Denne helgen leser jeg Hekser - fra forfølgelse til fortryllelse av Rune Blix Hagen, og hvis jeg rekker det, starte på The House on Cold Hill av Peter James.

Her i Sarpsborg, og det meste av Østfold for øvrig er det skikkelig møkkavær, regn og overskyet. Var innom Fredrikstad og Råde på onsdag for å få meg nytt pass siden post-i-butikk nevnte at det bare var en uke igjen på det jeg har, og siden jeg hadde penger til det nå var det best å få gjort det. Og skulle skje på onsdag (Halloween). Men da jeg kom fram til Vandsjø lensmannskontor hadde de datatrøbbell og siden jeg ikke slo på mobilene mine (har 2) før jeg satt på bussen, fikk de ikke gitt meg beskjed. Så når jeg kom hjem at de hadde sent en mail også, men sjekket ikke den før jeg dro. Hadde først bestilt tid til dagen etter men hadde surret med innstilling av vekkerklokka så jeg trodde jeg hadde forsovet meg til kl 12, men når jeg slo på telefonene så jeg at klokka bare var 7.30. Siden jeg var uvell og fikk ikke sove igjen flyttet jeg timen til mandag isteden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Jeg ble ferdig omsider med den fine boka fra Spania under borgerkrigen. En av de bedre jeg har lest, om krig og de komplekse forbindelsene folk imellom. Det var "Ikke gråte" av Lydia Salvayre. Så jeg begynte så smått på "Jeg bekjenner" av Jaume Cabre. Spansk, eller katalansk, denne også. Den leser jeg fordi Moira anbefalte den her. Fant den ikke igjen, så da ble det "Flyktningene" av Viet Thanh Nguyen i stedet. Han vant Pulitzer-prisen for denne i 2016. Så langt har jeg bare lest en av novellene. I går var det forresten en flyktning eller innvandrer som spurte meg om hun skulle velge Selbu blå eller den mørkeblå, og hva som var forskjellen på de. Og mat er ofte den aller enkleste måten å kommunisere på. I denne boka er kommunikasjon mellom mennesker, og generasjoner, et tema. Tilhørighet versus individualitet. Det er nok urimelig å si at alt handler om det (i verden, ikke i boka), men se bare på KrF sin diskusjon i høst. Fant igjen Cabre og regner med litt mer lesetid i november. Håper på det. For alle bokelskere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I novembertrist haustregn så passar det bra
Å ta turen til Grekenland dag etter dag
Der er Zorbas, og som om det ikkje var nok;
Piketrommisen som le Carré diktar opp

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Piken har en levende modell, vel avdød nå, ifølge Odd Karstein Tveit i en bok jeg ikke lenger husker hva heter. En slags erindringsbok fra Israel og Palestina. Den, "Piken med trommestikkene", er også nylig blitt en TV-serie. Boka er en av mine favoritter fra le Carre. Jeg har inntrykk av at verden ikke er så sort-hvit i Midtøsten, men det er sikkert fordi jeg ikke ser på nyheter. Denne boka handler om reisen mot flere nyanser, var mitt inntrykk den gang.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I morgen skal eg på forfattartreff på biblioteket med sjølvaste Tore Renberg!
Helgas bok startar er på i morgon - "Det er du som er Bobby Fischer"
I lydbokverda har eg blitt hekta på Lacey Flint - serien av SJ Bolton. Har lytta til dei første to bøkene denne veka og starta i dag så. Vidt på bok nr tre. Herleg med slike bøker ein blir hekta på :-)

Blir neppe mykje lesetid denne helga. I morgen er det forfattarmøte, kafé og spasertur på planen. Sundag gjeng med til ei klatreøkt og forsinka bursdagsfeiring med familien... Eg har nemlig gått hen å blitt heile TREDVE år gamal denne veka!!!!! Er eg heldig kjem. Eg. Heim. Frå selskap med ei ny bok i handa og kake i magen

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Her i Hammerfest har vi det jeg kaller ruskevær, 5-6 pluss grader og lett regn. I tillegg er gangveiene dekket av is. Jeg er alene med ettåringen i helgen, og vi håper å kunne være litt ute, men jeg tror vi må ta litt værforbehold på de planene.

Helgens bok er I tykt og tynt av Emily Giffin. Har bestemt meg for å lese noen av bøkene som har stått lengst på listen over bøker som skal leses, og da falt valget denne helgen på en chicklitt bok. Lettlest og underholdende bok som får kropp og hode til å slappe av.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja, så kom fredagen fykende igjen :-) Denne uka har jammen bare rast unna!
Og ikke har jeg rukket å lese stort..

Jeg kommer ikke til å lese så mye i helga heller, for nå står hyttetur med venner på planen.
Så jeg skal lese bittelitt i kveld, og så blir det ikke mer lesing før søndag kveld. Og da er det Carl Frode Tillers Innsirkling 2 jeg kommer til å lese i. Jeg har såvidt startet på den, og regner med den kommer til å bli like god som ener'n.

Ønsker dere alle en god helg, både med og uten bøker :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ah... Eg har innsirkling - trilogien på lista mi for denne månaden, gleder meg! Har lese Skråninga og Begynnelser frå før og elska dei. Ser fram til meir Tiller

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du Hilde kommer fra byen hvor norges fotballstolthet utenlands kommer fra, Sarpsborg 08. Og når en nevner Ulrikke Brandstorp som blei slått på målstreken i Stjernekamp, har en oppsummert den seineste tidas gullfugler og gullstruper i Østfold!

Denne karen skulle lese mye mer i uka som deiser inn i helga. Jadda, neida! 12 sider har det blitt og det var unnagjort onsdag kveld. Sapiens er velskrevet, tankevekkende og spennende, så det er ikke der "problemet" er. Det har skjedd før og skjer igjen i høst, at enkelte kampledere blir skada eller ikke gidder mer, og plutselig dukka det opp forespørsler til nye 3 kamper på 3 dager. I tillegg blei jeg invitert til å være SV sin representant i en lokal eldrepolitisk debatt. Jeg sa ja, men en knapp time før møtestart måtte jeg på hurtig sjukebesøk. Ikke alt en styrer sjøl, nei...

Blir nok mer lesing til uka men det er andre som må ha ekstra oppmerksomhet også framover. Fotballsesongen er nok over for min del etter en KM-kamp på Stord i morra lørdag, så da må en finne på andre ting, som f.eks å lese på senga :-)

Ei flott helg og uke til hele flokken!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg bor såpass nære stadion så hvis jeg har verandadøra åpen om sommeren når det er kamp kan jeg høre publikum.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hekser er alltid spennende å lese synes nå jeg da og magi. Jeg fikk lese ferdig Hippe forrige helgen veldig fornøyd med det. Dermed tenker jeg denne helgen blir travel med kinobesøk og greier, trening og jeg tenkte å prøve få høre litt i lydbok The Underground Railroad. Virkelig rørende historie.

God helg til alle bokelskere :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg er halvveis i den boka om Kensingtonsteinen som du selv har lest. Litt opp og ned----

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ruskevær her i Nordvest også, så det er godt å sitte i godstolen med ei bok.
Har lest 400 sider i Stillitsen av Donna Tartt, men nå gidder jeg bare ikke mer. Synes det er gørr kjedelig. Derfor havnet den i hylla igjen og nå har jeg begynt på Kammerpiken av Cecilie Enger.
Den tror jeg blir OK. Ellers er det basar og aspirant konsert for et barnebarn i helga, så det blir litt annet også.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Enig med deg om "Stillitsen", som over gjennomsnittlig kjedelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her på Vestlandet var det egentlig ventet både orkan og ganske mye regn, men nå har værgudene ombestemt seg, så det blir langt mer normalt heldigvis. Håper å få lest mer enn det jeg har gjort i de siste par ukene. En av bøkene jeg holder på med er "Klassen" av Marte Spurkland, den omhandler en avgangsklasse på videregående i 2017 og de muligheter og ikke minst utfordringer det medfører å være elev på videregående skole i vår tid. Boka gir også et ganske godt inntrykk av kravene som stilles til det å være lærer. God helg til alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Regn, ja, ... hadde det ikke vært for alt regnet ville boken jeg leser kanskje ikke blitt skrevet. Lord Byron inviterte venner og naboer til seg mens regnet styrtet ned fra himmelen mot jorden både dag og natt. Innestengt med hverandre mens tunge skyer drev mellom lyn og torden kom han på at alle kunne skrive en spøkelseshistorie hver, som de siden leste høyt for hverandre. To bøker ble berømte takket være den idéen. Nå har jeg endelig funnet frem til den ene av dem, FRANKENSTEIN. Språket er vidunderlig delikat, og jeg gleder meg til å lese resten, forhåpentligvis uten å bli redd for spøkelser. Vet ikke om dette er i genren Fantasy eller hva det er.
Ellers følger jeg med på virkelighetslitteraturdebatten som har tatt seg opp igjen i media. Nå lurer jeg på om noen kan definere for meg hva virkelighetslitteratur egentlig er.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Karin BergBenedikteLilleviHarald Kkjell kNorahBoktimmyAnita NessTralteHildaingar hEli HagelundElin FjellheimLiva DelirKaren RamsvikBjørg L.Anna-PiaAndreas BokleserOda Marie HLesevimsaTorill Elisabeth RevheimKaren PatriciaTina UnderhaugKay NilsenVibekeJostein RøysetRuneAnniken LIngunn SAnniken RøilHarald AndersenRonnyVannflaskeKristin F. JørgensenTrine S. AustbøBjørn  BakkenTanteMamieSunniva83MarteLene Andresen