Det er fortsatt mye sport å se på, friidrett & turn først og fremst, så denne helgen har jeg valgt lett lesestoff; Felina På ville veier, 101 Reasons to have a Pint of Beer and a Barrel Load of Nonsense og 101 Reasons to have a Glass of Wine and a Vat Load of Nonsense. Og jeg også håper på å komme litt videre i VW CAMPER VAN for Halden biblioteks sommer-bokbingo.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Jakten på Atlantis er en bra bok i CODEX-serien, og er litt som Indiana Jones...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser veldig mange bøker på én gang, så nevner ikke alle. I går fullførte jeg 'The fifth season' av N. K. Jemisin, som var bra, men noe overvurdert (spesielt siste del av boka). Det er den første i en trilogi. Ellers leser jeg 'Øst for Eden' av John Steinbeck med stor glede - det er en del av leseutfordringa for 2018, der jeg skal lese en bok som kom ut det året en av foreldrene mine ble født (mamma er født i 1952, som er året boka ble gitt ut i USA).

Jeg har også begynt så smått på 'Pachinko' av Min Jin Lee, en bok som vel ikke er gitt ut på norsk ennå, men som har blitt en favoritt hos mange bokhandlere som har lest forhåndsutgaver. Jeg leser den på engelsk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På ei helgeutflukt blir det køyring så klart
Då er Gullivers reiser som lydbok litt smart
Og papirbok det har eg så klart også med,
Ja, Ferrante sin Napoli-bok nummer tre

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er ikke av den veldig sportsinteresserte typen, men siden foreldrene mine har vært her noen dager på besøk har jeg fått med meg både friidrett, roing og skyting denne uken. Må jo innrømme at det er litt gøy å følge med når de norske gjør det bra.
Denne helgen leser jeg La mamma bæsje i fred av Malin Meekatt Birgersson. Det er en humoristisk bok om mange av de dagligdagse hendelsen man opplever som småbarnsforeldre. Forfatteren er også opptatt av å få frem at småbarnslivet ikke alltid er like rosenrødt, og at man ikke alltid trenger å strebe etter å være en perfekt mamma.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Litt mindre lesing denne uka, friidrett og annet på kvelden tar oppmerksomheten. Begynte på ei bok som heter Pinnsvinets Eleganse, den viste seg å være en filosofiroman, og det funka ikke akkurat nå. Kanskje seinere...? Starta i stedet på Ansvar av Robert Mood, den tidligere militære lederen. Han forteller om sin læringskurve fra rollen som ordinær soldat via mellomlederroller til sjefsroller internasjonalt. Han skal seinere i boka stille ulike spørsmål ved norske politikere og deres fokus.

I dag fikk jeg tak i boka som mange av oss har venta lenge på, taram-taram, Zoo Europa. Det er den siste boka i den såkalte Mino-serien av Gert Nygårdshaug. Gleder meg som en unge :-) Har lest de 4 andre bøkene i serien - da er Chimera inkludert, og vil lese dem på nytt i høst/vinter.

Nå som helga og neste ukes leseliste er fulltallig - bestående av 2 bøker - er det bare å ønske alle ei god lektyriell økt ;-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Regn og tunge skyer utendørs, trøndersk sommer på sitt beste.:) Ryddesjauen min er snart over, og jeg har endelig veggplass til kunst som har vært på lager i kleskapet. Ryddingen fører også til at noen bøker vil bli relest. Først ute er Ulysses av James Joyce. Det må være bortimot 30 år siden jeg leste boken sist. Jeg husker Ulyssessom en leseopplevelse, mens en venninne jeg "samleste" med avbrøt ganske fort.
På Kindlen er jeg i gang med Shylock Is My Name av Howard Jacobsen. Boken er en av The Hogarth Shakespeare-series, - basert på The Merchant of Venice

Diktet i dag stammer fra Viser, songar og dikt frå Eresfjord og Eikesdal
- Samla av Bersvein Leirvoll, og utgitt i 1982. Boken ble funnet under ryddesjauen.

For de som er gamle nok til å huske Mardølaaksjonen i 1970, vil forhåpentligvis diktet vekke noen minner. (diktet har 11 vers, så jeg plukker ut noen.)

Mardøla tek farvel 12/8 - 1970

"Mardalsfossen" vart sonen min kalla,
han er ein av dei høgste fossefalla.
Ei ovfager perle i norsk natur
som ikkje er skapt for å stengjast i bur.

I dag er eg sorgtyngd. Dei sonen min vil ta.
Med makt dei over til Rauma vil dra.
Han som er ekte Eikesdalsgut
som fange i Grytten skal enda tilslutt.

I Sandgrobotnen dei til aksjonen drog
bygdefolk og andre vener, - eit stille tog
Dei vassdrags(u)vesenet syna dei
at ikkje alt så rett har bore til.

Men da kom Raumaranes blod i kok.
Dei bar seg åt som vikingar på ufredstokt.
Med bensinkanner, - og mord i sitt blikk
med ville hyl dei til motaksjon gjekk.

Da synte mitt folk ei heroisk ro
og ei framferd som høver den norske kultur.
Så stilt dei satt på sin post - medan skjellsorda jog
over ingenmannsland frå fiendens mur.

Eg takkar alle som var meg tru
og vonar eg framleis i dykkar hjarte vil bu
Så eikesdøler, eresfjordingar og mine vener all
må bera i sitt minne, Nordeuropas høgaste fossefall.

Øverås, 12/8 1970
- Agnes Hammer (Innflyttar)

  • det var den gang da - "kampdikt" gjør seg best i kampen. :)
    God lesehelg!
Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg ser nok ikke så mye friidrett - men har med meg at Karsten Warholm gjør det bra da! Så gøy!

I litteraturen er jeg oppslukt av Fugletribunalet om dagen. Har vel ca 1/3 igjen, og dette er jo ei bok man bare har lyst til å lese og lese i hele tiden, så regner med å bli ferdig med den enten i kveld eller i morgen formiddag. Dette er første boka jeg leser av Ravatn, og det blir nok ikke min siste. Jeg synes denne boka er veldig god, og liker skrivestilen, så dette gir mersmak.

Etterpå har jeg ei bok liggende klar, av en for meg nok en ukjent forfatter: Stine Pilgaard. Denne gleder jeg meg også til.

Helga ser ut til å bli ruskete. Helt utrolig at det bare er litt over ei uke siden vi hadde skikkelig hete og trodde denne sommeren aldri skulle ta slutt! Nå kjennes det som den er slutt allerede... Godt at man har bøker liggende til trøst.. :-)

Så med dette ønsker jeg dere en god helg i ruskeværet :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg leser om igjen en bok jeg første gang leste for noen år siden, - "De som skåner oss" av Jenna Blum. Tema for boka er familiehemmeligheter i Nazi - Tyskland. Bokas hovedperson, Tudy, bestemmer seg for å begynne å grave i fortiden, og etter hvert avslører hun den hjerteskjerende sannheten om morens liv, spesielt hennes opplevelser under andre verdenskrig.
Været har på Vestlandet er høstlig, men langt mindre urolig enn det Sør og Østlandet opplever. God lesehelg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Gøy med friidrett på tv, har sett noe, men ikke mye skal jeg innrømme. Jeg leser fortsatt On Beauty Zadie Smith og hører på lydboken What happened av Hilary Rodham Clinton. Håper på å komme lengre i On Beauty og lydboka, men ting tar av og til tid. Det er ordentlig høst vær ute egentlig, selv om vi fortsatt har sommer. Dermed blir en del inne tid og lese og lydbok, håper jeg denne helgen.

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

"Silkeveiene" av Peter Frankopan er fortsatt med, det samme med "En kjempe begravd" av Kazio Ishiguro. Det hadde vært fint med litt lesetid akkurat nå, det regner og det er fire timer til middag, så det burde gå. Ikke fire timer for kokken, dessverre. Jeg regner med at begge disse bøkene blir en god leseropplevelse.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

erlend kongsvollLama Diehl-DahlRenate BakkenBoktimmyGjermund  HaugeMari Nordø LommelunBertyKari BorgeMarit HøvdeAnjaTine SundalGVÅsmund ÅdnøyLeseberta_23BirkamoiraWenkeTone HVilde Gran JohansenAlice NordliBenedikteAkima MontgomeryCatrine Olsen ArnesenNorahInger Johanne SæterbakkLesevimsaLiva DelirDun AenghusMia HusefestHeidiStine SevilhaugGodemineSirigulletThomas Heie H.TuridKristofferJeanetteLisbeth Kingsrud KvistenReidun SvensliChrissie