Hei, Rolf! Hyggelig å se deg igjen her - du har hatt en lang pause!

Jeg tror Zorbas hadde en langt mer jordnær tilnærming til begrepet "frihet" enn Kazantzakis. Etter det jeg kan forstå, er Kazantzakis' utsagn et uttrykk for hans ateisme: Han trengte verken å frykte eller å håpe på et (bedre) liv etter det jordiske, og kunne derfor føle seg fri.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Hei, Marit!
Meget hyggelig (og smigrende) å se at noen har merket ens fravær her på nettstedet. Kikker innom en sjelden gang. Føler jeg ikke har så mye å bidra med for tiden. Men det er vanskelig å være taus og spontan samtidig.
Kan ikke diskutere om Zorbas er jordnær nok for det jeg legger i begrepet. Når det gjelder frihet så husker jeg det ordet forekom på en rekke steder i boken, helst- om ikke hele tiden- fra Zorbas' munn. Filmen Zorba (uten s i enden av navnet) med undertittelen "The Greek" husker jeg best for musikken. Og for frihetkjemperen , komponist og politiker Theodorakis . Boken virker for meg som langt bedre enn filmen. Bokelskere flest vil like boken, om de ikke vil elske den. Kasantzakis fremstår for meg som en av de virkelig store "ord"-kunstnere. For all del, døm ikke boken ut fra filmen, blir mitt råd. Boken har dessuten fremdrift, mens filmen var en mer stillestående affære. Men dette er bare min mening. Tror nok jeg kommer til stikke innom av og til for å overvåke kommentarer fra en felles lesing av den. For dem som eventuelt ikke har sett filmen , ligger den i sin helhet på You Tube. Men til disse vil jeg si: Les boken først ! Igjen bare min menigmanns-mening.
Marit: Hyggelig å se at du og flere av de "gamle" gode fremdeles er meget sterkt oppegående i dette Forum!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har også merket ditt fravær, Rolf, du er en god representant for seniorklassen her på dette nettstedet ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

LailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne Jensen