Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Veldig enig med deg i det aller meste, og hører jeg en annen bergenser her? "Jeg vil bare slå fast, en gang for alle: Bergensere er ikke mer høylytte, skravlete eller påståelige enn andre nordmenn! Vi får se om Mytting tør å komme til Bergen på høstmøte, etter han har blåst liv i denne gamle myten." Min far pleide å si at det er en viss type bergensere vi andre tar avstand fra, og det er vel disse Mytting tenker på her. Uansett kan jeg lett forestille meg at en gjeng bergensere i Gudbrandsdalen ville skille seg ut, i hvertfall på denne tiden, med et lynne som har vært både mer uadvendt og selvsikkert, og en dialekt det ikke er lett å lyve seg fra.
Jeg er også helt enig med deg i omsorgen for Astrid som vokser og vokser gjennom boken. Hun er vår heltinne. Og jeg er helt sikker på at spørsmålene vi har og de løse trådene nok skal samles, blant annet er jeg helt sikker på at Heknevevnaden av Skråpånatta skal komme tilrette igjen, og i mitt første innlegg har jeg også gjettet på hvor jeg tror vevnaden er.
Boken sier mye om levevilkårene på en tid som ikke er SÅ langt fra vår, men likevel i et Norge som er helt anderledes enn dagens. Jeg gleder meg til neste bind, og gjetter på at Mytting er godt igang, og tør vi håpe på neste høst?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for koselig svar, skjønner at du er (eller forstår) bergensere :) Ble oppmerksom på at det kommer en oppfølger etter jeg skrev dette, og det forklarer jo de løse trådene :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, vi følger med! Jeg mener det som er forvirrende mot slutten trenger forklaring. Gleder meg til neste bind!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad Wøienedgeofaword