Hei Tuva,
det er nok ikke så mange som rekker å lese innlegget ditt før du skal holde presentasjonen din, og enda mindre sjanser er det nok for at noen som leser innlegget ditt i tide, også har lest boken du skal presentere.

Selv har jeg ikke lest boken - men jeg skjønner at du er veldig nervøs for å snakke om en bok du ikke har klart å komme deg gjennom, og derfor fikk jeg lyst til å skrive noen oppmuntrende ord. Du kjenner jo forfatterskapet til John Green godt. Og du har forsøkt å lese denne boken. Har du gjort deg noen tanker om HVORFOR du ikke synes akkurat denne er like bra som de forrige? Jeg foreslår at du snakker om dét! Ikke forsøk å late som om du har lest hele boken - men ikke snakk altfor mye om årsakene til at du ikke har rukket det, heller.

Start med å fortelle litt om de tidligere bøkene til John Green, og om hvilke forventninger du hadde til denne boken - basert på hva slags type bøker hans forfatterskap representerer for deg, og hvilket inntrykk du hadde på forhånd av hva denne nye boken skulle gi deg. Bruk det du HAR lest, les opp et avsnitt fra den delen, og gjør en sammenligning mellom "En overflod av Katheriner" og de tidligere bøkene du har lest av ham - hva hadde de tidligere bøkene, som denne ikke hadde? Hvorfor ble du skuffet? Dette er det aller viktigste i presentasjonen din: at du kan si noe om HVORFOR du ikke likte denne like godt som de forrige.

(Og for å si litt mer om det: når det er noe du blir skuffet over, eller synes er dårlig: tenk over hvorfor du ikke synes det er så bra, og forsøk å sett ord på det! Dersom du "orker" å gjøre den øvelsen videre i livet, kommer du til å finne enda større glede i alt som er kjempebra - og da ser du at det kan være nyttig å lese "dårlige(re)" bøker innimellom, og å se "dårlig(ere" film o.s.v. Vi trenger å bli bevisst på kontrastene, da får vi rett og slett et rikere liv! Og det er det samme med andre ting i livet: av og til er det tøft, og man kan synes at livet er tungt og vanskelig, eller veldig forvirrende og frustrerende. Alle som ikke har et helt flatt følelsesliv, opplever tunge perioder innimellom. Det er smertefullt når det står på - men det man til gjengjeld vet når livet blir lysere igjen, er at alle de tunge og vonde tankene man kan ha når man er langt nede, ikke representerer hele sannheten, eller hele tilværelsen. Det å lete etter grunnene til at man ble så begeistret over en god bok, kan faktisk være en liten påminnelse om alle gode opplevelsene som ligger og venter på en i fremtiden også. Det er dessuten viktig å huske at alle - absolutt alle - mennesker har gode og dårlige sider, gjør mindre lure ting innimellom, og takler bra og dårlige ting på veldig forskjellige måter - det er menneskelig å synes at det er slitsomt innimellom, og det som synes som et kjempeproblem her og nå, kan det godt være at ingen en gang vil huske om noen dager eller uker. Som for eksempel en bok som ikke ble lest ut i tide.)

Masse lykke til - enten du rekker å lese dette før du skal holde bokpresentasjonen på skolen, eller ikke.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

BertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamillaSol Skipnes