese Macbeth har gitt så stor glede at jeg fortsetter mine Shakespeare-studier. I dag har jeg feiret med å høre NRKs hørespill og synes det var utrolig flott. Et bitte lite minus var at heksene var litt lite skumle!
Resten av helgen blir oppmerksomheten delt mellom Hvit engel, svart natt på lydbok (som var en skuffelse med "ny" oppleser) og Tatt av vinden (som jeg nok blir ferdig med en gang, om ikke i år..) i bokform.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Endelig litt brukbart vær ute, men likevel så var det sofakroken og ei bok som fristet mest i dag.
Så eg fant ut at det var på tide å lese litt Agatha Christie igjen, så eg har funnet frem boka «Kom til meg, død», med Hercule Poirot i hovedrollen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er også veldig glad i biblioteket :-) Så deilig å bare gå inn og hente med seg alt man vil - og så levere det fra seg igjen når man har lest ferdig. Jeg kjøper ikke så mange bøker lenger, rett og slett fordi det blir for fullt her hjemme. Da er det flott å gå på biblioteket synes jeg.

Denne uka har jeg vært og hentet nye bøker, og den jeg vil starte på først i kveld er Skamløs. Jeg så disse jentene på tv i fjor da boka kom ut, og har hatt lyst til å lese den siden. Nå fant jeg den, og gleder meg til å ta fatt!

Ønsker dere alle en riktig god helg :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne kjensla den kjem til meg år etter år
At november er mørkaste månaden vår
Og den bota eg har for slik melankoli
Er å grave meg langt inn i bokhylla mi

Og der fann eg ei bok eg har tru på er god
Om Familien Mulvaney, den les eg i no
Men på søndag, på langtur i fullstappa bil
Blir det Dickens og Copperfield mil etter mil

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er fantastisk at en bare kan gå å låne så mange bøker en vil uten at det koster noe. Skulle gjerne flytta inn på biblioteket jeg. Ulempa når en har lånt med seg mange bøker er at det går noen dager før en kan ta turen på nytt ;)

Denne uka har jeg lest utrolig lite. Men jeg koser meg veldig på kanalene i Frankrike på med Det litterære apotek Går nok med en del av neste uke også før jeg er ferdig men det gjør ikke noe.

Ha en fin helg alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Endelig har denne Homo Sapiensen lest ferdig boka om seg sjøl og andre skapninger i samme gate. En Kort Historie Om Menneskeheten er ganske lettfattelig - om en er i god leseform da, som jeg ikke har vært de siste ukene - og det har vært en del annet på programmet. Det er jo valg neste høst og forberedelsene er i god gang. Nye kommuner tilsier nye styrer, programkomitèer og nominasjonskomitèer i de ulike partiene, Ullensvang SV intet unntak.

Blir nok lite litterær lesing de nærmeste ukene siden ting tar tid. Har dog mange bøker av ymse kategorier liggende klar som alle roper på meg. "Vent litt da" svarer jeg, "slutt å mas!" Men de ser på meg med bedende øyne fra sine posisjoner på stuebordet, skrivepulten og bokhylla av eplekasser. Snufs!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Helg igjen!

Nå leser jeg Ud af ensomheden av Benedict Wells, med handlingen lagt Tyskland i mellomkrigsårene. Har ikke kommet så langt, men den virker lovende.

På øre har jeg akkurat kommet i gang med Evening in Paradise: More Stories, som er en helt ny novellesamling av Lucia Berlin, som skrev A Manual for Cleaning Women (norsk tittel: Håndbok for vaskedamer). Den er en av mine favoritter og jeg ga den en sekser, så forventningene er skyhøye. Skrev litt om den her på Bokelskere da jeg leste den for snart tre år siden.

Regner med å begynne på en annen lydbok i løpet av helgen også, nemlig Eksil av den danske forfatteren Jakob Ejersbo. Den er den første i en trilogi som stort sett foregår i Tanzania. Har ikke lest noe av Ejersbo før, så det blir et nytt og spennende møte.

Ønsker alle en fin helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Etter at eg las ut boka The Color Purple av Alice Walker for nokre dagar sida har eg slitt med å ta fatt på ny bok. Denne boka gjekk sånn inn på meg, på godt og vondt, at eg liksom ikkje heilt klarer engasjere meg i ny bok... Så dei siste to dagane har eg lese ymse lyrikk, samt nokre noveller av Haruki Murakami. Men no har eg funne meg ein mild kosebok (trur eg!) - "When I Found You" av Catherine Ryan Hyde. Har nyleg lese to andre bøker av henne og elska dei såpass at eg ville lese meir av same forfattarinne, så no kryssar eg fingre og tær for at denne leverer like godt som dei føre to, for dei elska eg... (Dei var forresten bøkene "Sommeren med August" og "Where We Belong" - nydeleg bøker eg verkeleg anbefaler! Rørande, ekte, truverdig, sårt, morosamt ... relativt origanle plott, gode karakterar ein blir glad i... lett og flytande språk. Kort og presist; ikkje langdryge mursteiner, men heller ikkje overfladisk og "for kort").

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du verden som tiden går, kan nesten ikke fatte at det er helg igjen. Uansett, jeg leser Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger, veldig bra. Og innimellom leser jeg om Berømte og gløymde Trondheimskvinner av Marte Mona. Og planen videre er muligens å lese noen av Xinran. God lesehelg til dere alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg skal i helgen lese ferdig den siste til Ahnem- Motiv X, deretter håper jeg å bli ferdig med disse tre her: Knokkelgraven av Kernick, Tilgivelse og seier av Pelzer, og Else går til psykolog av Furseth.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hørtes ut som du kommer til å lese spennende bøker. Denne helgen kommer jeg til å jobbe mest sannsynlig med innleveringsoppgave som skal være innlevert neste fredag, hvis ikke kommer jeg til å lese pensum denne helgen. Eksamen nærmer seg.

Ønsker alle en flott helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det ser ut som du har mer enn nok av bøker å velge mellom i helgen Hilde. Det er så kjekt med bibliotek og mulighet til å låne bøker helt gratis. For meg er biblioteket nesten som en godtebutikk for barn :)

Denne helgen leser jeg Havets katedral av Ildefonso Falcones. Har fått med meg at boken er filmatisert og at denne serien er tilgjengelig på Netflix. Jeg ønsker imidlertid å lese boka før jeg ser filmatiseringen. Boken gir en dramatisk og tildels hjerteskjærende beskrivelse av Barcelonas storhetstid som livlig sjøfartsby preget av religionskonflikter, krig, pest, enorme sosiale forskjeller og kamp om materiell rikdom.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasAmanda AGrete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer Gabrielsen