Denne helgen er det mere friidrett, igår og idag er det finaler i Diamond League, og idag og i morgen er det Finnkampen, landskamp i friidrett mellom Sverige og Finland og i kveld går det samtidig. Skal få med meg det meste ved hjelp av pc'en.

Lesemessig har jeg 7 sider igjen i 101 Likörer du måste dricka innan du dör, fant 72 jeg kan få tak i gjennom det svenske Systembolaget, 2 til på Vinmonopolet, et par stykker som jeg har kjøpt på TaxFree og en på handletur til Tyskland. Jeg har smakt minst 22 av dem før, noen er det over 10 år siden så jeg husker ikke om jeg likte dem lenger og 1 jeg har kjøpt iår, men ikke smakt på enda. Ca 10 av de jeg har smakt er favoritter. Skal kjøpe 2 til på neste handletur, en i det vanlige sortimentet og en jeg må bestille.

Neste bok jeg skal lese er Samer er trollmenn i norsk historie - trolldomsforfølgelsene av samer, og siden den er på bare 40 sider rekker jeg å starte på en bok til i helgen, enten Døtre seks og sønner tolv eller Alice's Adventures in Wonderland - AND Through the Looking Glass, begge på både HaBib SBB og PopS ReCha. Og jeg kommer antagelig til å starte på 101 Cocktails du måste dricka innan du dör, har ikke prøvd så mange cocktails, selv om jeg har flere bøker med oppskrifter, kan jeg kun si at jeg har drukket 8 i boka, 4 kjøpt ferdigblandet på flaske eller bag-in-box(Cosmopolitan, Margarita, Piña Colada & Raspberry Mojito), 3 laget selv (Bloody Mary, Cuba Libre & Irish Coffee) og en jeg husker å ha kjøpt på cruise (Singapore Sling) siden den var på tilbud den gangen (minst 20 år siden).

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 16 svar.

En magnet er en dings som kan tiltrekke seg
både skruer og spikre, men helt nytt for meg
var at kofferten min også er en magnet
som har skikkelig draget på sånt dere vet
som er samlet i bokform og påfestet permer.
Ja, vi snakker om bøker, i mer gjengse termer.

Forrige uke var jeg på tur til Paris
også der får man bøker - men til hvilken pris?
Jo, det har seg nå slik at til min store glede
fant jeg bøker helt gratis og franko der nede.
(Det var bokbyttehyller å finne der, nemlig!
Jeg kan gi deg adressen, den er ikke hemmelig.)

Så nå sitter jeg her med Daudets Le Nabab.
Undertitttel er "Moeurs Parisiennes", så min labb
la seg raskt over denne romanen - og så
fant jeg Michel Tourniers bok om Robinson óg.

Litt av hvert annet ble det jeg tok med meg heimatt.
Men det morsomste, villeste vil jeg nok si at
var bok nummer to om en indisk fakir;
den er tilegnet Kamprad! Og tittelen gir
en idé om forfatterens helsprøe tema:
"Les nøuvelles aventures du fäkir au påys d'Ikea"

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Etter hektiske veker med travelt program
Er det endeleg frihelg, då kan det gå an
Å få symje ein tur, litterært, saman med
Dei som druknar med Mytting, i ro og i fred.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Kan jo bli mye artig prøvesmaking hos deg : )
Har vært i Trøndelag i to uker og her har jeg fått lest Hans Børlis bok Med øks og lyre. Har jo lest noe av dikta hans med fornøyelse og denne boka var god synes jeg. Mer selvbiografisk, men i et poetisk, nydelig språk.
Nå har jeg kommer godt i gang med Lars Mytting og Søsterklokkene, som er bra, men vet ikke helt om den kommer på linje med Svøm med den som drukner, som jeg syntes var veldig bra.
I dag skal vi reise hjem til øya vår på Nordvestlandet, så det bli nok lite lesing i helga.
God lesehelg til alle bokelskere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

...det høres så godt ut..... «hjem til øya vår på Nordvestlandet» :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er godt. Men det er flere som bor på «øya vår» også,altså : )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I min ensidige likørbok leser jeg til bunnen av glasset av en Cointreau 2-3 ganger i året, lar varmen og sødmen fylle mitt sinn - og bilnøkkelen blir liggende på vent i entrèen :-)

Denne uka har bydd på flere seine kvelder, 2 seine kveldskamper hvor jeg har vært hjemme rett før midnatt + et langt og viktig politisk møte. Av den grunn blei lesinga av Nygårdshaug og hans Zoo Europa litt tilsidesatt. Ikke for det, vente på, og så tøffe ombord i ei ferge, kan gi en fin leseopplevelse, så også denne uka. Nygårdshaug skriver fra et ståsted i 2050-åra hvor han trekker inn fortida (bl.a vår tid) i den "nåværende" situasjonen.

Rekker antagelig å lese ut boka i helga. Hva som venter leselysta mi da er helt i den skyfrie blå himmelhvelvingen enda. Og det i seg sjøl er jo spennende. Har fått et par suverene tips fra to av dere nylig, så kanskje...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, med flere mulige bøker å velge mellom, er det ikke lett. Jeg begynte på "Kvinnen i vinduet" av A. J. Finn, som kunne vært god. Nå spekulerer jeg på "Bjørnen" av Gard Sveen. Eller "Lys i august" av William Faulkner. Jeg er heller ikke ferdig med "Silkeveiene". Mulig at andre bøker vil dukke opp før sengetid. Det funker bra å låne bøker for meg, for da trenger jeg ikke ergre meg over de som ikke er verdt å ta vare på. Egentlig skal jeg male, så det blir ikke snakk om å late seg denne helga. Ikke hele tida.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ny helg og ny bok! Denne helgen har jeg begitt meg ut på en engelsk bok. Jeg foretrekker å lese bøker på norsk, men synes det er greit å utfordre seg selv litt av og til. Og dessuten hjelper det jo til å vedlikeholde og utvikle det engelske språket mitt. Jeg leser To all the boys i've loved before av Jenny Han. Boken er nok kanskje mest tiltenkt yngre jenter enn meg, men så langt synes jeg boken er underholdende.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her hos meg har lesinga gått litt trått siste uka, og jeg har fortsatt ca 50 sider igjen av Sapiens. Jeg er glad i historie og historisk litteratur, men denne fenger meg ikke helt altså. Jeg synes den blir i drygen oppramsende, og jeg synes forfatteren har en 'alt-var-så-mye-bedre-før'-holdning som jeg ikke liker helt.

I tillegg er jeg grepet av min årlige høst-dille; jeg får nemlig hver høst så lyst til å ta fatt på strikketøy. Så det har opptatt en del av min tid denne uka. Koser meg veldig :-)

Vel. Jeg håper å få fullført Sapiens i kveld, for jeg har vært på biblioteket og hentet med meg nye bøker. Først ut nå vil jeg lese Gratis og uforpliktende verdivurdering av Marit Eikemo. Den gleder jeg meg til :-)

Ellers ser det ut til at vi skal få ganske fint vær i Trøndelag i helgen. Så det er håp om å få tilbrakt en del tid ute også. Ønsker dere alle en fin helg :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg fikk denne uken faktisk hørt ferdig lydbok til Hilary Clinton, men ellers har jeg stort sett lest pensum hele uken. Denne helgen har jeg begynt å høre på In Order to live av Yeonmi Park. Den virker spennende og handler om Nord Korea og forfatteren oppleves med dette regimet.

Håper alle får en flott helg med godt vær og gode bøker, god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Solskinn og lesehelg, uten tv og friidrett. :)
På lesefronten fortsetter jeg denne helga med Shylock Is My Name av Howard Jacobson.
En bok i Hogarth Shakespeare-serien. Jeg begynte på den for to uker siden, men leser som oftest flere bøker i gangen og da dukker de opp med jevne mellomrom. Boken er god, men den blir neppe en ny favorittbok. Ellers så fortsetter jeg denne helga med relesingen av Death on the Installment Plan av Louis-Ferdinand Celine.

Diktet i dag er skrevet av Martin Niemøller (1892 - 1984), - det har en usikker opprinnelse, men et godt budskap. I følge Wikipedia ble diktet trolig formulert i 1946, inspirert av et besøk i konsentrasjonsleiren Dachau, hvor han selv hadde vært fange fra 1941 til 1945.
Niemøller tilpasset ofte diktet ut i fra sitt publikum, var det katolikker tilstede kunne "kommunister" eller "jøder" bli skiftet ut med katolikker osv. Han brukte de midlene han hadde for å få frem budskapet sitt.
På norsk heter diktet Likegyldighet
Jeg har hente diktet fra Scanning the Century, "Twentieth Centry in Poetry", edited by Peter Forbes.

Pastor Niemøller

1938

First they came for the Jews
And I did not speak out -
Because I was not a Jew.

Then they came for the communists
And I did not speak out -
Because I was not a communist.

Then they came for the trade unionists
And I did not speak out -
Because I was not a trade unionist.

Then they came for me _
And there was no one left
To speak out for me.

God lesehelg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Dette diktet utvidet min horisont betydelig for lenge siden, og i grunnen fortsatt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bra! Skrev du også norsk stil over «Likegyldighet» på gymnaset? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg valgte som regel diktanalyse eller oppgaver hvor jeg slapp å argumentere for eller imot. Det pleide å gå bra. Så jeg kunne nok ha valgt den oppgaven hvis jeg hadde fått den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der kunne en kanskje tatt med en risikovarsel-trekant
fra Statens Fyllharmoniske Brusdrikknemnd og Skapdrikktoratet /
Kommunalintoksikatet,
at det kan være lurt med en forhåndskjelvvalgt grense for
prøvesmaking i løpet av en aften / helg?
..så det blir lettere å overleve forsøket og kanskje også
'hugsa dei kva som hende'.. etter som ordet går
på et off.høyt depp-nivå

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne lesehelgen blir det bra høstvær her på Vestlandet, så det kan hende bøkene blir med ut i solen. Leser « Hjem» av Anne K Elstad, der hun forteller om sin barndom. på 1940 og 50- tallet.
Mulig jeg starter på en bok til, den blir i så fall plukket ut på biblioteket.
God helg til alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Stig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGBeathe SolbergMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin Eftevand