Endelig ferdig med boka, det har tatt et par år innimellom all annen lesing.Men det har vært en fantastisk bok som har gitt meg mye. For en som elsker Irland og alt som har med irsk historie, geografi og kultur å gjøre er dette en fantastisk fortelling om the Great Famine og hva den førte med seg. Den forteller også om hvordan «herrefolket»/ engelskmennene oppførte seg. De fattige og sultne landsbybeboerne ble behandlet verre enn dyr, det var mat nok, men den ble sendt til England. Boka har mange dystre og grusomme handlinger, men også varme og gode sider.
Boka er meget detaljrik og kanskje er for mange hendelser med i boka. Dette er den første boka av tre, og alle tre er mursteiner hver på nesten 600 sider.
Mine engelskkunnskaper er gode nok til å få med meg innholdet i boka, som også er krydret med noen irske gloser, men jeg har ikke gode nok kunnskaper til å bedømme den litterære verdien av boka. Jeg har gitt boka terningskast fem og nå gleder jeg meg til å ta fatt på neste bok i serien.
Så vidt jeg ser er det bare en til her på bokelskere som har boka, kanskje noen som ikke har registrert den eller har en annen utgave.
Boka egner seg neppe til film, alt for mange handlinger, men en TV seie i n antall episoder blir sikker meget bra. At vi får boka oversatt til norsk tviler jeg på.
Men for all del: les boka og kom med tilbakemeldinger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo Larsen