Ferdig med ei så til de grader tettskrevet bok på over 450 sider. Hva synest jeg om boka? Tja, hva skal jeg si, jo tålmodighet er første bud. Begynnelsen var så full av fremmedord at jeg ble helt svimmel og mot slutten må jeg si det røynet på. Hva med midten da?

Personen vi følger heter Josef Knecht, som er student og senere "mester" i en intelektuell orden, en slags munkeorden i Kastalien. Han blir øverste leder for Glassperlesplillet. Det er et spill som skal stimulere tanker og fantasier og som utvikles hele tiden. Men etter å ha levd mange år isolert bryter han med ordenen for han ser at samfunnet utenfor er i fare og han ønsker å ta del av det livet.

Underlig og samtidig en fascinerende bok som tok mye tid, for det var ingen enkel bok å lese og forstå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Mange år siden jeg leste denne nå,kom over den da jeg støvsugde i bokhyllene her om dagen. Er enig i din beskrivelse,husker den var tung å komme gjennom,men jeg husker den ganske godt, så den satte nok litt spor lell.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.