Hovedboka som jeg leser denne helga er Phantom islands of the Atlantic - the legends of seven lands that never were, i tillegg har jeg tenk å lese på 3 kokebøker, Apocalypse Cakes - Recipes for the End, Ghoulish Goodies - Creature Feature Cupcakes, Monster Eyeballs, Bat Wings, Funny Bones, Witches' Knuckles, and Much More! og Tricky Treats - 20 Ghoulish Goodies to Serve Up on Halloween i anledning Halloween. Ikke det at jeg kommer til å lage noe derifra, ihvertfall ikke nå, men alle 3 bøkene går inn i samlingen min av kake/kokebøker.

Søndag - Ble ferdig med alle fire bøkene i løpet av Fredag/Lørdag, derfor leser jeg videre på en bok som jeg til nå har hatt som utebok, men forfaller til uka på biblioteket; Hva er film av Anne Gjelsvik.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Så er helga straks over, eg takkar for det
Den var travel og kjekk, så det blei ikkje fred
Til å lese så mykje som eg hadde lyst
Men litt lydbok i bilen, det greidde eg nyst

Men til veka, då trur eg på likare kår
le Carré skal få bli med på jobbreisa vår
Så i kofferten ligg der ei jente på vent
Ho er trommis, men også ein løynleg agent

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Harry Potter og Ildbegeret av J.K. Rowling. Harry Potter er klar for sitt fjerde år på Galtvort, men før skolestart skal Harry og venne til verdensmesterskapet i Rumpeldunk. Jeg var ikke en like stor Harry Potter fan som mange andre den gangen disse bøkene ble utgitt. Jeg skal faktisk innrømme at jeg koser meg mer med bøkene i dag enn det jeg gjorde den gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne veka las eg ferdig serien om Jarle Klepp (Tore Renberg), og så starta eg på ei bok eg lenge har venta og gleda meg til - Killing Commandatore av Haruki Murakami. Eg var så gira på denne boka at då eg bestilte på adlibris, fekk eg ikkje med meg at det var den danske versjonen eg klikka på...så eg blei mildt sagt skuffa då "bog 1" viste seg ikkje å vere norsk. Og då den norske oversettinga framleis ikkje er tilgjengeleg for sal, bestilte eg den engelske. Som eg no endeleg er i gang med. Var litt ambivalent mtp å lese ho - for eg er stor fan av Murakami og såg fram til ein god fortelling, men kritikerne har vore relativt lunkne med sine vurderinger. Heldigvis er ikkje eg ein slik bokkritikar, for eg elsker boka og storkoser meg med ho!

Så denne helga er det Murakami sine ord som opptek meg. Det blir dog mindre tid enn normalt til å lese fordi det skjer ein del andre ting denne helga - barnevakt, strikke-festival og krus, klatring og kjæraste-tid. Og med eit nydeleg haustver blir det og ein god tur, tenker er. Men eit par ti-tju-tredve sider her og der blir det heldigvis rom for. :-)

I lydbok-verda har eg omsider funne meg ein krimserie eg trur eg kan like - S. J. Bolton si serie om Lacey Flint. Er i gang med bok nr 1 no; "Now You See Me". Lytter til den norske versjonen heller enn denengelske, rett og slett fordi eg likar stemma og stilen til den norske opplesaren betre.

(Har forresten elles forbanna meg over ein rekke krimbøker som overhodet ikkje fenger! Blir meir og meir kresen merker eg. Nesbø, Fossum,Torkil Damhaug, Stieg Larsson, Håkan Nesser, Michael Connelly - dei leverer alltid og vil alltid vere favoritter. Blandt det nye som kjem syntes eg dessverre det meste er "brukt opp" frå før av - både kva gjelder karakterar og plott. Etterforskere eller journalister som ofte enten er "underdogs" eller sliter med pille/alkohol-misbruk, eit drap eller forsvinning som viser seg å vere meir innvikla enn ein hadde trudd, overordna etterforskarar som er kritiske til hovudpersonen sine teoriar - som til slut viser seg å vere riktige... Syntes også at språkeleg kvalitet ofte er heilt forj**** dårleg... Altså sliter eg med å finne gode krimbøker som fenger.
huff... eg er ikkje gretten altså...eg er ikkje i ferd med å bli ei gamal grinebiter av ei kjerring... eg er berre meir selektiv no enn før... likar eg å tru.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helg med variert lese/hørestoff. 2 lydbøker; Charles Dickens "Great Expectations", som jeg storkoser meg med, og Zorba the Greek, som jeg må ta i porsjoner for ikke å bli for fort ferdig i forhold til samlesingen. På sengekanten har jeg Michel Houllebecques "Kartet og terrenget". Snurrig bok og forfatter. Har litt problemer med å skille mellom fiksjon og fakta. Det store leseprosjektet mitt er oppdatering på virkelig gamle udødelige klassikere. Vært igjennom Njål Saga, Kallevalla og Peter Dass "Nordlands Trompet". Nå er det Homer "Iliaden" sang for sang. Mann og Guder i årelang kamp på grunn av Paris` bortrøving av skjønne Helena. Deretter har jeg tenkt Odyssevs, Det Gamle testamentet (lest som en fabel) og Snorre. Litt å ta tak i denne vinteren.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du verden, litt av et prosjekt du holder på med. Når det gjelder Odyssevs av Homer vil jeg anbefale Kjell Arild Pollestads oversettelse, den er veldig god. Har lest den med stor entusiasme og for meg er det «bøkenes bok». Uansett, lykke til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er en oversettelse av Østbye jeg har. Oversettelsen av Pollestad er ikke så enkel å få tak i, ser det ut som. Den er på bokhylla.no, men kan bare leses i Nasj.bibli.s lokaler. Har du forresten lest En Odyssé av Daniel Mendelsohn? Synes den var interessant og lærerik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den skal jeg jammen prøve å få lest, virker interessant. Takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tilbake i bokverdenen! Lenge sida sist, ja, tre uker er lang tid i denne "bransjen". I mellomtida har det vært et særs vellykka litteratursymposium med mange gjøremål over 5 dager, og bra med tid til debatter, opplesninger, konserter og foredrag med forfattere og artister. Ikke før var symposiet over før elva Opo gikk over sine bredder i deler av vassdraget utafor sentrum av Odda, og ei bru over elva fikk vaska vekk underlaget og sank 30 cm. Fotballen ruller fortsatt og krever sin mann og kvinne, og politisk har jeg blitt valgt til leder for Ullensvang SV i den nye storkommunen Ullensvang.

Lite lesing, holder fortsatt på med Sapiens. Har kommet omlag 100 sider til av gårde på tre uker, men det lysner litt nå. Ei særdeles god og opplysende bok hvor ordet perspektiv dukker opp i mitt hode stadig vekk.

Ei god lesehelg og neste leseuke likeså :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg kom tilfeldig over en bok på biblioteket i går som heter Livskunst av Diana Athill. Bakgrunnen for at jeg lånte boken var at hun hadde jobbet som redaktør i et engelsk forlag hele sitt yrkesaktive liv. Det vil si frem til hun fylte 75 år. Denne boken skrev hun da hun var 89 år. Den kom ut for flere år siden, så jeg var sikker på at hun var død nå, men da jeg sjekket nettet oppdaget jeg at hun snart fyller 101 år. Boken er interessant, men det står ikke så mye om forlagsvirksomheten som altså er det som jeg gjerne ville visst mer om. Det har hun imidlertid skrevet om i en annen bok som jeg håper å få lest også. En god del av det hun skriver er jeg nokså uenig i, men likevel er språket lett, og livserfaringene underholdende med en blanding av humor og tragedie. Hun tar også opp sine tanker omkring det å være eldre, døden, og det å se tilbake på livet.
God helg til dere alle!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har lest ut boka om Zorbas i dag, det var en god bok. Nå har jeg begynt på Stillitsen av Donna Tartt, har nok lesestoff lenge der da den er på 840 sider. Hvis jeg ikke går lei da, den skal være ganske så bra for at jeg gidder å bruke tid på den. Er litt sær på den måten.
Ellers er det bra vær til en forandring så det blir vel litt tur også. Passer ei lita bikkje i helga så den må jo ut uansett vær.
God lesehelg til alle bokelskere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Stillitsen er absolutt ganske så bra :-) Donna Tartt har skrevet to bøker til som er spesielle og veldig bra. Anbefaler de om du liker Stillitsen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kreative cupcakes hørtes veldig bra ut :) Ja Halloween er jo gøy og spennende som regel tenker jeg :). Denne helgen hører jeg lydbok The underground Railroad av Colson Whitehead som er ganske gripende. I tillegg lånte jeg meg Hippe av Paulo Coelho som har tryllet bundet meg allerede en god del og så gøy å lese en del mer om en av mine favoritt forfattere.

God helg til alle sammen :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolFindusPiippokattaSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone Sundland