Forrige fredag kom trygda, så da var det handletur til Sverige og ingen tanker om denne posten. Men nå er det vanlig helg igjen. Skal en tur på biblioteket senere idag for å levere noen bøker, men har ingen planer om å låne noe nytt.

Denne helgen leser jeg 101 Reasons to have a Pint of Beer and a Barrel Load of Nonsense som jeg har 17 siden igjen av, og dens følgeslager 101 Reasons to have a Glass of Wine and a Vat Load of Nonsense som jeg bestillte med etter å ha fått den om øl sammen med en annen ølbok fra England.

Skal også starte på en bok både for PopS reading Ch og for HAbib soBB (som jeg har ca 1 måned igjen på), Døtre seks og sønner tolv, for p-en historisk roman HA og p-'A novel based on a real person' - Peter Wessel Tordenskjold

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 20 svar.

er det mulig å legge ut bilder av bøker på denne siden? Blir enklere hvis du kan vise bilde av boka i tillegg til å beskrive innholdet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, bare legg til i meldingen, la til bilde av en T-skjorte en gang

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har gjort ferdig boka Stener som taler som omhandler utgraving i Israel og andre bibelland. de har finnet mye som bekrefter det som står i gamle testa,menetet, men en del mangler enda--

Godt sagt! (1) Varsle Svar

No er helga snart omme, og travel den var
Det blei jobbing og køyring, men no er eg klar
For til veka så meiner eg det må gå an
Å bli ferdig med boka eg les av Xinran

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei hei :)
Denne helgen er jeg hos min sønn i Bergen , men det blir en del lesing likevel.
Jeg holder på med Huset Longbourn av Jo Baker
- Stolthet og Fordom , men her som tjenestefolkets historie .. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg holder på med Sapiens for tida. Denne har jeg hatt lyst til å lese en god stund, og hadde veldig høye forventninger. Litt for høye, kanskje, for jeg synes nok den er litt oppskrytt.
Mye interessant, bevares, men også en del tørt stoff... Synes nå jeg da...
Jaja, jeg har tenkt å fullføre den, så kommer nok til å jobbe meg gjennom den.

Ellers er været litt bedre igjen denne helga, så det ligger an til litt friluftsliv også. Hadde en fin fjelltur i dag, og tar sikte på en tur for å se etter tyttebær og kanskje litt sopp i morgen. Kan ikke bare ligge i sofaen og lese heller ..

Ønsker dere alle en fortsatt fin helg :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

David Baldacci har solgt 130 millioner bøker verden over, står det her. Helt perfekt når du vil koble av, står det også. Det er hva jeg skal, med "De glemte". Jeg la fra meg "Utmarker" av Arne Dahl, den var for pretensiøs, kjærlighet og slikt bør ha minimal plass i spenningslitteratur. Det er antakelig inkompatibelt, eller så er forfatteren ikke god nok på den siden av livet. Baldacci er heller ingen skrivekunstner, men det er en tid for alt. Nå skal det handle om "en ensom actionfylte kamp mot alle odds", også fra bokomslaget.

God lesehelg til alle lesere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Denne helga har jeg akkurat begynt på Med livet foran seg av Émile Ajar (pseudonym for Romain Gary). Jeg har hatt boka liggende i hylla ei stund, men nå er det endelig på tide å lese denne. Jeg har såvidt startet, men det lover veldig bra! Romain Gary ble med denne boken den første til å vinne den prestisjefylte Councour-prisen i Frankrike to ganger, som skyldtes at det ikke var kjent at det var han som stod bak "Med livet foran seg" før etter at han tok sitt eget liv.

På øret er jeg i gang med The Sense of An Ending av Julian Barnes. Ble trukket rett inn med en gang, og har vanskeligheter med å pause lyttinga. Lover godt her også med andre ord.

God helg, bokelskere! :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det blir alt for lite tid til lesing denne helga. Kun litt på sene kvelder. Det er Skeive Sørlandsdager og parade både i går og i dag. Så helga går med til å treffe folk vi ser en gang i året.
Når jeg får tid leser jeg Vindens skygge. Den har stått på leselista mi lenge men forsvant plutselig fra bokhylla mi. Før vi dro på ferie i år kikket jeg etter en bok å ta med og da lå den der plutselig, rett foran nesa mi. Så da var valget enkelt. Har hørt mye bra om denne så er veldig spent på hva jeg vil synes.
Happy Pride :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vindens skygge likte jeg veldig godt, håper du også koser deg med boka :)

Happy Pride og god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jaja, da har nok ei uke skrangla hen.
Rart å tenke på at den ser vi aldri igjen.
Mandag kveld gikk jeg på kiosken og snopa,
hjemme igjen begynte jeg på Zoo Europa.
Nå er jeg halvveis i boka,
Nygårdshaug blir du klok av;
han ser inn i framtida for femte gang,
framtida har en sånn dyster klang,
den begynte med Mengele Zoo,
slutter den med størknet blod?

Den som fikk meg til å våkne når det gjaldt Nygårdshaug og Mengele Zoo var ei, dengang, 15 år ung jente. Hun er veldig samfunnsopptatt og reflektert. Hun er dessverre ikke her på bokelskere.no lenger.

Nå blir det lesing, fotballdømming og politikk den neste uka :-) Ha ei fortreffelig helg og uke :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Leser om igjen "Vannliljen" av Hanne Dahl denne helgen. Boken er selvbiografisk, og forfatteren skriver om sitt liv fram til ca 16 års alder. Hun forteller om grusomme seksuelle overgrep, og hva dette gjorde med personligheten hennes. Noen av detaljene i boka er av en slik art at det er vanskelig å fatte at det kan være sant.
Høsten er så definitivt underveis, det er surt og vått ute, så det passer bra med gode bøker innendørs. God lesehelg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

I kveld kommer endelig samboeren hjem etter nesten tre uker borte på jobb. Både jeg og lillegutt gleder oss stort! I kveld blir det nok taco og en film, og liten tid til lesing. Men jeg satser på at det blir litt lesing senere i helgen. Nå leser jeg Av lys er du kommet av Britt Karin Larsen. Bok er ikke helt slik jeg forventet at den skulle være. Foreløpig er den litt skuffende og treg, men jeg håper den tar seg opp etterhvert.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne veka las eg Fossum si nyaste bok, Formørkelsen... Elska ho!! Har også lese "La den rette komme inn" - bisarr, brutal og sær... Og er no nesten ferdig med "Together" av Julie Cohen... Så ei svært variert leseveke.

Når det gjelder neste bok-som altså blir helgas bok - så har eg eit skikkeleg luksusproblem for eg aner ikkje kva eg skal velge blandt hyllas mange godbitar. Har så mykje eg vil lese!! Driver jo å leser meg gjennom Harry Hole - serien så tenker kanskje eg starter å neste bok der - "gjenferd". Elles har eg eit vanskeleg val føre meg: Lykka er ein sjeldan fugl, Little fires Everywhere, Karthago av JC Oats, Keiseren av Portugalia, Innsirkling-trilogien, The Colour Purple, Balansekunst, Nineteen Eighty - for, Emma av Jane Austin, 4321 av Paul Auster..... Herremin eg trur kanskje eg ender opp med Harry Hole berre for å slepe velgje...

Ellers har gubben bursdag på sundag og eit familiemedlem er alvolrefsjuk og på sjukehus så det går nok ganske mykje tid med på dette denne helga. Enkelte ting er, utruleg nok, viktigare enn å rømme inn i den litterære verda, dessverre. Heldigvis spring ikkje fiksjonen sin veg... Står støtt og fanga mellom hyllene mine!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Disse øl bøkene og vin bøkene hørtes spennende og gode ut =) Greit med noen kjekke bøker til helgen. Hørtes ut som du hadde en god helg foran deg :).

Sist helgen skulle jeg høre ferdig Hilary Rodham Clinton What happened, men ble ikke ferdig. Har fortsatt fem timer igjen og denne helgen vil jeg virkelig prøve å bli ferdig.

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helgen (og hele uken for så vidt) gjør jeg noe jeg aldri gjør – leser tre bøker på en gang!

Men da José Saramagos Dødens uteblivelse kom i posten, måtte jeg bare legge Cecilie Engers Ellisif Wessel, Himmelstormeren til side. (En gjenlesing etter et besøk i Kirkenes). "Dødens uteblivelse" har jeg vært på jakt etter i flere år, og undre over alle undre, jeg fikk den på en nettauksjon for 2 (!) kroner + porto, innbundet. Dette er Saramago i full vigør! Kommer tilbake med nærmere omtale av denne.

Dertil sitter gemalen og jeg med ørene på stilk og lytter til Eilif Armand lese, nei dramatisere, Amalie Skrams Hellemyrsfolket. Stor kunst både boken og opplesningen. Hjertens takk, annelingua.

Nå er det bare et men, totalt amatør som jeg er når det gjelder lydbøker; jeg får ikke til å legge inn et bokmerke! Jeg hører boken i Windows Media Player på pc, og samme hva jeg trykker på, begynner opplesningen forfra hver gang jeg starter opp. Jeg noterer hvor mange timer og minutter som er lest, og «skroller» meg frem dit (temmelig håpløst, spesielt med en bok på 32 timer...). Det må da finnes en annen måte! Kan noen hjelpe.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Denne helga, denne uka og sikkert neste uke og, releser jeg en av "favorittbøkene" mine, Celine's Death on the Installment Plan. Romanen provoserer meg, innholdet utfordrer mitt syn på hva som er rett og galt, og det er lett å la det mørke innholdet overskygge den litterære opplevelsen boka kan gi.
"Celine is my Proust!" Philip Roth once said. "Even if his anti- Semitism made him an abject, intolerable person. To read him, I have to suspend my Jewish conscience, but I do it, because anti-Semitism isn't at the heart of his books."
- fra "A Gentle Celine" by Adelaide Docx, - The New Yorker - May 27. 2013

På iphone leser jeg Vi var mange, kvinneaktivister fra 70-tallet forteller, av Ellen Aanesen (red.) med Unni Rustad, Berit Morland og Linn Stalsberg.
Boken tar meg tilbake til 1970-tallet, da barnehageplass var en luksus og man måtte legge frem vielsesattest for å få tildelt leilighet på studentbyen. :)

Det hadde passet med teksten til "Vi er mange", som dagens dikt, men jeg har hatt en uke med Bukowski og velger å avslutte med hans fine dikt The Bluebird
- God lesehelg!

the bluebird

there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I'm too tough for him,
I say, stay in there, I'm not going
to let anybody see
you

there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I pour whisky on him and inhale
cigarette smoke
and the whores and the bartenders
and the grocery clerks
never know that
he's
in there.

there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I'm too tough for him,
I say
stay down, do you want to mess
me up?
you want to blow my book sales in
Europe?

there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I'm too clever, I only let him out
at night sometimes
when everybody's asleep.
I say, I know that you're there,
so don't be sad.

then I put him back,
but he's singing a little
in there, I haven't quite let him
die
and we sleep together like
that
with our
secret pact
and it's nice enough to
make a man
weep, but I don't
weep, do
you?

  • Charles Bukowski
Godt sagt! (10) Varsle Svar

Flott dikt, takk for at du delte:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Aud Merete RambølbrekEllen E. MartolStig TMads Leonard HolvikSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana Wesserling