Er en kjapp tur på biblioteket før bussen min går hjem om 25 min etter en liten handletur før helgen.

Denne helgen leser jeg The House on Cold Hill av Peter James, Alver - naturens barn - kulturens skapninger av Jeanette Sky og mest som utebok Funny, Peculiar - An Encyclopedia of Eccentric Acts, Bizarre Behaviour and Unusual Facts About the Famous and the Famously Strange

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Litt forseinka, så melder eg her frå mi krå
Om at helga var roleg, og veka blir grå
Le Carré er no utlest, eg undrar meg på
Trommestikkene, kvar skriv no dei seg ifrå?

Så då handlar dei komande dagane om
Å bli ferdig med Zorbas sin sogerikdom
Og før helga som kjem er eg kanskje i gang
Med Mulvaney-familien sin lagnad så vrang

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I går kveld avsluttet jeg endelig Lille land Boka har fått gode omtaler men jeg klarte aldri å finne drivet i den. Følte at hver gang den bygde seg opp datt den like fort ned.
Hadde liggende klar en bok fra gidder ikke lese lista mi. Men så sto den i nylig innlevert hylla på biblioteket og ble plutselig med hjem. Heldigvis tenker jeg nå. For etter bare et par sider forsvant jeg inn i leiligheten til Jean Perdu i boka Det litterære apotek Håper handlinga er like god som skrivestilen.

Ha en fin helg, håper dere har litt mindre regn enn hos meg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I går avsluttet jeg Søsterklokkene av Lars Mytting, og jeg var så langt inne i den verdenen at jeg nå har litt problemer med å gå inn i en ny. Som en forsiktig overgang bruker jeg George Mackey Browns Letters from Hamnavoe, en interessant og stemningsskapende bok som består av små rapporter fra Stromness på Orknøyene på 1970-tallet. Jeg var på Orknøyene i fjor og ble så fascinert at det er deilig å komme tilbake dit, og det kan jeg gjøre ved jevnlige "småturer", - boken ligger klar ved siden av meg. Ellers skal jeg vende tilbake til Snorre som jeg har som prosjekt å komme meg gjennom, og det har vært mye morsommere enn jeg trodde! Du verden, så mye vi egentlig vet (noenlunde!) om Olav den helliges liv, - jeg gleder meg til Tore Skeies Hvitekrist som jeg håper å få til jul! Dessuten har jeg begynt å lytte til lydbøker via Fabel, og der er jeg i gang med Carl Frode Tillers Begynnelser som jeg lytter til mens jeg strikker babyteppe til et ventet barnebarn. Jeg har lest de to første Innsirkling-bøkene og var veldig begeistret for dem, - denne virker også god, men ganske deprimerende.
Så nå er også jeg i gang med å lese flere bøker på en gang, - det går greiere når man er pensjonist.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Litt leit at denne lange redegjørelsen om hva jeg leser for tiden, forsvant bak min korte kommentar til Søsterklokkene, - jeg prøver å løfte den på denne måten ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp avslutta Fallvann av Mikael Niemi. Hadde gleda meg til den, men den trefte ikkje heilt blink hos meg. Har omsider leita fram Stalker av Kepler. Den har stått i bokhylla i lange tider, etter å ha gjort eit varp til svært god pris for ei god stund sidan. Har ein mistanke om at den ikkje mellom dei beste av Kepler.

Prøver elles å manne meg opp til å lese siste halvparten av "Fortell, Zorbas, fortell". Lurer på om det er den eldgamle utgåva som gjer det til eit tiltak å halde fram..Ja,ja...noko stort problem er det ikkje når ein ser kva andre strevar med rundt om i verda!
God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leste en kortversjon på 104 sider av Den Siste Mohikaner, som er utgitt som bøker ørten ganger, og har tre stk, inkludert som tegneserei , selv....Så også filmen i 1992 med Daniel Day-Lewis i hovedrollen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For noen uker tilbake leste jeg Arv og miljø av Vigdis Hjort. Denne boka satt sine spor, og jeg fikk lyst til å lese mer av samme forfatter. Så da jeg kom på at Fordeler og ulemper ved å være til sto ulest i bokhylla var valget enkelt. Husker at denne boka var en populær julegave den gangen den ble utgitt i 2005. Jeg hadde den gang ekstrajobb i bokhandel ved siden av skolen, og dette var en av bøkene vi solgte mest av i desember det året. Nå er det endelig min tur til å lese salgssuksessen fra 2005.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen må jeg prøve å høre ferdig The Underground Railroad av Colson Whitehead. Har nemlig lånt den som audiobook på overdrive system. Den er veldig god og spennende, håper jeg blir ferdig i dag.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har lest mye serier i det siste; Britt Karin Larsens Tater-triologi, 7-boks serien fra Finnskogen, Lewis-bøkene til Peter May, 6 bøker i Jon Michelets ”En sjøens helt”. Det er nesten skummelt å begynne på serier, man blir jo aldri ferdig!

For å gjøre noe helt annet begynte jeg på et lite Macbeth-studium. Jeg leser en scene hver kveld, først på engelsk, så på nynorsk og til slutt på bokmål. Det er dagens høydepunkt. Jeg gleder meg utrolig over det elegante språket og må lese enkelte setninger og vendinger mange ganger. De norske oversettelsene har også høydepunkter på begge mål. Jeg er vel omlag halvveis og som premie til slutt venter NRKs radioteaterversjon. Og jeg er hekta. Hva blir det neste tro? Det heller mest mot Hamlet.

Ellers nærmer jeg meg slutten på Zorbas og også Pillebefinnende, som er en thriller for meg som bruker mye medisiner. På dagtid lytter jeg til I midtens rike, en fantastisk reise i Kinas historie. Lese -og lyttegleden er stor for tiden, håper det varer!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Morsomt Macbeth-prosjekt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg allerede bryti mitt eget forsett om å bare lese ei bok av gangen. Denne uka har det vært tre, gjort meg ferdig med Stillitsen, såpass at jeg kunne sette et terningkast, som ble tre.
Så har jeg begynt på ei bok jeg hadde glemt at jeg hadde, nemlig Berømte og gløymde Trondheimskvinner av Marte Mona. Så en annen her inne skrev om den og da kom jeg på at den hadde jeg ulest. Og så har jeg begynt på Den trettende fortellingen av Diane Setterfield, ei bok jeg har og leste for ca 10 år siden. Da husker jeg at jeg var veldig begeistret. Da får vi se hvordan det går denne gangen.
God helg til dere alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl